vrijdag 17 september 2010

Rustdag 2 Warschau

Heey allemaal,

vandaag zouden we Hélène haar ouders ontvangen in Polen. Waar we erg veel zin in hadden maar om acht uur kregen we al een smsje: "blijf nog maar even lekker liggen want we hebben 50min vertraging". Ze zouden namelijk om 10uur aankomen met de nachttrein, dit werd uiteindelijk pas half12 en uiteindelijk moesten we zelfs nog een beetje opschieten om optijd bij Warschau centraal te zijn. Leo & Rian hadden een ietwat hobbelige nacht gehad maar het was wel relaxt geweest in de trein. Toch waren zij wel toe aan een bakkie koffie. Dus zochten we een lekker terasje op in de zon voor de koffie (Hélène thee) uiteindelijk bleven we hier een hele tijd zitten want we hadden elkaar een hoop te vertellen. Op een gegeven moment was het een beetje van nou zullen we maar gaan want we moeten Warschau nog bekijken.

Dus fietsten we naar het oude stadscentrum en begonnen hier de stadswandeling er waren er maar liefst drie maar wij kozen voor diegene met de meeste bezienswaardigheden in het oude centrum dat is toch wel het leukste (vonden wij). En dat was het ook, af en toe een kerkje, de stadsmuur en gewoon leuke oude straatjes om doorheen te slenteren. Tussendoor lekker een broodje gegeten op een bankje in een parkje waar we nog een ietwat oud mannetje tegenkwamen hij was blikjes aan het verzamelen want (zoiets begrepen we): "voor 50blikjes kreeg je 4zwotie en 10 zwotie is een pakje sigaretten" hij had dus nog aardig wat blikjes te zoeken.

Daarna wilde we wel is gaan kijken of er misschien voor die avond iets typisch Pools te zien was in het theater. Dus informeerde we bij de touristeninformatie en werden doorgestuurd naar het theater maar hier bleek dat het toch niet zo geweldig zou zijn en ook in het Pools. Er zouden wel meer dans/ballet zijn de volgende dag maar ja dan zijn wij niet meer in Warschau. Dus besloten we het er maar bij te laten toen we weer naar buiten wilde gaan regende het inmiddels erg hard. Dus hebben we maar op een bankje binnen in het theater gewacht tot het droog was. Daarna even naar de supermarkt gefietst om vast een ontbijtje te scoren voor de volgende ochtend waarnaar we de fietstocht begonnen op weg naar de camping. En dat is toch heel wat, merken ook Leo & Rian in dit drukke Warschau maar het gaat prima en al vrij snel zijn we op de camping. Waar de kaarten en nieuwe benodigdheden voor de rest van de reis uit de tassen worden gehaald. En ook komen er dropjes en hagelslag en nieuwe leesboeken tevoorschijn wat allemaal erg fijn en lekker is!
Helaas komen we wel tot de ontdekking dat er twee kaarten missen en juist die van Polen die we over twee dagen al nodig hebben. Dus besluit Brian even alleen terug te gaan op zoek naar nieuwe kaarten, helaas kan hij er (na veel zoeken) maar eentje vinden. Dus zullen we de rest op een grote kaart moeten fietsen. Uiteraard hebben we nog wel een GPS en zijn we nu met 4 dus dat zal allemaal wel goed komen.

Ondertussen word er nog steeds heel veel gekletst en moeten we eigenlijk nog opschieten want het is inmiddels alweer kwart over zes en we wilde nog ergens lekker gaan eten. Brian & Hélène hadden al een leuk restaurantje opgezocht en deze lag zo'n 2km buiten de camping dus sprongen we allemaal op de fiets om lekker te gaan eten. We kiezen (alweer) voor de Italiaan, de Poolse keuken is ons nog niet zo bekend en vast ook niet zo lekker;). We genieten van het lekkere eten en waarschijnlijk nog wel meer van het kletsen met 4.

Als we terugfietsen (in het donker) hebben vooral Leo & Rian het erg koud, Brian & Hélène hebben hier vrij weinig last van. En zo merken we dat we toch al wat gewend zijn, best grappig! Morgen gaan we lekker fietsen maar eerste met zijn vieren de stad uit komen wat toch weer dubbel zo lang is;).

Toedeloe, groetjes van ons alle vier!




2 opmerkingen:

  1. Haay allemaal!

    Net heerlijk met een kop thee op de bank jullie laatste blogs gelezen. Wat gezellig zeg dat je ouders nu ook een tijdje meefietsen Hélène!! Ook erg fijn dat de kou inmiddels een beetje went, hoewel wat warmer weer waarschijnlijk toch wel welkom is..!

    Ik hoop voor jullie dat jullie vanmorgen een beetje vlot de stad uit zijn gekomen en dat de camping makkelijk te vinden was! Hopelijk gaan jullie de komende weekjes de prins- en prinsessenbedjes niet te erg missen ;)

    Ga ik nu nog even jullie nieuwste foto's bekijken! :D

    Liefs Caroline xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, ik zou volgende keer toch voor Pools gaan, Italiaans kun je echt beter in Italie eten! 8)

    Hier even wat tips van de chefkok!
    Barszcz is een van de bekendste soepen in Polen. Het is een rode bietensoep.

    Naast Barszcz is er nog een bekende soep in Polen, namelijk Zurek. Deze lichtzure soep is gevuld met aardappel en worst en soms ook met andere ingrediënten zoals kaas en ei.

    Hét nationale gerecht is bigos. Dit is een zuurkoolgerecht met varkensvlees, witte kool, spek, uien, paddenstoelen en soms ook gedroogde pruimen. Bigos wordt vaak in een rond uitgehold brood geserveerd. De bovenkant wordt van het brood losgesneden en dient als deksel.

    Poolse pierogie zijn deegkussentjes gevuld met hartige of zoete inhoud. Voorbeelden van vullingen zijn kaas, vlees, kool, paddenstoelen, zoete kwark of fruit.

    Polen is echt een land voor zoetekauwen! Marzurek is een bekende lekkernij, dit is een chocoladekoek met noten. Ook kun je gluhwein of warm bier met honing, suiker en kaneel drinken in Polen. Overal op straat zijn zoete broodjes, cake en koekjes te koop voor erg weinig geld!


    Garoetjes en kwebbelse!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen