dinsdag 23 november 2010

Avignon - La Madeleine 106km


Hallo!

Ten eerste wat een leuke reacties weer zeg! Jullie zullen wel denken van: ‘goh, al gelijk weer 106km die gaan als een speer naar Malaga’. Maar dat is niet helemaal waar want zo ver wilde we eigenlijk niet fietsen vandaag, maar dat lees je van zelf;)

Vanochtend bleven we toch maar een half uurtje langer liggen want het wordt nu pas om kwart voor 9 licht bij ons. Dat voorkwam niet dat we toch met de hoofdlamp op moesten ontbijten maar de tent konden we wel in het licht afbreken. We zaten rond een uur op 9 op de fiets en het was koud, koud en nog eens koud. Brian begon gelijk in superlatieven te praten dat het de koudste dag van de reis was, waar Hélène dan weer tegen inbracht dat dat niet zo was en maar 1 dag wist op te noemen wanneer het kouder was. Maar goed het was echt koud. Dat kwam vooral ook door de kille noordenwind die waaide, de Mistral zoals ze hem hier noemen. En laat het nou net zo zijn dat wij die fijne Mistral de hele dag overwegend tegen zouden hebben. We zijn dus blij dat we al gauw omhoog mogen om een beetje warm te worden. Dit lukt een klein beetje maar bij de eerste pauze (uit de wind in de zon, is het nog wel te doen) heeft Hélène alweer hele koude voeten. Aangezien ze al eerder wintertenen had, willen we dat nou natuurlijk gaan verkomen. Onze oplossing hierop is overschoenen, maar aangezien we die nog niet hebben, heeft Brian een tijdelijk oplossing dat is gewoon een sok over de schoen te doen. Hélène is hier erg op tegen maar nadat Brian blijft doorzeuren doet ze het toch. Ze vindt het er vreselijk uitzien, maar Brian zegt: ‘het is toch geen schoonheidswedstrijd’. Waarop Hélène zegt: ‘als Vicky en Caroline dit zouden zien joh’, dat vindt Brian heel grappig. Maar ze houdt ze toch lekker de hele dag aan en het helpt toch wel een klein beetje. En zo als je weet alle kleine beetjes helpen.

Daarna gaan we verder, omhoog en tegen de wind in. We rijden voor de zoveelste keer deze reis weer eens door wijngaarden, en hier is het helemaal: ‘als je geen druiven heb hoor je er niet bij’. De ranken staan er overigens een beetje droevig bij, want ze zijn allemaal kaal en hebben gele blaadjes, ze zijn natuurlijk allemaal geoogst, op een paar na die er nog aan hangen. Tegen de middag verdwijnt de zon ook nog eens en wordt het nog een graadje kouder. Een boterhammetje op een bankje eten is dan ook een hele koude bedoeling, als we na een half uurtje klaar zijn, zijn we allebei bevroren en met onze capuchons op rijden we rillend verder. Na een paar klimmetjes zijn we weer warm overigens. Even later steken we een weg over en komen we erachter dat we best wel eens een stukje kunnen afsnijden. De fietsroute gaat namelijk vandaag nog naar het Noorden(en daarna pas naar het Zuiden), terwijl wij naar het Zuiden moeten. We komen erachter dat we met een stukje iets drukker weg van 18km, zomaar 28km afsnijden. Dat klinkt niet verkeerd en dan hebben we ook niet meer zo last van de wind dus dat doen we maar. Het schiet dus lekker op en we zijn zo weer op de route.

Als we een pauzetje houden om M&M’s te eten besluiten we dat we 12km verderop een hotel in zouden duiken om lekker eens binnen te slapen, we zouden dan ook 86km hebben dus dat zou prima zijn. Maar ja, dan kom je bij het hotel en blijkt het vol te zijn. De auberge verderop blijkt gesloten. Nou niet getreurd denken we want 10km verderop is nog een dorpje waar een hotel zou moeten zijn, dus daar maar naartoe. Onderweg daar naartoe kijken we natuurlijk ook in het rond. En nadat Hélène een bord zag met Gite d’Etape wil ze gelijk omdraaien maar we rijden in het grind, en draaien in het grind gaat toch best lastig, dus Hélène kan haar fiets niet meer houden en valt op de grond. De schade valt gelukkig mee, een schram op der knie en een beetje een zere voet. De fiets is gelukkig ook nog heel dus we kunnen verder. Het volgende hotel blijkt dicht te zijn, maar alle stamgasten zijn er van overtuigd dat de camping iets verderop wel open is, nou mooi denken we. Maar bij de camping aangekomen blijkt deze ook gewoon dicht te zijn, de man kijkt ons zelfs een beetje verbaasd aan dat we überhaupt komen vragen of de camping open is. Nou dan maar weer verder, in de GPS staat nog een hotel 4km verderop dus die maar proberen. Halverwege komen we nog langs een Bed&Breakfast maar deze is natuurlijk ook weer dicht. Het hotel is de zesde overnachtingsmogelijkheid waar we aankloppen maar deze blijkt gelukkig wel open te zijn.

Aangezien we geen eten hebben, omdat we in totaal vandaag 0 supermarkten zijn tegengekomen, en omdat we gisteren een etentje gewonnen hebben gaan we lekker ergens eten. Dat wordt naast het hotel want daar zit een restaurant, het enige wat ze hebben is het met menu van de dag. Als voorgerecht is dat, een salade. Als hoofdgerecht dachten we een lekker stukje vlees met frites maar dat blijkt niet zo te zijn, we krijgen een hele grote aardappel met twee ballen (we dachten gehaktballen) maar het blijken varkenspoten te zijn, een bal blijkt zelfs bijna alleen maar bot te zijn. Het was niet echt heel lekker maar ook niet heel vies. Als toetje krijgen we een heerlijk appeltaart!

Nu hebben we lekker gedoucht en ga zo heerlijk slapen na een lange dag.






6 opmerkingen:

  1. Hoi Nou wel lastig met die overnachtingen zeg. maar nu toch een plekje gevonden.
    Niet te hopen dat je weer wintertenen krijgt, en gulukkig zien wij die sokken niet, ik moet er inderdaad ook niet aan denken dat je met sokken over je schoenen aan fietst, alleen het idee al!
    Gelukkig weet niemand daar dat jij m'n dochter bent daar.
    xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heey. wat veel km weer vandaag.balen he dat er zo veel overnachtings adressen dicht zijn.jammer ook van het hoofd gerecht,maar de salade ziet er prima uit.en ook het toetje is niet verkeerd. dus gelukkig niet hongerig je mandje in.jammer dat je gevallen ben Helene hoop dat de pijn niet erger word.liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi,

    if you keep going that fast you will have time for a 2 weeks beach holiday in Malaga or perhaps even an excursion to Africa! It is really fun to read your blog, a highlight of the day! I hope that the fall did not hurt too much.

    Have fun
    Jan
    (jan (at) rueten-budde.de)
    00000
    PS: I would be proud of a daughter with so much practical sense as to wear socks over her shoes ...

    PS @Leo: I tried to send you a message last week via Google Friends. Did you receive it?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een koude dag zeg voor jullie. Zou ook niks voor ons zijn. Hier gaat het ook kouder worden, zo rond het vriespunt overdag. Vannacht lekker in een warm bed en morgen hopelijk een warmere dag. Jammer dat het gesponsorde etentje niet echt super was. Groeten van pap en mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. had al even niet meer gelezen maar ik schrik me een hoedje dat jullie nog steeds vaak regen en kou hebben. wat een die hards zijn jullie zeg, niet eens opgegeven, dat zouden vele mensen wel gedaan hebben denk ik.
    einde is in zicht, al zin om terug naar huis te gaan of willen jullie juist voor altijd weg blijven?? ha ha dat zou wat zijn zeg.
    nog een fijne laatste weekjes, en tot gauw

    gr iris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Droppies!

    Als jullie met sokken over je schoenen voor mijn camping / hostel / hotel staan, zou ik OOK zeggen dat ik dicht was .. duh! 8)
    Goed te horen dat jullie weer een herberg gevonden hebben.

    Jammer van dat eten, normaal is lokaal eten of de schotel van de dag juist iets waar ze goed in zijn.. jammer dat de overwinning nu wat bitter smaakt.

    Nou, drive safe 2day! En pas op elkaar..
    Liefs xx Rissy!

    :)8):)8):)8):)8):)8):)8):)8)
    Wat doe je als er een tijger en een jaguar voor je staan?
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    In de Jaguar stappen en zo snel mogelijk wegrijden!
    Natuurlijk - duh! 8)

    BeantwoordenVerwijderen