zondag 14 november 2010

Fertilla- Porto Torres 69km

Stuck in Porto-Torres.

Nadat we lekker tortellini’s met sla hadden gegeten (dit is tegenwoordig onze standaard maaltijd als we ergens binnen slapen want dit ruik je niet zo heel erg en is ook nog is heel makkelijk klaar te maken) en lekker een boekje hadden gelezen zochten we ons bedje op want we waren best wel weer moe van de dag fietsen. Maar toen we in bed lagen roken de dekens een beetje muffig, nou is dat niet zo heel erg maar met twee dekens kregen we het niet warm. Dus nog maar twee dekens erbij gepakt en toen zijn we aardig opgewarmd. Niet dat het nou zo heel koud was maar het gebouw was gewoon een beetje kil. Alsnog hebben we prima geslapen en waren de dekens later niet meer nodig.

We wilde graag bij de Grotta di Nettuno gaan kijken. En we hadden in ons Sardinië boekje gezien dat deze alle dagen toegankelijk was met rondleiding en deze rondleiding begon elk heel uur. Dus om half9 (onze tijd) zaten we weer op de fiets, het was ongeveer anderhalf uur fietsen dus we zouden op tijd zijn voor de rondleiding om 9uur lokale tijd. We moesten wel een stukje omhoog maar dat vonden we niet erg want daardoor konden we weer prachtig uitkijken over de zee met de rotsen erlangs erg mooi allemaal! Maar naarmate we dichterbij de grotten kwamen kregen we beiden een voorgevoel dat die rondleiding niet helemaal zou lukken. We waren op een paar wielrenners na de enige die deze weg opgingen en verder was er niemand te zien. Geen toeristen, gidsen, winkeltjes of iets in die richting. Maar we besloten toch maar door te fietsen, we waren zo dichtbij en het was overigens geen straf om hier te fietsen want het uitzicht werd alsmaar mooier en het was ook nog eens heerlijk weer, geen wolkje aan de hemel en het zonnetje die al heel veel warmte gaf. Dus fietsten we verder tot we niet meer verder konden want ze waren bezig met verbouwingen dus de grot was gesloten. Tja, best wel jammer. We zetten een kopje thee en begonnen weer aan de weg terug een afdaling dus dat viel dan weer mee;).

Eigenlijk was het de bedoeling om vanaf Santa Teresa di Gallura over te varen naar Corsica, hier zouden we in principe morgen aankomen en dan zouden we wel zien wanneer we konden vertrekken. Voordat we het eiland opgingen hadden we wel gekeken of er een boot naar Sardinië zou vertrekken en dat was ook zo en ook of er een van Corsica naar het vaste land weer zou varen, dit blijkt ook zo te zijn. Maar we hadden dus niet gekeken of er wel een boot naar Corisca zou varen vanaf Sardinië, eigenlijk waren we er gewoon vanuit gegaan: “daar vaart een boot, klaar!” Maar goed we hadden dus toch nog even gekeken en wij konden geen boot vinden, de volgende boot die vanaf Santa Teresa di Gallura vertrek is in April. Dat is een beetje te laat voor ons, dus moesten we op zoek naar een andere mogelijkheid. Gelukkig waren er nog wel mogelijkheden maar moesten we onze route iets inkorten. Namelijk vanaf Porto Torres maar het lastige is dat deze alleen op: dinsdag, woensdag en vrijdag. En nu zijn we hier al op zondag, we hadden stil gehoopt dat er misschien toch een boot zou varen maar dit blijkt helaas niet zo te zijn. Dus kunnen we pas dinsdag van Sardinië af. Dus om een lang verhaal kort te maken we zitten Stuck in Porto Torres! Gelukkig hebben we wel wat oplossingen gevonden en zijn er wel leuke dingen te doen. Morgen gaan we namelijk met een bootje naar het eiland Asinara het schijnt hier heel mooi te zijn dus dat is al een hele dagbesteding. Die dag daarna moeten we kaartjes halen voor de boot en vertrekt de boot om half3 (half4 onze tijd) wat we die dag gaan doen weten we nog niet maar dit komt vast helemaal goed.

Nadat we weggefietst waren bij de groten was het verder eigenlijk vlak dus we schoten weer lekker op. We aten tussendoor het laatste pakje hardkeks want we hadden geen brood dus besloten in Porto Torres verder te eten. Eerst maar kijken of we misschien geluk hadden, dit hadden we niet zoals ik al vertelde dus reden we wat rond in het plaatsje en besloten daarna een restaurantje op te zoeken voor een Pizza. En deze keer besloten we het is helemaal anders te doen. Namelijk een bijzondere Pizza we bestelden er twee: “pizza zalm en een Canadese Pizza (oftewel met worst)”. En dan zouden we allebei de helft nemen, best grappig natuurlijk maar dit was toch niet helemaal ons ding. Maar we waren blij dat we het hadden geprobeerd, nu hoeven we nooit meer te bedenken of een Pizza zalm lekker zou zijn;). We zaten wel lekker buiten op een terrasje aan de zee dus dit was toch nog genieten.

Daarna haalden we wat boodschapjes en zochten we een bed & breakfast op, open camping zijn er in de wijde omgeving niet te bekennen. We hadden wel al een adres opgezocht op internet. Eerst kwamen we nog een andere tegen dus besloten we hier even naar de prijs te vragen, maar hier werd niet opengedaan terwijl we de mensen achter de deur zagen staan dus fietsten we naar de volgende. En daar werden we vriendelijk ontvangen. Ontbijt hebben we er niet bijgenomen want dit was wel wat duur en volgens de boekjes is het ontbijt hier niet meer dan een croissant met een kopje koffie. Maar de kamer bevalt ons prima en we kunnen ook nog gebruik maken van het balkon, prima toch!

Dat was het weer voor vandaag, groetjes uit Porto Torres!

5 opmerkingen:

  1. Hey hey
    Lekker hoor die berg dekens doe ik ook wel eens.
    gelukkig hoven jullie niet tot april te wachten tot er een boot komt.
    Ik altijd nog denken dat grotten natuurlijk waren worden ze gewoon regelmatig verbouwd!
    We hebben al op Asinara gekeken ziet er erg leuk uit ook een foto met ezels, grappig.
    Wordt een leuke dag morgen!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heey jammer van de grotten,maar wel weer een mooi weer dag .en dan ook nog half nov een pizza eten op een terrasje helemaal goed toch? veel plezier morgen.liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is natuurlijk eigenlijk niks voor jullie om ongepland allerlei uitstapjes te moeten plannen.
    Hoop dat vooral Brian zich dinsdag overdag niet gaat vervelen ;).

    Ik ben vandaag in de Kuip geweest weer niet gelukt om 3 punten mee te nemen, maar goed wel weer een puntje erbij (2-2 tegen Heerenveen). Ajax heeft weer verloren en dat maakt het een en ander goed.

    Veel plezier morgen op jullie ongeplande rustdag.

    Groeten

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. veel plezier hoop dat het een leuk uitstapje is en dat je op de boot niet zeeziek wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jo!

    Ik denk maar zo, er zijn veel slechtere plaatsen om STUCK te zitten!

    Erwin & ik hadden op Malta ook het idee om een grot te bezoeken, wij een uurtje met de bus en een uurtje lopen richting de grot - bleek deze ook dicht te zijn - instortingsgevaar e.d. 8)
    Grotten en de familie Weeda, geen goede combo!

    Nou enjoy jullie onverwachte maar welverdiende rustdagen... en snuif veel van de cultuur op!

    Liefs xxx Ris

    BeantwoordenVerwijderen