vrijdag 26 februari 2010

langlaufen tweede dag

Hai volgers,

voor vandaag hadden we de langlaufers nog. Dus na de kaart bestudeerd te hebben wilde we met de auto naar Havsdalen om vanuit daar zo'n 400meter te stijgen en uit te komen bij een cafeetje in the middel of nowhere waar we na horen zeggen warme koffie konden krijgen.
Zo gezegd zo gedaan. Vandaag was het gemiddeld 5 graden onder nul, helaas was het zonnetje vandaag weer ver te zoeken. Na ongeveer een halve kilometer waren we alweer gestopt om al die lagen kleding uit te trekken. Want je zou het niet zeggen maar wat is langlaufen inspannend! Onze gids had ons verteld dat je vooral rustig aan moest doen en dat je niet zweterig moest raken, nou dat is ons niet gelukt zal ik je zeggen. Na 8 kilometer kwamen we aan bij het cafeetje en verbazend genoeg hadden ze ook warme chocolade melk en zelfs wafels! Hier hebben we van genoten! Alleen Brian had een pepsi cola en Hélène heeft na deze kop warme chocolade melk wel even genoeg warme chocolade melk gezien, voor de rest van deze vakantie. Helaas mochten we in het warme cafeetje niet onze botterhammetje opeten maar er was wel plaats gemaakt in het iets minder warme halletje voor ons zelfgemaakte lu-pa-tje. Daarna hadden we er weer zin in om aan de terugweg te beginnen. Dit was snel gedaan want de meesten van ons wisten en weten nog steeds niet zo goed hoe ze moeten remmen. Ik zal je zeggen dan ben je snel beneden! Hoewel het zonnetje niet scheen was het toch weer een prachtige dag. Het was een mooie witte wereld en wat voel je je dan klein! Je kan de foto's weer bekijken op Picasa.

Na het terugbrengen van de langlaufers reden we weer naar huis en we waren allemaal erg blij dat we even konden douche. Daarna zijn we terug gereden naar Geilo om in hetzelfde restaurantje als drie en half jaar geleden te eten, saai hé! (maar wel erg lekker)
Nu zitten we allemaal start klaar om met zijn alle het "hoogtepunt" (volgens Brian) biathlon estafette te kijken. (Hier heeft hij het al de hele dag over;)
Nou dat was het weer voor vandaag, tot morgen! (alweer de laatste dag)

Groetjes uit Noorwegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten