maandag 27 september 2010

Sonosovice - Fulnek 65km

Heey allemaal,
Alhoewel Robert & Marjolein in Afrika de Big-Five in Afrika gezien zijn wij hier hard op weg naar de little-five (Leo & Rian dan). Ik zal even vertellen hoe dit is ontstaan: zoals jullie al wisten hadden zij eerder een mol onder hun tent, nou hadden zij eergisteren een echte kikker in de voortent wat nogal onrust veroorzaakten. En gisteren hebben ze dan het derde dier van de little-five gezien namelijk de muis (maar liefst 4stuks). Toen Rian iets uit haar tas wilde halen zat daar dus een muisje tussen haar kleren wat betekende dat Leo deze eruit haalde en hem naar buiten gooide. Nou dit was natuurlijk erg grappig en daarna ging iedereen rustig slapen. Maar vanochtend ging Leo met zijn slaperige hoofd de badkamer in. Eerst zag hij al iets lopen maar hij dacht “het is nog een beetje te vroeg snel weer me mandje in”. Maar toen liep er toch echt iets over zijn voet, weer een van de little-five! En toen hij beter kijk bleek dat er maar liefst drie muizen in de badkamer rondliepen. En toen moesten ze toch gevangen worden want ja dat is toch niet zo prettig drie muizen in je badkamer. Twee wist hij er te pakken te krijgen (met een beetje support van Rian, Brian & Hélène lagen gewoon te slapen) de derde wist wel te ontsnappen dus dit zat misschien wel onder het bed. Maar even later deze toch weer gevangen en ook naar buiten gebracht. We zijn erg benieuwd wat de laatste twee van de little-five zijn.
Na deze roerige start van de ochtend verliep de rest vrij rustig een lekker ontbijtje en inmiddels kregen we het toch ook best warm binnen dus hadden we zin om naar buiten te gaan. Maar ja, daar was het eigenlijk best wel koud en vooral heel regenachtig! Wat vooral bij Leo & Rian voor verschillende kleedpartijen veroorzaakt, Brian & Hélène trekken meestal wel gelijk het goede aan en hoeven dus niet te verkleden onderweg maar ja dat mag ook wel is na drie maanden;). Leo heeft er dan ook geen probleem mee om midden in een dorpje even een droog shirt aan te trekken. Wat betekent dat hij in zijn blote bast staat als er net twee meiden langskomen die dik ingepakt zitten in een warme winterjas, die stonden toch wel even vreemd te kijken.

We zijn tot de ontdekking gekomen dat we best aardig hebben doorgefietst in Polen dus dat betekent dat we iets meer ruimte hebben in Tsjechië en dat is zeker bij deze herfstachtige omstandigheden wel zo prettig. Daarbij blijkt Tsjechië echt een heel mooi land te zijn vooral met de herfstkleuren die langzaamaan tevoorschijn komen is het echt genieten (van onder je capuchon). Want ja dat is dan best jammer niet alleen dat je onder de capuchon zit maar ook de dikke laag wolken belemmeren soms het uitzicht. Na ongeveer 25km vinden we het dan allemaal wel een goed idee om ergens binnen op te warmen met een lekker kopje koffie/thee. We hadden verwacht (gehoopt) dat de mensen hier in Tsjechië meer Engels zouden praten maar dit blijkt niet zo te zijn. Met een hoop handgebaren weten we duidelijk te maken dat we 3koffie willen en 1thee. Maar even later word er koffie met melk gebracht en dat willen we eigenlijk niet, ja dat is ook lastig om uit te leggen. Maar het word duidelijk en uiteindelijk krijgen we toch lekker koffie zonder melk. Maar niet vergeten te melden de mensen zijn hier wel erg vriendelijk en deze vrouw vond het melkincident dus ook geen probleem. Het is natuurlijk ook wel een beetje gek dat wij al enige klanten om half11 ’s ochtends geen bier bestellen.

Daarna fietsen we verder en willen tegen de middag wel weer ergens binnen eten, dit blijkt een probleem want we vinden eigenlijk geen restaurant. Volgende dorpje dan maar proberen maar ook hier word het lastig en de magen beginnen ondertussen ook aardig te knorren. Uiteindelijk vinden we iets waar we hamburger hebben zien staan. Dit blijkt gewoon een winkeltje te zijn waar wat stoeltjes staan dus je kan er ook wat eten. De keuze is niet zo groot maar een hamburger moet toch een hamburger zijn en er staat nog iets bij dat zullen wel frietjes zijn. Maar ja als we dan onze ‘hamburger’ krijgen blijkt dit geen normale hamburger te zijn en de frietjes zijn ook ver te zoeken. Hoewel de hamburger prima smaakt, het is namelijk een broodje met warme brie en wat salade. Hebben we hier toch niet genoeg aan wat de vrouw achter de kassa toch wel een beetje vreemd vind maar ze blijft nog steeds aardig (of ze lacht ons gewoon uit als vreemde buitenlanders). Met wat gebaren krijgen we nog een broodje met een stukje vlees voor elkaar en dat smaakt ook heerlijk. Inmiddels zijn de magen goed gevuld maar zien we nog een snicker wat misschien wel lekker is voor vanmiddag. Dus nog een keer gebaren en ja we willen er echt vier (wat betekent dat er nu geen snickers meer in de winkel te koop zijn).

Hierna zijn we weer klaar voor het laatste stukje. Het regent nog steeds flink en het is ook niet warmer geworden meestal duurt het dan even voor je weer opgewarmd ben van de inspanning. Dit was vandaag geen probleem want we kregen toch een behoorlijke heuvel voor de kiezen waardoor we zo opgewarmd waren. Daarna kwamen we bij een punt waar we konden afsnijden wat betekende over de drukke weg of eerst 3,5km over een onverhard weggentje en daarna nog zo een 11km naar een dorpje waar we hoopten om een dakje boven ons hoofd. Na een stemming van 3tegen1 besloten we om toch de originele weg zouden nemen, want hoe ver is nou 3,5km! Rian houdt niet zo van onverharde weggentjes en ze zijn ook best wel pittig zeker als het regent. En misschien hadden de voorstemmers later toch spijt van hun stem maar ja dat ga je natuurlijk niet toegeven;)! Zo kwamen we op een gegeven moment voor een echt plas te staan, wat doe je dan? Gewoon zorgen dat je niet omvalt want anders word je echt nat! Het is aardig gelukt we zijn geen van alle omgevallen.

Daarna waren we eigenlijk zo in het dorpje en kwamen we in een pension terecht waar we genoten van een warme douche en daarna even richting supermarkt liepen. Maar eerst nog even vragen of er een ontbijt bij zit hoe doe je dat? Engels begrijpen ze niet dus hebben we op internet maar even de vertaling opgezocht en deze opgeschreven en ja er bleek een ontbijt bij te zitten. Daarna hebben we in het bijbehorende restaurant lekker gegeten en zitten we lekker binnen met een boekje. En we zijn allemaal best moe, misschien denk je nu jullie hebben toch wel is verder gefietst? Ja dat is ook zo maar de omstandigheden zijn nu wel wat anders waardoor het toch weer iets pittiger is. Dus waarschijnlijk zullen wij weer heerlijk slapen vannacht.

Tot morgen.

4 opmerkingen:

  1. leuk de little five! vervelend wel die regen, hier is het ook slecht weer, regenachtig en werken weer...

    Groetjes Robert en Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey jullie. wat een dag zeg,het lijkt nog erger dan bij ons dat weer.het was vanmorgen nog droog maar vanmiddag is het erg vies geworden.[o]pa heeft de bomen voor het keuken raam al gesnoeit want het was gewoon donker binnen.leuk hoor een kikker in de voortent,wilde Helene hem niet meenemen?Komt er nog mooi weer bij jullie of horen jullie niets over de verwachtingen.wij zullen in ieder geval voor jullie duimen.op de fotos kunnen we wel zien dat de omgeving mooi is.liefs voor alle 4 {O}pa en {O}ma j

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zeg al die huisdieren. Hier ook veel regen, niets aan. Maar ja, niets aan te doen. Fijne dag morgen xxxx.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joehoe!! Hier Rissy..

    Ik weet niet waar iedereen het over heeft.. hier stralende zon en helemaal niet nat geregend op weg van en naar werk! 8) Yeah!

    Paps gaat van de week naar Tunesie voor werk, dus ik kan 2 hele weekjes gebruik maken van het luxe vervoer! Nogmaals Yeah!

    BTW Broodje Brie is veel beter dan Broodje Burger - krijg er gelijk trek van..

    Nou enjoy de little 5! Ik mag hopen dat nr 4 en 5 niet de kakkerlak en de enorme spin zijn! haha

    Kussies Ris!
    En ook van Ur hoor - die volgt jullie iedere dag, heeft alleen geen inspiratie om te schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen