vrijdag 26 november 2010

Montredon-des-Corbieres - Estagel 69km

Heey allemaal,
iedereen kan weer opgelucht zijn want vanavond gaat bij ons de wintertijd in, we hebben het wel even gehad met die zomertijd het is ook niet echt zomer meer;).

We hadden nog een beetje gehoopt dat we misschien toch een warme douche zouden hebben omdat we de kachel hadden uitgedraaid kwam er namelijk warmer water uit de kraan. Maar dit was blijkbaar maar van korte duur of iemand anders in het gebouw had zijn verwarming aangezet want onze douche was hartstikke koud! Nou dan sta je toch wel een paar minuten moed te verzamelen voordat je daaronder durft. En toen Hélène even de koude kraan probeerde stond daar zoveel druk op dat ze een korte echt koude douche over haar heen kwam. Maar gelukkig hadden we nog een ander kacheltje en die gaf hele warme lucht dus ben je die koude douche zo weer vergeten.

Vanochtend gingen we naar buiten, haalde de fietsen uit de garage en zeiden we tegen elkaar: “nou volgens mij is het niet zo koud als gisteren!” Schijn, bedriegt want het was verschrikkelijk koud. De temperatuur was dan misschien wel wat hoger maar de wind waaide nog harder en was nog kouder. De ochtend verliep daarom niet toppie! We wilde wel ergens binnen wat gaan eten maar omdat wij natuurlijk nog steeds in de zomertijd zitten lukte dit niet echt dus hebben we in een bushokje gezeten. Vandaar dus het besluit, we gaan naar de wintertijd;).

’s Middags warmden we eindelijk een beetje op en konden we gaan genieten van de omgeving. Want die was werkelijk waar prachtig. Het zonnetje deed goed zijn best het voelde een beetje als ontdooien. We fietsen de col de extreme op die slechts 251meter hoog is (dus niet erg extreem) en die we dus eigenlijk ook zo boven zijn. We fietsen over een rustige weg en ondanks dat we eigenlijk tegenwind hebben voelen we deze ook nog wel is in de rug en ook al zijn dit maar korte stukjes. Deze stukjes worden nog korter omdat je dan gewoon niks hoeft te doen.

In onze middagpauze (je zal het niet geloven) maar maakten we onze laatste zak drop open. Het zit namelijk zo toen Erwin & Mariska ons kwamen bezoeken hebben wij 5zaken drop gehad (ongeveer 2kilo). De eerste twee zaken waren zo op. Maar we waren een beetje vergeten dat we er nog 3 hadden. De derde ging een week later op, en de laatste twee zaken kwamen een week geleden ineens tevoorschijn uit Brian zijn tas. En je zal het niet geloven maar deze twee zakken smaakten mogelijk nog beter dan de eerste drie;).

Vandaag besluiten we iets eerder te stoppen en een beetje te relaxen. De wind waait zo hard en we hebben het zo koud gehad deze ochtend dat we het wel best vinden. Als we dan in het stadje aankomen al vrij vroeg drie uur. Twijfelen we nog even of we dan toch niet verder zullen fietsen. Maar we stoppen toch, zo kan je altijd wel doorfietsen. En we hebben weinig zin in een herhaling van een overnachting zoeken. Zal je net zien, nu lukt het gelijk. Simpel/oud hotelletje maar weer een kacheltje staat en de douche was zowaar heerlijk warm, prima dus!

Straks gaan we een hapje eten (waarschijnlijk in de snackbar want het restaurant zag er behoorlijk dicht uit) en daarna heeeeeeeeeeeeeeeél lang slapen;).

Toedeloe

3 opmerkingen:

  1. heey. weer mooie foto's. jeetje jammer van de kou s'morgens.wel fijn de mooie omgeving. lekker vroeg gestopt met fietsen.prima ook de warme douche.hoop dat jullie heeeeeeeeeeeeeel lang en heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk slapen.liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey aghhhh wat zielig die kou bbbrrrrr. Komt natuurlijk door de wintertijd!
    Beter houden jullie nog even de zomertijd aan.
    Maar wel lekker hotelletje,vergeet geen foto's van die leuke hotelletjes te maken, ook de kamers is echt wel leuk.
    De landschap foto's zijn prachtig.
    De op pad is vandaag gekomen staat een stukje in van deze omgeving, ook met flamingo's, grappig he!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik naar de foto´s kijk heb ik helemaal niet het idee dat het zo koud is. Op de kaart zie ik trouwens dat jullie best ver van de Middellandse Zee af fietsen. Zou het dichter bij niet wat warmer zijn? Groeten van pap en mam.

    BeantwoordenVerwijderen