zaterdag 27 februari 2010

Skivakantie

Hoi allemaal,

alweer de laatste dag van deze vakantie. Maar goed, niks aan te doen. Vanochtend rustig aangedaan want we wilde naar Finse. Hier waren we toen in de zomer ook geweest, maar de eerste trein vertrok pas rond 12uur. En de trein later om 14.42, na lang wikken en wegen besloten om deze trein te nemen omdat de eerste trein terug pas weer om 18.18 ging. Zelfs nog na gevraagd of we niet met de auto naar Finse konden, maar dit was ook niet mogelijk. Dus na het eten van door Edwin & Rian zelfgemaakte wafels in de auto gestapt en even naar Geilo gegaan om wat in de winkeltjes te neuzelen. Vandaag hadden we ons dik aangekleed want het kon wel is koud zijn in Finse (hoogste treinstation van Noorwegen op een hoogte van 1222,2 meter). Maar dat was het hier in Geilo niet, namelijk 5graden onder nul, wat voor onze begrippen nu eigenlijk heel warm is. Zeker met minimaal 3thermo lagen kleding aan, en dan ook nog een jas! Na een boterhammetje in het verwarmde treinstation kwam de trein al aan en gingen we richting Finse. Weer zo'n prachtig wit landschap! Eerst een rondje wandelen, waarbij Brian & Edwin door de losse sneeuw gingen en wij het maar op het iets beter begaanbare sneeuwscooterpad hebben gehouden. Daarna doken Leo & Rian een cafeetje in (het was inmiddels hard gaan sneeuwen) en hebben Edwin, Brian en Hélène binnenautobanden ontdekt waar je mee kon sleeën. Ook had Edwin vandaag weer zijn gps bij zich en heeft een maximale snelheid van 20kilometer gehaald. Na ongeveer 3 heuveltjes hield Hélène het even voor gezien en besloot naar binnen te gaan. Waar Leo en Rian genoten van een warme chocolade melk en thee. Ook werd ons gratis soep aangeboden omdat deze anders weg moest. De soep bestond uit van alles en nog wat: 'hompen vlees, stukken aardappel en joost mag weten wat er verder nog in zat. Maar het was wel lekker! Daarna nog even naar buiten om te autobandsleeën. We hebben erg gelachen! Zie de foto's op Picasa.
Nu zijn we klaar met het schoonmaken van het huisje en is het wafelijzer aangezet om het laatste beslag op te maken. We hebben niet kunnen stofzuigen want de stoppen sprongen er gelijk uit, dus is Hélène aan de gang gegaan met een stoffer en blik.
Morgen vertrekken we om 07.30 richting Oslo en vliegen rond 3en de lucht in, naar huis.
Het was een leuke vakantie, ik hoop dat jullie een beetje hebben genoten van de blog. Ik vond de reacties in ieder geval de moeite waard!

Groetjes Hélène en de rest

2 opmerkingen:

  1. Leuk jullie te kunnen volgen tijdens deze vakantie. hebben de link van (o)ma doorgekregen en hebben hier genoten van de foto's en leuk om de verhalen te lezen. Goede reis terug en groeten uit strijensas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haay allemaal!

    Wat leuk zeg al die stukjes!! :D
    Ik had de laatste dagen op Texel geen internet, dus net even helemaal bij gelezen. Hele leuke foto's ook, ziet er allemaal supermooi uit!

    Snel gaat het dan ook weer voorbij hè, das altijd weer jammer :( Goede terugreis alvast!!

    Groetjes, Caroline xx

    BeantwoordenVerwijderen