donderdag 18 november 2010

Aleria - Ponte Lecia 80km

Heey volgers! Bedankt weer voor de reacties dat blijft toch erg leuk=)

Vanochtend toen we wakker werden was het eerste wat Brian ging doen, uit het raam hangen en dan even kijken wat de weervoorspellingen waren voor vandaag. Niet al te best want het zou gaan regenen, waarop Hélène reageerde: “dat wil ik helemaal niet horen!”
Maar toen we naar buiten gingen was het gewoon droog en zagen we wel veel wolken maar ook een beetje blauwe lucht, dus we misschien zou het meevallen!
We gingen op weg nadat we de wat drukke weg afdraaiden gingen we dan de bergen in, maar daar hadden we best wel zin in. Het was wel wat frisser dan andere dagen, vooral omdat er gewoon geen zonnetje scheen maar het was prima te doen en als je naar boven fiets krijg je het vanzelf warm;).

Maar toen kwamen er toch druppeltjes, maar waar die precies vandaan kwamen wisten wij ook niet want we zagen eigenlijk helemaal geen grijze wolken. En het was een beetje lastig, wel regenpakken aan of nog maar niet. Maar gelukkig hoefde dit niet, we stopten even voor een bakje thee. Onder een natuurlijk afdakje (ofwel een hele grote boom) bushokjes waren nergens te bekennen dus dit ging prima. En toen we daar dus stonden onder die boom hebben stonden we toch wel even raar te kijken. Het regende namelijk en de zon scheen ook (dat is niet zo heel vreemd) maar links van ons regende het best hard met een zonnetje en rechts van ons was het droog en geen zon. Tja, het kan natuurlijk niet overal regenen. Wij moesten de kant op waar het droog was dus dit was natuurlijk super.

We fietsten weer verder, heel de tijd omhoog niet heel stijl maar toch wel redelijk omhoog. Toch was het een hele mooie omgeving alhoewel de zee nu ver weg was hadden we genoeg vergezichten, erg mooi. Bergen vol met bomen/struiken en een grote rivier met mooi helder water, het begint echt een beetje op Frankrijk te lijken. Grappig is dat alle dieren niet in gewone grasweiden staan maar juist tussen de struiken en bomen, net zoals dit paardje/ezel.

In de middagpauze komen we in het plaatsje Corte en hier zijn we op een hoogte van 400meter, maar we zijn nog niet boven en gaan nog verder omhoog. De weg die we ingaan is zowaar nog rustiger en op de achtergrond horen we alleen de schapen met bellen om hun nek en heel de tijd blaten. We komen op 654meter en voor het eerst mogen we naar beneden. En na een erg leuke afdaling naar 350meter gaan we weer naar boven naar 664meter. Dit wegentje is mogelijk nog rustiger in de hele weg naar boven komen we 1auto tegen en heel veel koeien die dus gewoon in het bos staan, erg grappig! Eerst denken we dat het stieren zijn want ze hebben geen uiers maar ja, ze zijn toch wel erg klein en stieren lopen toch niet los? Dus het zijn Corsicaanse koeien. We hebben het erg naar ons zin zo op dit rustige weggentje en onderweg komen we een plekje tegen waar we misschien wel kunnen wildkamperen. Maar besluiten dit toch niet te doen het is nog erg vroeg, dus na een kleine pauze gaan we weer verder. En dan mogen we echt naar beneden, 12km lang en dat gaat toch wel erg makkelijk. Onderweg moeten we wel opletten dat we niet tegen de koeien aanrijden of het ravijn in. Dit gaat best makkelijk de koeien staan stil en we kunnen inmiddels aardig sturen. Maar dan zijn er ook nog overstekende varkens, maar die schrikken zo erg van ons dat ze heel erg hard voor ons uit rennen tot ze eindelijk de berm in kunnen.

Beneden aangekomen komen we in een klein stadje en we vinden het genoeg geweest daarbij is dit een van de weinige dorpjes in de omtrek dus lijkt het ons handig om op zoek te gaan naar een slaapplek. We gaan even langs bij de toeristen informatie en er zijn 2hotels. Dus rijden we naar de eerste maar hier hebben ze blijkbaar geen zin in toeristen want ze zijn gesloten (zeggen ze). Dus rijden we naar de volgende, deze vrouw is een stuk vriendelijker en heeft een simpele kamer voor ons. Nou dat vinden wij prima want hier kunnen we wel wat te eten maken. In het Frans vertelt ze hele verhalen wat voor Hélène opnieuw abracadabra is, maar Brian blijkt dit (tot opnieuw verbazing van Hélène) prima te begrijpen.

We gaan lopend naar de supermarkt en halen daar de boodschapjes en maken we nasi op de kamer, lekker hoor!

En nu gaan we weer lekker een boekje lezen, je weet wel de standaard dingetjes;)
Morgen fietsen we nog naar 900meter maar hoeven we niet meer zo heel veel kilometers en gaan we (als het goed is) ’s avonds op de boot en zeggen we alweer gedag tegen Corsica.

Toedeloe!

Ps. Gisteren hebben we de vlucht naar huis geboekt want de trein lijkt mission impossible, 23december vliegen we vanuit Malaga weer naar huis.

8 opmerkingen:

  1. Hoihoi
    Nou wel leuke regen gehad vandaag, je weet niet waar het vandaan komt en dan aan de ene kant wel en de andere kant niet! zeer bijzonder!
    En dan al die dieren,het lijkt de kinderboerderij wel.
    En wat hangt daar noe in die struiken of bomen?
    Brian niet zeeziek worden morgen hoor.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Halloha,

    Jullie zouden toch nooit meer je fiets door een vliegtuig laten vervoeren ;)?

    Wat is jullie planning nou precies dan? Vanaf Marseille is het toch nooit meer dan een maand fietsen naar Malaga?

    Als jullie dan toch tijd genoeg hebben moeten jullie zeker langs camping La Masia in Blanes. Heb net gekeken en is heel het jaar open. Het ligt overigens maar 40km onder Girona dus daarvoor hoef je het ook niet te laten!!

    Veel plezier morgen op de bootreis, die zal best wel lang duren.

    Groeten

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey,

    Zo na bijgekomen te zijn van de enorme teleurstelling van gisteravond maar weer is een berichtje van de goudzoekers.
    Blijft leuk die blog!! Jullie maken nog is wat mee zeg haha. Erg mooie foto's ook! Nog veel plezier en succes verder, enjoy!

    Groeten Suus, Joe en Polder

    p.s. (vanaf januari gaan we idd weer gehakt maken)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heey fijn dat de regen aan jullie voorbij ging.ja ik wil ook wel weten wat daar in die bomen hangt.goh de vlucht terug naar huis al geboekt, dan komt dat toch al aardig dichter bij.hoop dat het een erg mooie maand word.leuk al die dieren zo in de natuur. een rustige overtocht[wel zo prettig voor Brian] liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi,

    it's still fun to follow your cycle tour! Every day at work I look forward to go home and read about it. It is a bit like still being on tour.

    When I decided about my day of return (that was about 3 weeks in advance) it felt like starting a count down. At the end I was looking forward very much to get home, despite the beautiful landscape. I suppose this will happen to you as well, especially with the anticipation of being home at X-mas.

    Good luck and a lot of fun and good weather for the rest of your tour
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo te lezen en te zien hebben jullie een geweldig leuke dag gehad. Het aftellen is ook voor ons al een beetje begonnen. Het is voor Brian te hopen dat de zee een beetje rustig is. De overtocht zal best een poosje duren. Groeten van pap en mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo!!

    Zo te lezen hadden jullie weer een prima dag. Lekker rustige wegen, koeien in een bos, overstekende varkens...een prima dag.

    Ik vraag me alleen wel af of jullie nog wel weten hoe je een tent moet opzetten met als die "luxe" overnachtingen.

    Vooral voor Brian...succes met de bootovertocht ri Marseille! Ook dat zal je wel weer overleven. Misschien moeten jullie je fietsen gewoon verkopen in Malaga...kan je ze ook niet kwijt raken gedurende de vlucht :P

    Adios!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Owjah, Brian kan dus wel uit het raam hangen om te kijken naar het weer en niet om 'even' een paar foto's te uploaden...? Valt echt wel een beetje tegen hoor...8)

    Wat een leuke ezeltje zeg, maak jullie hiervan ook een schijf van 5?? Net als toen Leo & Rian er waren? Mooie omgeving zo te zien!

    Succes op zee.. en vooral niet denken aan het idee dat je misschien welllicht wel misselijk gaat worden.. want dan gebeurd het sowieso.. !
    En ja.. dan moet Helene weer ongezellig alleen foto's maken buiten 8(

    Nou snel doorfietsen.. misschien kunnen jullie Sinterklaas dan nog (terug) verwelkomen als hij weer teruggaat naar Spanje.

    Liefs xx Risss!

    BeantwoordenVerwijderen