donderdag 2 december 2010

Igualada - Vilanova de Prades 78km

Heey allemaal,
nadat we weer prima hadden geslapen gingen we naar beneden en waren we een beetje verbaasd want onze fietsen waren verplaatst. Maar gelukkig hadden we ze snel weer gevonden in de buffetzaal en konden we toch lekker gaan fietsen. We reden het stadje uit en konden al snel (je raadt het al) weer naar boven toe. Het was behoorlijk fris dus het was niet zo heel erg want dan word je lekker warm. Na 17km kwamen we boven en hadden we een heel mooi uitzicht. Het landschap wordt wat uitgestrekter en dat kan je hier heel mooi zien (zie foto). Ook stonden er een hoop windmolens en dat vinden wij nooit heel fijn om te zien want dat betekent dat het er vaak veel waait. En natuurlijk heb je dan ook tegenwind en die zijn dan ook weer behoorlijk fris. Maar we gingen naar beneden en hadden bedacht dat we maar lekker binnen thee/koffie gaan drinken onze theezakjes zijn ook op en anders sta je daar maar in de kou met een beker warm water. En we vonden een klein cafeetje waar we eigenlijk de enige gasten waren, maar waar wel een heerlijk kacheltje aanstond zodat we fijn konden opwarmen.

Toen we weer verder gingen kwamen we gelijk een supermarktje tegen dus besloten we daar maar gelijk boodschappen te gaan doen omdat we niet zeker wisten of we deze nog wel tegen zouden komen. Daarbij waren onze tassen zo goed als leeg, dus deze moesten nodig aangevuld worden. Uiteindelijk vertrokken we een uur later pas weer uit het dorpje. Hoe dat komt weten wij ook niet maar we konden het al niet echt vinden in de supermarkt, de cassiere was niet de snelste en Brian was al twee keer naar de pinautomaat gelopen maar deze deed het niet. Dus moesten we maar opzoek naar een andere, hopen dat het daar wel zou lukken. Later op de dag vonden we een andere bank en daar konden we gewoon pinnen, dus dat is wel zo prettig.

We gingen nog steeds overwegend naar beneden, maar wel op en af. Omdat het eigenlijk de hele dag best koud was werd er regelmatig wat anders aangetrokken. Aangezien je toch flink in beweging ben op de fiets krijg je het snel weer warm en als het dan een beetje te warm is moet de muts weer af, handschoenen uit, jas uit dunner jasje weer aan en ga zo nog maar even door. Hélène komt tot de conclusie dat ze gewoon niet echt geschikt is voor een muts. Want dan moet haar haar in een andere staart maar dat zit niet zo lekker. Met als gevolg dat ze even later dr haar maar los doet, maar toen moest Brian weer heel hard lachen omdat het nogal wild zat. Een hoop gedoe dus, op de fiets;).

Als we ’s middags een plekje zoeken voor de boterham zoeken we een plekje uit de wind, helaas zit de zon weer achter de wolken dus is het best wel fris. Met een extra trui en muts is het best te doen. Ook krijgen we bezoek van een poes die de salami ruikt en best graag een stukje wil. Wij vinden het zieleg dat ze in deze kou buiten moet blijven (daarvoor stond ze al voor haar huis te miauwen) dus krijgt ze een stukje salami en hebben wij wat extra gezelschap. Als de stokbroden op zijn en onze maagjes dus weer zijn verzadigd springen we snel op de fiets, want van stil zitten krijg je het ook maar koud.

We fietsen een stuk over een drukkere weg maar zijn blij als we deze weer achter ons kunnen laten, we fietsen langs een mooi klooster en door landerijen. Langzaamaan gaan we weer naar boven en moeten we flink klimmen. De bergen worden ook weer wat ruiger en alhoewel de wind soms erg fris is, komt het zonnetje soms toch weer tevoorschijn en die is best lekker warm. En wat een klim zeg, het is best pittig en vooral het laatste stuk gaat erg stijl omhoog. Maar de uitzichten maken veel goed. En als we eindelijk boven zijn zien we al gelijk het bordje camping aangegeven. We weten nog niet zeker of we in de tent willen slapen met deze kou maar als we de camping op komen rijen zegt een man dat we gewoon een plekje kunnen zoeken en dat de receptie pas op 5uur opengaat dus dat we dan kunnen betalen. En weg is hij alweer, dus als we in een van de huisjes willen zullen we moeten wachten. We gaan eerst maar een kijkje nemen, douche is warm er is een soort keukentje waar we eten kunnen maken en de zon schijnt nog steeds. De keuze is snel gemaakt, na de tent opgezet te hebben gaan we eerst onder de douche en daarna maakt Brian voor de verandering het eten klaar. En dat smaakt prima, we eten dit op de grond in het keukentje op maar hebben dan toch best een koude kont.

Nu zitten we lekker in de tent en besluiten dat we heel vroeg in de slaapzak gaan want het is best frisjes eigenlijk gewoon koud volgens ons vriest het echt buiten want als je inademt via je neus voel je dat het heel koud is.

Toedeloe!

5 opmerkingen:

 1. Hoi hoi.
  Hey leuk hoor fietsen in de buttetzaal!
  En verkleed partijen onder weg zijn ook altijd spannend.
  Die poes is ook zielig dat hij niet naar binnen kon, gelukkig waren jullie er nog.
  Echt stoere gasten hoor weer in de tent slapen.
  Hoop dat jullie neus er niet afvriest.
  Fijne dag morgen!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heey. wat een mooie omgeving zeg. jammer dat het koud is maar veel beter dan regen toch.ja en die verkleed partijen is ook niet altijd makkelijk maar toch nog niet zo vervelend als regen pakken.poezen vinden kou helemaal niks regen trouwens ook niet. zijn net als oma's liever lekker kroelen in de zon.en nu vannacht weer eens in de tent slapen ,hoop dat het niet te koud word.leuke dag morgen. liefs opa en oma j

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi,

  here in Hamburg it is -9 degrees and a lot of snow. A bit further north it is even worse with a lot of blocked roads. I hope it doesn't get that cold in your tent! I find it quite bold to sleep in a tent, if it's that cold.

  Many years ago I wanted to try my new sleeping bag and put up my tent in a December night. By chance it was the coldest night for years with -19 degrees! Even the water in the thermo flask was frozen. But what I remember best is what a walker said to his companion the next morning: "Take a look if he is still alive!"

  I am sure your sleeping bags are as good as mine that night and will keep you warm.

  I wish you good luck, sunshine and no snow storms for the rest of the tour
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vannacht weer eens in de tent geslapen. Gaat die toch niet helemaal meer voor niks mee. Leuk die aftelklok. Wij waren al langer aan het aftellen. Groeten van pap en mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bbrrr bikkels! Ik zou er niet aan moeten denken met die kou in een tent!

  BeantwoordenVerwijderen