dinsdag 14 december 2010

Siles - Arroyo Frio 81km

Heey allemaal,
wat waren wij heerlijk uitgerust, we waren dan ook allebei al wakker voor de wekker ging en we hadden er weer zin in. En vanavond zouden we in de tent gaan slapen en dat vonden we ook wel weer leuk! Lekker op de kamer ontbeten daarna de fietsen uit de invalidentoilet gehaald en om half9 zaten we op de fiets. Het was wel weer wat mistig maar we konden nog genoeg om ons heen kijken. We fietsen een beetje op en af en hadden allebei goede benen. We waren niet de enige die al druk in de weer waren, het is blijkbaar olijvenpluk tijd. Want overal stonden mensen wachten bij het verzamelpunt werden opgepikt in een jeep die vervolgens helemaal volgepropt werd met er achter een karretje met de nodige apparatuur om al die olijven naar beneden te halen en daar gingen ze op weg. Blijkbaar zijn er aardig wat mensen voor nodig want we hebben heel de ochtend niks anders gezien dan olijvenbomen Hélène vond dit wel grappig, Brian kan geen olijvenboom meer zien! En overal hoorden we het geluid van de machines om olijven uit de boom naar beneden te halen. Je kan dit met een lange stok doen maar dat is wel heel veel werk. Zo zijn er dus ook elektrische, lange stokken met een soort hark eraan. Het geluid is ongeveer hetzelfde als die van een elektrische zaag.

In een plaatsje halen we wat boodschapjes als we het dorpje uitrijden wordt Brian in de afdaling haast aangereden door een vrouw die zo haar auto achteruitsteekt zonder zelf maar te kijken. Gelukkig kon Brian nog op tijd remmen en de vrouw deed net of er niks aan de hand was.
We drinken een kopje thee tussen de olijvenbomen. We fietsen weer verder en de omgeving verandert langzaamaan de olijvenbomen maken plaats voor bossen met anderen bomen. En we komen in een nationaal park terecht we fietsen over een klein weggetje langs het water (stuwmeer) eerst zijn er nog wat auto’s waarvan 50% de boswachters zijn. Maar als het Siesta is word het al een stuk rustiger en komt er zelfden een auto langs. De omgeving is echt prachtig! Jammer dat het wat bewolkt is, want hierdoor kunnen we niet heel ver kijken. Toch genieten we van de mooie uitzichten en vinden we het wel een beetje op Noorwegen lijken.

De stokbroden lijken steeds groter te worden, eerst aten we beiden met gemak 1 stokbrood op maar nu krijgen we deze met moeite weg, Brian is er zelfs een beetje misselijk van. We fietsen weer verder met een volle maag en Hélène heeft de hik. Brian verbaast zich erover dat deze hik altijd zo hard is.
In het park zijn allemaal picknickplaatsjes waar je bij sommige ook kan kamperen, het ziet er allemaal heel leuk uit. En ook komen we heel veel campings tegen maar die zijn nu uitgestorven.

Op een gegeven moment hebben we haast een botsing met 3 reeën die vlak voor ons oversteken, we kunnen ze heel goed zien en dat is wel erg leuk! Maar er zijn er nog meer, er volgen er nog twee die ook op het laatste moment toch nog snel voor ons oversteken. Eentje blijft er achter en durft blijkbaar niet, maar hopen dat hij zijn vriendjes nog terug heeft gevonden. Later zien we er nog 4 in het bos en ook zitten de bomen hier vol met eekhoorntjes en heeeeeeél veel vogeltjes.

De weg gaat heel de dag een beetje op en af, en als we in het plaatsje komen waar een camping schijnt te zijn hebben we deze al vrij snel gevonden. We hadden op internet opgezocht of deze heel het jaar open zou zijn en we hadden geluk want dat was deze ook. Maar toen we bij de receptie kwamen bleek het geen camping meer te zijn maar een vakantiepark. Dus hier kunnen we de tent niet opzetten, wel kunnen we een kamer huren dus besluiten we dat te doen. En dit blijkt een heel schattig huisje te zijn, vooral aan de buitenkant (vind Hélène).

Dit was het weer voor vandaag, Toedeloe!

4 opmerkingen:

 1. Heey jullie twee!
  leuk die olijvenpluk.
  En nog leuker die dieren.
  En Brian je moet niet zoveel eten dan word je nog DIK. nee?!
  Het huisje ziet er ook schattig uit en hoe is het dan van binnen?
  Lieve groetjes Leo Rian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heey jullie .dat is toch wel erg leuk om thee te drinken tussen de olijven bomen.en wat geweldig die reeen op de weg oppassen geblazen voor jullie dus. lekker veel km weer vandaag .ja zeker een leuk huisje.lief meisje ook bij het raam. ik heb haar op de start pagina gezet kan ik zo nu en dan eens even naar haar kijken. fijne dag morgen . veel liefs opa en oma j

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet alles een keer meegemaakt hebben! Nu dus voor het eerst in een vakantiehuisje op een vakantiepark. Dit lijkt echt vakantie te worden!!! Weer een fijne dag gewenst. Groeten van pap en mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey daar!

  Zo ik heb me toch een nachtje gehad.
  Erwin had een daggie geleden al gemeld dat we naar Utrecht gingen voor Scouting For Girls, concert was niet al te best en duurde maar liefst 65 minuten. Wow!
  Daarna naar Utrecht CS waar vervolgens een algeheel sein/wisselstoring was. Uiteindelijk waren we om 03.00 thuis - verhalen met details komen wel persoonlijk, want jullie zijn er bijna!! 8) Nu dus zeer brak aan het werk, klote NS / ProRail. Ris gaat ook weer eens met de trein, sinds Koninginnedag - herinneren jullie je die nog??

  Gelukkig ga ik om 15.00 naar huis - helaas omdat ik naar de tandarts moet - hij gaat wat sleutelen aan mn kiesje.. maar ik kan daar in ieder geval wel lekker liggen... 9)

  Leuk huisje op de foto!
  Mooi stuwmeer ook, doet me denken aan stuwmeer op Kreta, en zoiets hebben we ook gezien op Cyprus.

  Enjoy what's left!
  Dikke kus & knuffel Ris!

  BeantwoordenVerwijderen