dinsdag 2 november 2010

Guiglia - San Marcello 87km

Heey allemaal,

na een heerlijke nacht in een lekker warm bed en vooral de douche die je dan heerlijk opwarmt konden we er vanochtend weer tegenaan. Toen we vertrokken was het zelfs even droog! Later die ochtend ging het wel weer wat regenen, maar meestal waren dit maar buitjes en omdat het niet erg koud was hoefden we niet per se het regenpak aan. Maar lieten we onszelf gewoon nat regenen en droogden we daarna wel weer op. Vandaag zouden we de tweede helft dan de beklimming doen daar moesten we over 898meter. De klim ging dus gewoon door en de regen dus ook, maar we konden best genieten van het uitzicht.

Toen we net op weg gingen werd Hélène begroet door wat oudere mannetjes (iets wat tegelmatig gebeurd) en gelijk begonnen ze een heel verhaal (omdat zij verkeerd fietsten en dus weer omdraaiden) dit verhaal was natuurlijk in het Italiaans waar Hélène niks van begreep dus reageerden zij terug: “ja joh, nou fiets ik weer verkeerd en dus dan draai ik maar weer om hé!” Waarop de mannetjes een beetje vreemd keken, maar daarna vermakelijk lachten en weer vrolijk verder praten.
Toen we even later een suikerbroodje gingen kopen begon de vrouw ook weer wat te vertellen tegen haar. Maar ja, nog steeds snapt ze er niks van. Het enige wat zij eruit op kan maken is Bon giorno, Bella en Ciao!

We klimmen flink naar boven en met slechts 15km op de teller hebben we alledrie wel behoeften aan een kleine pauze met lekker suikerbrood. We zoeken weer een overdekt plekje en deze keer is het een wel heel luxe bushokje: winddicht, lekker droog en de fietsen konden ook nog overdekt staan (lekker ruim dus). Daarna fietsen we weer verder de regen in. Eigenlijk gaat het toch weer wat harder regenen maar omdat we nog steeds naar boven fietsen is een regenpak eigenlijk veel te warm.

Uiteindelijk zijn we zo goed als boven maar het is al weer kwart over twaalf en onze magen rammelen. Het liefst willen we wel een plekje in de zon want deze komt langzaamaan door. En we vinden een prima plekje met een mooi uitzicht. Wat is het dan heerlijk om de warmte van de zon te voelen! Echt brood hebben we niet kunnen vinden maar we hebben wel allemaal een stokbrood, ja ik weet het dat hoort eigenlijk in Frankrijk maar het smaakt ons prima!

En dan kan de afdaling beginnen naar het stadje waar we boodschappen willen halen. En daarna fietsen we weer verder. Zo lang als het duurt om naar boven te gaan zo snel is een afdaling dan alweer voorbij. En weer fietsen we eigenlijk alleen maar naar boven. Maar we vinden het helemaal niet erg en kunnen alleen maar genieten van het uitzicht en het zonnetje dat af en toe achter de wolken vandaan komt. Prachtige bergen die vol staan met bomen die ook weer de prachtigste herfstkleuren hebben. Beneden stroomt een grote stroom met mooi helder blauw water en we fietsen door kleine dorpjes waar dan ook nog van de kraantjes staan waar je drinkwater kan tappen, echt heel leuk allemaal! Vlak fietsen is altijd best wel even lekker maar als je dan weer de bergen ingaat heb je zoveel moois te zien dat je er eigenlijk altijd wel wil fietsen (zei Hélène).

Later draaien we de extra route op want een bezoekje aan Pisa hoort er natuurlijk wel bij. We hebben geen kaart meer met hoogteprofiel maar al snel zien we op de borden dat we weer omhoog gaan naar (passo d’Oppio) 821meter. Even zijn we nog een beetje bang dat we tot boven de 1300meter moeten maar gelukkige slaat onze route een andere kant uit en krijgen we een ontzettend leuke afdaling. Erg snel en lekker veel bochtjes.

Dan komen we in San Marcello aan en besluiten we een slaapplekje te gaan zoeken. Camping zijn weer niet te bekennen (eentje op 1300meter daar gaan we niet naartoe) en wildkamperen word hier toch weer wat lastig dus gaan we opzoek naar een goedkoop bedje. En die vinden we al vrij snel een herberg waar de beste man in Italiaans-Engels ons duidelijk maakt hoeveel het kost. Maar omdat het nog zulk lekker weer is willen we eigenlijk nog helemaal niet naar binnen en zoeken we een parkje op om daar lekker in het laatste zonnetje ons avondeten te maken en eten.

Daarna fietsen we weer terug en zitten we om half7 binnen en kunnen we heerlijk slapen na een pittig maar ontzettend leuke/mooie dag fietsen.

Ciao!

7 opmerkingen:

  1. hey jullie nou dit is een stuk leuker dan gisteren he.geniet nog maar even van de herfst kleuren .hier valt er al heel veel blad af soms regent het werkelijk bladeren .[ook erg leuk]mooie zonnige foto in het parkje.hoop voor jullie morgen weer zo een mooie dag. liefs opa en oma j.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey lekker weer hoor vanmiddag.
    Heel leuk om te zien wij zijn daar vorrig jaar geweest, was super.
    morgen langs Lucca? Heel erg leuk om daar op de stadsmuur te fietsen.
    groetjes ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondanks de regen toch een leuke fietsdag gehad. Maar dat zal wel komen omdat het niet koud was. Hopelijk vandaag weer eens een regenloze fietsdag. Veel plezier en geniet ervan. Groeten ook aan Stefan. Van pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ook de groeten van mam en gina hoor. Fijne dag. geniet met volle teugen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik mis één ding in de blog - hoe was Pisa? En waar is de foto van de toren van Pisa?
    Vroeger speelde ik altijd een spelletje met een replica van de toren van Pisa... moest je mannetjes opzetten terwijl die toren steeds schuiner ging hangen.. tot hij omviel dat had je verloren.. 8) Die goeie oude tijd!!

    We hebben gisteren gequizd. De goudzoekers zijn verslagen met 14 punten afstand... ze missen je hard Brian! Vooral de topo-kennis had gisteren van pas gekomen... :P

    Nou enjoy, goed te zien dat jullie avondzon hadden! Fiets maar lekker door, vlug naar huis!
    Ik mis jullie!

    Liefs xxx Ris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Buongiorno!

    Op naar Pisa...dat betekend natuurlijk wel 1 ding. Ik verwacht dan wel een foto dat jullie de toren proberen tegen te houden. Anders ben je niet in Pisa geweest. Wellicht zijn jullie er al geweest anders is de kerk achter de toren ook de moeite waard om even te bekijken.

    Een andere plaats die ook echt de moeite waard is om te bezoeken is Sienna. Weet alleen niet of dit op jullie route ligt.

    Arrivederci

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nu ik eindelijk mn blackberry heb kan ik nog vaker berichten plaatsen en jullie blog overal lezen!

    Veel plezier weer!

    Laters

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen