zondag 19 september 2010

Warka - Kazmierz Din 92km

Heey allemaal,
vanochtend toen we wakker werden was het weer koud 8graden in de tent! Half uurtje eerder want om half 8 is het echt al donker en het is wel vroeg licht. Dus na een overleg (stemmend) besloten we om half9 te vertrekken. En alhoewel Hélène het wel ietwat vroeg vond om haar warme slaapzakje uit te gaan is het best aardig bevallen dus vertekken we morgen weer om half9.

Maar buiten dat het koud was scheen het zonnetje lekker dus die kon ons een beetje opwarmen. Maar echt opwarmen doe je dan eigenlijk pas op de fiets. Langzaamaan begint het lanschap weer wat bergachtiger te worden en dat is toch ook wel erg leuk! De onverharde wegen zijn nog steeds niet verdwenen. Maar meestal gaat dit wel afwisselind het gaat dan een beetje zo: hobbelige asfaltweg, onverharde weg, zandweg en dan weer gladde asfaltweg. Deze foto met Rian erop laat goed de zandweg zien waar wij met moeite doorheen ploeterde. Zo is het zo dat je band regelmatig wegglipt en het soms dus maar handiger is om een stukje te lopen. De omgeving maakt echter veel goed we hebben echt een mooie dag gehad met veel afwisseling. Ook gaan we best aardig omhoog en stijgen de hoogtemeters, maar dit vinden we allemaal toch ook wel erg leuk want dit houdt ook in dat je af en toe weer wat verder kan kijken.

De koffiepauze houden we in een parkje in een dorpje. Wat opvalt is dat de mensen hier op zondag er echt op uit trekken. Werkelijk overal zie je mensen, die naar de kerk gaan, champions gaan plukken in het bos of gewoon voor de supermarkt met zijn alle samenkleven met een biertje erbij. De meeste zijn dan ook al voor de middag dronken. Waarop de vrouwen soms hun mannen komen halen en zij een uitbrander krijgen omdat ze maar te zitten niksen (denken wij, we verstaan niet zo heel goed Pools maar de lichaamstaal zegt vaak genoeg).
In de middag eten we een ijsje bij de supermarkt en kopen we een appeltje bij deze meneer die best trots is op zijn appeltjes en ze waren ook zeker erg lekker!


In de middag word er besproken dat het wel lijkt of we een wedstrijd rijden. Voor Brian & Hélène is dit eigenlijk wel een normaal tempo. Maar regelmatig word Leo uitgedaagd voor een wedstrijtje naar boven. Hélène kan het net niet winnen (wacht maar tot we in de bergen zijn, zegt zij dan) maar Brian komt bij een klein heuveltje toch iets sneller boven dan Leo (waarop Leo antwoord: "ik moet nog even warm worden". Rian doet hier allemaal niet aan mee want zij maakt heel de dag foto's en moet dan weer bijkomen met de fiets dus dat is haar wedstrijd. Daarnaast is het ook wel erg gezellig want dan heb je weer is iemand anders om mee te kletsen;).

Vandaag moeten we eerst naar een soort eilandje om bij de camping te komen. Dus met het plaatselijke pondje varen we naar de overkant. Als Rian een foto wil maken van de kapitein met zijn schippers-hoed, besluit de kapitein dat hij zijn hoed voor even afstaat aan Hélène dus hoeft hij zelf niet op de foto.


En al vrij snel komen we dan bij de camping aan, dit is een camping + hotel. De camping is helemaal uitgestorven dus wij hebben weer alle ruimte voor onze twee tentjes .
Nu hebben we net lekker gegeten weer frietjes uit de pan want aardappeltjes konden we niet vinden met lekkere sla en pangafilet. Het begint al langzaamaan donker te worden en dus ook frisjes voor vannacht geven ze slechts 5graden op. We gaan nu eerst even lekker (warm) douche en daarna hier in het restaurant lekker binnen wat drinken want daar is het vast wat warmer dan buiten.

Tot morgen!

4 opmerkingen:

  1. Hoi grote groep lieverds,
    Fijn dat jullie zo lekker bij kunnen kletsen en elkaar kunnen zien!!!
    Al ijsberen gezien?Edwin heeft zich hier voorlopig aangesloten,hartstikke gezellig hoor!!!En wij hebben het maar druk om de blogs, ook Afrika,te volgen ,dus soms lopen we wat achter.Heel veel plezier weer met elkaar lekker genieten......xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja nog even,
    Heerlijke koekjes en wat zien ze er mooi uit...
    Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal ziet er heel gezellig uit zeg. Trouwens jullie staan in de wereldfietser. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jo...!! BRRR dat klinkt echt koud. Ik snap dat jullie wedstrijdjes doen met elkaar, om warm te blijven 8)

    Hier 's nachts / 's morgens ook weer wat kouder, ik draag nog wel mn zomerjack maar wel met sjaal.. en soms heb ik alweer pijn in mn oortjes :S

    xx Ris

    BeantwoordenVerwijderen