maandag 13 december 2010

Puerto de Barrancazo - Siles 56km


Hoi Hoi!

Zo hebben jullie even geluk, al de tweede blog van vandaag!

Vanochtend was het best wel fris, de thermometer gaf maar 4 graden aan. Dus met een extra thermolaag aan kwamen we de tent uit. Het was nog donker en met de hoofdlamp op poetsten we onze tanden, braken de tent af en ontbeten. Om kwart over 8 waren we al weer klaar en toen was het gelukkig een beetje licht geworden. Dik aangekleed reden we de eerste 10km naar beneden over heel slecht wegdek waardoor we steeds aan het remmen waren om zoveel mogelijk kuilen te ontwijken. En ja als je beneden ben, kan je weer naar boven, naar de laatste berg boven de 1400meter, namelijk de Puerto de las Crucetillas, 1450meter hoog. De eerste kilometer was gelijk wel pittig en omdat we zoveel kleren aanhadden, stikten we zo wat. Dus we waren nog een kilometer onderweg naar boven of er werd al weer een verkleedshow gedaan, thermobroek uit, jas uit, handschoenen uit en muts af. Hehehe, zo gaat het wat beter omhoog. De kilometers die daarna volgen zijn wat minder zwaar en we hebben de tijd om eens goed om ons heen te kijken. We klimmen uit een vallei omhoog en aan beide kanten naast onze rijzen de bergen op met eerst nog bomen en daarna alleen maar rotsen. De laatste twee kilometer zijn weer pittig maar dan staan we op de top waar we een schitterend uitzicht hebben over de bergen die voor ons liggen.

De afdaling naar beneden is steil, hobbelig en bochtig dus het is goed uitkijken. Maar na een klein kwartier staan we veilig 450meter lager. We rijden nog een klein stukje naar een dorpje en drinken daar een kopje thee en plaatsen gelijk even de blog, die we gisteren niet konden plaatsen. Daarna doen we nog even boodschappen en beginnen aan de volgende beklimming de Puerto de Arsenal, 1150meter hoog. We starten al op bijna 1000meter dus het is een fluitje van een cent en voor we het weten staan we al weer bij een bord dat de top aangeeft. Weer even een jasje aan en dan suizen we weer 10km lang naar beneden waar we snelheden van tegen de 60 halen, best wel kicken! Het landschap is ook weer zo veranderd sinds gisteren. Reden we gisterenochtend nog door een westernvlakte, 50km later midden in een gebergte en nu rijden we door een mooie vallei met ontelbare olijfbomen. Het continue wisselen van landschap maakt deze route toch echt geweldig!

Na nog een klein heuveltje rijden we de provincie Andalusie binnen, waarvan de provinciehoofdstad Malaga is! Dus we hoeven alleen nog maar door Andalusie te rijden deze reis. We doen sowieso allerlei dingen voor het laatst, we fietsen vandaag bijvoorbeeld voor de laatste keer op maandag, we hebben hoogstwaarschijnlijk voor de laatste keer boter gekocht, voor de laatste keer ketting gesmeerd en ga zo maar door. Toch best raar als je zo’n lange tijd ben weggeweest en dan nu allemaal dingen voor het laatst aan het doen bent. Nog even iets grappigs tussendoor. We zijn erachter gekomen dat Brian zijn beenhaar op z’n bovenbenen is weggeschuurd door zijn broek.

Om 1uur komen we in het plaatsje Siles en hebben we al 56km op de teller staan, maar nog niet gegeten dus gaan we maar lekker ergens eten omdat het nu toch al 1uur is en omdat je hier pas vanaf ongeveer 1uur aan tafel kan. We komen terecht bij een hotel restaurant waar we de enige zijn. We krijgen een mooi tafeltje bij de oude haard en man die de tent runt is een aller-vriendelijke man. Hij praat alleen wat onduidelijk en bij het bestellen gokken we maar een beetje. Maar als we besteld hebben laat hij ons niet met rust, hij vertelt hele verhalen, wil het routeboekje van Brian wel eens zien en wijst aan wat muy bonito(heel mooi) is en hoe je het beste kan fietsen. Daarna zet hij de TV aan en laat ons een dvd zien van de omgeving hier waarin hij ook wat vertelt over de plaatselijk keuken. Daarnaast krijgen we een salade en brood van huis. Als we dan eindelijk ons eten krijgen blijft hij naast de tafel staan met een vragende blik van: ‘en en is het lekker?’. Het is ook echt ontzettend lekker, als voorgerecht hebben we macaroni, hoofdgerecht een stuk vlees met aardappelschijfjes en een geroosterde paprika en als toetje vla met kaneel.

Ondertussen is de tijd niet blijven stilstaan en eer dat we klaar zijn is het al half 3. Het ziet er hier mooi uit en het is gezellig dus waarom zouden we hier ook geen kamer nemen, we hebben toch geen haast? En we hebben tenslotte gisteren ook verder gefietst dan had gemoeten. Als we daarna ook nog eens vragen om een kamer is de man helemaal in zijn nopjes, vol trots laat hij eerst een tweepersoonskamer zien en daarna moeten we ook nog even de suite zien. De suite is inderdaad erg mooi met keuken, jacuzzi en een terras dat uitkijkt over de vallei maar wij vinden een eenvoudig kamer ook goed. De rekening opmaken duurt een tijdje maar dan heb je ook wat. De fietsen krijgen ook een mooi plekje, de invalidentoilet..

Nu hebben we weer lekker een douche, die mis je toch wel na een dag, en een hele mooie kamer. Straks gaan we nog even een boodschapjes doen en dan maar uitrusten want morgen moeten we weer verder!

Groetjes van ons..

4 opmerkingen:

 1. De laatste dagen moet Brian nogal wat Spaans praten. Wij zouden eigenlijk best wel eens willen horen hoe het hem dat afgaat. Vandaag hebben jullie een prima dag gehad, lekker gegeten en een mooie kamer. Wat moet je je nog meer wensen! Groeten van pap en mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi
  Niet zo leuk als je niet kan lopen en je wil daar naar de w.c.
  Fijn dat het zo'n relex dagje was. Heerlijk gegeten, en een lieve man erbij wat wil je nog meer?
  Slaap lekker tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Halloha,

  Mooi verhaal weer om te lezen.
  Het lijntje op de kaart gaat nu ook echt snel zeg.

  Gisteren met VDV en Lost naar Gogol Bordello geweest, wat een koning. Morgen met dezelfde bende plus Maris en Beije naar Scouting for Girls. Had je al gehoord btw dat Within Temptation verzet is naar September? Ik heb iig een kaartje voor je gereserveerd.

  Laters

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heey ja dat is wel fris 4 gr en dan gelijk op de fiets.gelukkig werd het al een beetje licht. wat een leuke dag vandaag.lekker vroeg al de fietsen in de [stalling].en jullie heerlijk geeten.heb alle nieuwe foto's bekeken en wat zijn ze weer mooi.ja zal best wel vreemd aanvoelen om na zo een lange tijd onderweg te zijn geweest te weten dat er dingen nu voor de laatste keer gedaan worden.geniet nog zoveel je kan van het laatste stukje.fijne dag morgen. liefs opa en oma j.

  BeantwoordenVerwijderen