zaterdag 26 juni 2010

Rustdag Alta

Haai volgers=)

Vandaag zoals gepland een dagje niks, gisterenavond toen we gingen slapen zeiden we tegen elkaar: "hoelaat de wekker?" Nou 8uur, half9? Nou zolang hebben we het niet volgehouden want het was warm in de tent! Het zonnetje scheen een L in je reet zoals Leo zou zeggen. Dus om vijf voor zeven precies, stonden we al aangekleed en wel naast de tent. En wat is dat zonnetje heerlijk! We waren allebei al gelijk actief want nog voor het ontbijt hebben we een kleine handwas gedaan, en deze gezellig (zoals op de foto te zien is) opgehangen. Daarna een heerlijke boterham met hagelsag (deze nog meegenomen uit Nederland). We besloten om nog even lekker op de camping te blijven en te genieten van het zonnetje, met een boekje en muziekje is dat helemaal niet vervelend!

Om half11 was onze was alweer helemaal gedroogd! Dus we besloten de spulletjes bij elkaar te zoeken en op naar het museum van Alta. Hier aangekomen, vonden we het beiden toch wel een beetje prijzig om naar het museum te gaan aangezien het geld toch wel erg hard gaat hier in Noorwegen. En Brian niet echt van museums houdt en Hélène hier al als klein meisje is geweest;).

Dus besloten we een stukje verder te fietsen en daar een wandeling te maken naar een mooi uitzichtpunt. Hélène weliswaar niet helemaal goed voorbereid op haar sandalen, maar het ging nog best aardig! Halverwege de wandeling hoorden we ineens iets ritselen tussen de bomen. Ik zal even beschrijven wat wij beiden appart zagen. Hélène: "een beer!" Brian: "nou ik zie een vrouw half naakt". Dit was een vreemde combinatie. De beer bleek na beter kijken gewoon een hond te zijn en die vrouw: "tja, we zullen nooit weten wat die aan het doen was".

Boven aangekomen hadden we een prachtig uitzicht! Na een filmpje en een foto via de andere weg weer terug. Inmiddels begon het helaas wel weer een beetje te regenen en terug tussen de bomen kwamen de muggen ook weer tevoorschijn. Dus niet te lang stil staan, gewoon doorlopen! Brian vond het voral erg vreemd dat bijna alle muggen achter zijn oor prikten, waarschijnlijk is het bloed daar net iets lekkerder.

Terug gekomen bij de fietsen, naar de winkel gereden voor de boodschappen en nog een lekker ijsje. Helaas ging het heel hard regenen toen wij uit de winkel kwamen dus hebben we ons ijsje maar onder een afdakje opgegeten. Tussen de buien door naar de camping gefietst en nu zitten we in het keukentje hoog en droog.

Nou dat was het voor vandaag, niet zo heel veel te melden. Maar wij zijn weer aardig bijgetankt voor de aankomende fietsdagen. Hopen dat het morgen beter weer is als nu, want regen vinden we niet zo fijn!

Liefs Brian & Hélène

7 opmerkingen:

  1. Hoi Brian en Hélene
    Wat hebben jullie al veel geschreven, echt leuk om jullie "dagboek" te lezen. Ook leuk te lezen dat het weer wat beter wordt, want hier is het echt heel erg warm dus voor jullie wensen we dat ook wel. Geniet van al het moois om jullie heen.
    Lieve groetjes, Pieter, Esther, Jesse en Luca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. fijn dat we jullie samen op de foto zien van dichtbij. Jullie stukjes zijn heel leuk om te lezen. Uruquay is de eerste die de kwartfinale heeft bereikt met 2-1 gewonnen van zuid-korea.
    Ramon Sinkeldam 2de bij het nk voor de belofte.
    Ciao tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heyhey,
    nou er zit al weer een week op voor jullie.
    ik lees jullie stukjes allemaal en vind het erg leuk hoe jullie schrijven!!en zo blijven we op de hoogte natuurlijk!!!
    fijn dat jullie eindelijk de zon gezien hebben!!
    hier doet ie t ook erg goed ;-)
    x patries

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lekker dagje zeker, even wat anders dan de fiets.
    is het leven echt zo duur daar, wat zijn dan een beetje de richtprijzen...
    hier was het erg zweetweer, nederland is altijd alles of niets nooit lekker er tussen in.
    maar ja we mogen niet klagen.
    adriaan is naar het concert at sea, goed weer voor een concert, lekker meegalmen met bloff.
    morgen gaan we met opa en oma naar nancy haar nieuwe huis kijken.
    jullie voor morgen een gezellige en leuke dag toegewenst.
    groetjes adriaan en marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi Brian,

    je wordt toch nooit geprikt!!!!!!
    of komt dat omdat je haar te kort is?
    zo zie je maar weer wat de risico's zijn als je van kapper wisseld!
    en hoe zit dat nou met die halfnaakte vrouw?
    daar wil ik wel wat meer over weten!
    heb je er een foto van gemaakt?
    dat doen julie toch van alle mooie natuur!


    gr. Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hebben jullie de beer wel meteen geschoten om het rantsoen wat aan te vullen???
    Ik zie uit naar de verhalen over bevers en haaien, hengels en lijnen.....
    Jullie leesvoer = leuk!
    x

    BeantwoordenVerwijderen