dinsdag 30 november 2010

Girona - Tona 79km

Hola,
vannacht werden wij wakker van heel veel lawaai we wisten gelijk wat er aan de hand was want er zou een voetbalwedstrijd zijn die avond namelijk Barcelona tegen Real Madrid. Barcelona had Real Madrid met 5-0 ingemaakt en daar waren de Catalanen heel erg blij mee zo te horen. Een hoop getoeter en gejuich. Niet heel erg dat we wakker werden nu wisten we gelijk wie er gewonnen had en je draait je om en slaapt gewoon weer verder.
Dat over de Catalanen is ook wel even een grappig verhaaltje apart. Zoals jullie velen misschien wel weten is dat Brian Spaans spreekt hij heeft namelijk een thuisstudie gedaan en nu kan hij dus deze studie in praktijk brengen. Maar Brian heeft daar niet altijd zin in, dus zegt hij tegen Hélène: “nee, ze spreken hier geen Spaans maar Catalaans”. Eigenlijk gelooft Hélène dit niet omdat Brian liever heeft dat Hélène het contact met de mensen regelt. Maar we zijn er nu dus achter dat de meeste Catalanen ook gewoon Spaans spreken dus dit is heel jammer voor Brian maar nu hoeft Hélène dus niks meer te regelen;). Jammer is wel dat de mensen altijd tegen Hélène gaan praten (ook in het Spaans) waarop Hélène dan weer reageert wat zegtie? En als Brian dan in het Spaans verder praat met deze mensen, blijven de mensen toch proberen om met Hélène te praten. Beetje eigenwijs!;)

Maar goed we hadden weer lekker gegeten Hélène 7geroosterde boterhammen want ze hadden alleen wit houdbaar brood en dat is alleen geroosterd lekker. En Brian twee boterhammen (niet geroosterd hoe hij het weg krijgt weet ik ook niet) en twee bakjes met chocholade cornflakes en een heel klein beetje melk want dit was ook houdbare melk en ook niet heel lekker. Opzich een prima ontbijt hoor en we hebben ook een fruitje meegenomen voor onderweg, lekker hoor!
En toen we dan buiten kwamen bleek het niet heel lekker weer te zijn we hadden gedacht dat het wel mee zou vallen maar het regende toch aardig door. Maar we zouden vol goede moed beginnen, iets wat soms wel een beetje lastig is als het zo regent en het er totaal niet naar uitziet dat het ooit droog gaat worden. Maar we fietsen de stad uit en het eerste stuk is nog hartstikke vlak wel langs een drukke weg wat een beetje jammer is. Maar de andere optie was over een modderwegentje en daar hadden we nog minder trek in. Het kopje thee drinken we onder een afdakje en dapper beginnen we aan de klim van vandaag. We fietsen maar liefst 25km lang alleen maar naar boven toe. Het is jammer dat het nog steeds regent want we missen best veel van de omgeving dit toch best wel mooi is. Maar voordeel is dat er een rivier stroomt diep onder ons aan de rechter kant dus zo heb je wat te zien zeggen we tegen elkaar. Anders kijk je alleen maar naar dat asfalt en dat heb je na ongeveer 12000km ook wel gezien. Het is eigenlijk overal hetzelfde, gek hé!
Inmiddels is het al kwart over twaalf en zijn we niet meer in een dorpje geweest sinds de koffiepauze en krijgen we echt honger. Maar ja je gaat niet echt voor de lol onder een boom zitten, ook niet echt droog. Dus stoppen we heel even en proppen een pakjes koekjes naar binnen, kunnen we weer even vooruit. Onderweg komen we wel een man en vrouw tegen die heel de auto hebben volgelanden met 5liter flessen die ze nu aan het vullen zijn uit een bron, het zag er wel heel grappig uit. Vrouw stond met een parapluutje de flessen te verwisselen als ze vol waren en de man zette deze vervolgens in de auto.
Uiteindelijk komen we dan in een klein stadje en hopen dat we een restaurantje kunnen vinden. En die vinden we, gelukkig! Als we binnen komen voelen we al gelijk de warmte van de houtkachel die aan staat, we moeten wel 5/10min wachten tot we kunnen bestellen. Uiteindelijk word dit 15/20min maar de gerechten worden daarna wel supersnel geserveerd. Hier kan je voor 10euro het menu van de dag eten, wat bestaat uit een salade, soep of pasta vooraf, daarna een hoofdgerecht kan je ook kiezen tussen twee stukken vlees en een toetje fruit, ijs of Catalaanse crème. We nemen allebei een salade en één van de stukken vlees en Brian als toetjes Catalaanse crème en Hélène ijs want dat zag er zo lekker uit. Het was ook heerlijk maar toch wel een klein beetje te koud.

Als we bij de kachel onze regenpakken staan aan te trekken die wel weer lekker zijn gedroogd is het niet heel aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Maar als we eenmaal op de fiets zitten en weer naar boven gaan hebben we het wel weer warm dus gaat het eigenlijk prima. Langzaamaan lijkt het ook wat droger te worden dus dat is wel zo prettig. En we blijven maar naar boven fietsen, we dachten eigenlijk dat we niet hoger zouden gaan dan 800meter maar uiteindelijk komen we op 996. Wat Brian toch wel een beetje jammer vind want dit is net geen 1000meter, Hélène vind dit niet heel erg belangrijk.
Even een correctie we zijn waarschijnlijk niet helemaal duidelijk geweest, we hoefden vandaag nog niet naar 1700meter maar dit gaat wel deze ‘etappe’ gebeuren. Onze ‘etappe ‘ is dus tot de volgende rustdag en volgens planning gaan we dus over 3 of misschien zelfs pas 4 dagen over 1700meter.

En dan kunnen we eindelijk een beetje naar beneden, het is inmiddels zo goed als droog maar de regenpakken blijven lekker aan want dat is wel lekker warm! Heel ver gaan we niet naar beneden want we maken en bocht en gaan de volgende berg weer op. En dan komen we (Brian ook weer blij) toch nog boven de 1000meter, 1010 meter om precies te zijn. En het is hier niet zo heel erg veel kouder als beneden voor ons gevoel. En er licht ook geen sneeuw, ook niet geheel onbelangrijk dit zijn toch wel dingen die ons een beetje bezig houden.

Dan gaan we weer een beetje naar beneden maar ook weer naar boven en dan uiteindelijk komen we dan in het plaatsje aan waar we wilde overnachten. Er zou hier een camping open zijn maar we hadden weinig zin in een herhaling van de vorige keer (kamperen in de regen na een lange koude regendag) dus we zouden iets anders zoeken. Later bleek dat de camping toch dicht was en vinden we een lekker plekje in een hostel, waarom het een hostel heet is voor ons een grote vraag want zo goedkoop is het niet. Maar het kan ons vrij weinig schelen we willen alleen maar zo snel mogelijk naar binnen. Onder een warme douche en dan een lekker stokbroodje eten, daarna sluiten onze luiken waarschijnlijk heel snel.

Tot morgen!

4 opmerkingen:

  1. heey jullie . pittig dagje weer he ,vooral die vervelende regen jammer hoor. wel weer veel km met zoveel klimmen. was wel lekker makkelijk vanavond dat jullie al warm hadden geeten.ja nu moet Brian voortaan het woord maar doen he ,zo lang is dat overgens niet meer.jij hebt de langste tijd enorm je best gedaan toch Helene. sterkte morgen met klimmen en wij duimen voor droog weer. liefs opa en oma j.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi jammer van de regen.
    Regen is stom!!
    Morgen volgens het journaal beter.
    Brian had natuurlijk even in een boom kunnen klimmen op de beerg van 996 meter dan had hij 2 keer boven de duizend gezeten vandaag. haha.
    Hoe zitten de overschoenen blijven de voeten lekker warm?
    Groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Balen van die regen zeg. Hopelijk vandaag beter weer. Ik ben toch wel benieuwd hoe jullie al die hoge passen gaan verteren, zeker qua weer. Groeten van pap en mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Droppies!

    Vandaag bestaat Merz 5 jaar - wordt een feestquiz. We gaan ervoor met zn allen eten en suit up! Dus wordt vast een feestje..

    Gisteren alle Sint cadeaus ingepakt en mn kerstkaarten geschreven, whaha 8) Ben er helemaal klaar voor.

    Hier vandaag overdag -5, maar gevoelstemperatuur van -15 door de wind. Bikkelen dus! Ach, dat doen jullie heel de dag, vies hoor die regen maar goed.. nog ffies en dan zijn jullie er alweer!

    Succes vandaag, Liefs xx Rissy

    BeantwoordenVerwijderen