donderdag 16 september 2010

Rustdag Warschau


En dan ben je alweer in Warschau! Het gaat zo ongeloofelijk snel, en er zit nu zelfs in alles een ritme, ook de rustdagen. Zo was het weer een uurtje langer slapen, Hélène gaat even wassen en daarna Brian helpen die de fietsen aan het schoonmaken is. Bij het schoonmaken kwam Hélène erachter dat Brian zijn bagagedrager verbogen is, best jammer. Maar ja, gebogen is nog niet gebroken en dan hebben we altijd nog de garantiekaartjes, waar ze binnen een week een gratis nieuwe bezorgd krijgen in heel Europa. Wat we wel vandaag anders hebben gedaan is de sightseeing in de stad. Omdat Hélène haar ouders morgen komen en die ook graag Warschau wilden zien gingen we vandaag maar even winkelen. En dit keer gingen we ook niet op de fiets naar de stad. Dit omdat het echt een verkeerschaos is hier, maar ook omdat vooral Brian een dag niet wilden fietsen, hij moest hierbij wel Hélène overhalen maar dat lukte uiteindelijk wel.
Dus nadat we de gebruikelijk rustdag-dingetjes gedaan hadden, vertrokken iets na 12en lopend naar de stad, 6kilometer verder. Het was niet een hele mooie wandeling maar wel eens even lekker om niet op de fiets stoep op-stoep af te rijden. Er zit hier geen logica (voor ons dan) in zowel de fietspaden als de wandelpaden, want opeens hield het op en stonden we voor een drukke weg die we niet konden oversteken. Na een kwartier omlopen waren aan de andere kant. Op de terugweg bleek wel dat er een heel ondergronds gangenstelsel is, maar ja wisten wij veel. Even nog gecheckt of we zeker wisten waar het Centraal Station is, want ja het is best lullig als wij morgen bij een ander station staan als Hélène der ouders komen, en toen bij de supermarkt een broodje gehaald want we al best wel honger.
De rest van de middag hebben we beetje door het grote winkelcentrum geslenterd. We kunnnen toch niks kopen omdat we het ten eerste niet nodig hebben, ten tweede niet aan kunnen trekken (zou wel kunnen maar daar wordt het niet mooier op) en ten derde het ruimte inneemt. Wel zijn we nog even op zoek gegaan naar een lange mouwen shirt omdat het toch wel koud is maar bij de Intersport hadden ze niet veel, wat ze wel hadden was natuurlijk campinggas in overvloed. Maar dit hebben we nu niet meer nodig omdat we morgen drie nieuwe tankjes krijgen. Daarna zijn we maar op een terrasje neergeploft, omdat onze benen toch wel zeer deden van het wandelen. Daar hebben we een lekker ijsje gegeten.
De terugweg ging iets sneller, het weer was ondertussen opgeklaard want het had vanmiddag nog wel wat geregend. Nu is het droog en de zon schijnt maar helaas is die al te ver onder om ons te verwarmen, het is toch wel koud hier. Zo lekker nasi eten en maar vroeg de tent in.
Tot morgen!




2 opmerkingen: