zondag 21 november 2010

St. Martin du Crau - Avignon 43km

Hoi Hoi!

Gisteren lagen na nog een paar regenbuien dan goed en wel om half 10 in onze bedjes. En wat slaapt dat dan toch lekker zo’n tent, we wisten bijna niet meer hoe het voelde. We sliepen jammer genoeg niet aan een stuk door want er was een feest ofzo en midden in de nacht kwamen nog mensen langs onze tent lopen, maar dat is ook een keer omdraaien en dan slaap je weer. Het zou vandaag niet zo ver fietsen zijn dus we hadden gezegd dat we maar een half uurtje zouden uitslapen, ook omdat de zon pas om half 9 opkomt (onze tijd). Maar een half uurtje werd al snel driekwartier. Daarna bleek ook nog eens dat de fietsen zich niet zo lekker hadden gevoelt die nacht want door de regen zat er een beetje roest op de ketting. Dus onze vriendjes en vriendinnetjes moesten nog even verzorgd worden en dat maakte dat we pas half 10 klaar waren om te vertrekken. Hélène ging nog even naar de WC en Brian zou vast zijn identiteitskaart gaan ophalen en betalen. Maar toen iets later Hélène ook bij de receptie stond bleek dat de kaart kwijt was. De man was druk aan het zoeken en overal werden enveloppen vandaan gehaald waar die dan misschien zou kunnen inzitten. Hélène vond dit heel zielig en zei telkens:’help die man dan even’. Waarop Brian zei:’nee, hij heeft iets kwijt gemaakt dus laat het hem zelf oplossen’. Wij stonden daar 5minuten, niks gevonden. Brian ging steeds kwader kijken en de man werd steeds wanhopiger. Maar nadat hij even ergens achter was gaan kijken kwam hij met de identiteitskaart tevoorschijn. En toen Brian vervolgens wilde betalen, hoefde dat niet! Nou helemaal geweldig, zo zouden we iedere dag wel een tijdje willen wachten, toch 14euro wat we even in onze zak steken. En het grappige daarbij is ook nog, dat de kaart gescheurd is en twee jaar verlopen.

Uiteindelijk gingen we dan pas kwart voor 10 op pad. De benen waren bij allebei niet echt goed en deden na een paar kilometer al zeer. Het is een teken dat we een rustdag nodig hebben want dit is de 12de dag achter elkaar op de fiets, maar misschien als we een leuk/goedkoop hotel konden vinden zouden we wel rustdag houden in Avignon. Het is droog maar er waait wel een aardig windje in ons gezicht waardoor we handschoenen en onze jassen aanhebben. Dit is niet voor lang want de heuvels die we gisteren al zagen moeten we vandaag over. Het blijken werkelijk prachtige stenen te zijn die soms metershoog naast je oprijzen. Ook is er een heel mooi dorpje op de rotsen gebouwd. Even later zien we dat de weg is afgesloten maar omdat we al verschillende wielrenners van die kant hebben zien komen, gaan we er maar vanuit dat de weg gewoon begaanbaar is. Dat blijkt ook zo te zijn en even later staan we op de top. Even het jasje aan en dan suizen we door verschillende bochten naar beneden. Het blijkt een mooie helling te zijn want als wij naar beneden rijden zien we onderweg wel 10 wielrenners en ook nog 2 hardlopers. Vanaf beneden is het alleen nog maar vlak tot Avignon en even later drinken we lekker binnen ergens koffie.

Aangezien we dachten dat de supermarkten dicht zouden zijn moesten we gisteren dus veel brood kopen, maar wat blijkt nou de supermarkten zijn hier s’ochtends gewoon open. Daarbij was er gisteren bij de lidl maar een soort brood en dat was houdbaar en eigenlijk niet te eten. Dus als we even later langs nog een open supermarkt rijden besluiten we maar om de anderhalve zak (van de drie) houdbaar brood maar weg te gooien en heerlijke baguettes te kopen. Dit blijkt een hele goeie keus, want even later zitten we in de zon op een bankje, overheerlijk brood te eten. Waarop Hélène de uitspraak doet: ‘als ik ooit ga emigreren dan is het naar Frankrijk, heerlijk die baguettes’.

Na nog een paar kilometer fietsen zijn we in Avignon, en dit blijkt een hele leuke stad te zijn met nog een hele mooie stadsmuur. Gelijk besluiten we om hier dan maar morgen een rustdag te doen. We moeten alleen nog een overnachtingsmogelijkheid vinden. Helaas zijn we 20minuten te laat bij de VVV want die is al gesloten. We moeten dus zelf op pad. We weten dat er een eiland is waar een paar campings zijn dus gingen we daar maar even kijken. En ja hor, er was er gewoon eentje open en daar was het nog druk ook. Wij zijn dus heel blij dat we weer lekker twee nachten in de tent kunnen slapen!

Morgen gaan we een beetje uitslapen, een beetje fietsen poetsen en een beetje in Avignon kijken.

Groetjes van ons.



5 opmerkingen:

  1. heey lekker kort fiets dagje .avignon dat moet leuk worden morgen. fijn dat de tent weer eens gebruikt word[geniet er van].rust dag is weer eens meer dan verdiend denk ik zo. heb alle fotos gezien wat zijn ze mooi,ik heb nog nooit zoveel moois van zoveel verschillende steden en natuur gezien als nu op de fotos van jullie. geweldig. veel liefs en rust lekker uit morgen.opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    hier weer eens een reactie van mij
    maar dat gezeur over onze tijd ben ik zo zat dat ik dacht nu maar eens reageren ook kennissen en familie vragen wat is dat nou met die tijd van hun?
    ik weet nou niet hoe laat jullie aankomen:19:30 of 20:30 of 21:30 op 23 december
    wel geweldige foto's!(op picasa)
    lekker he dat verse stokbrood
    veel plezier in Avignon

    bonjour!

    Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey
    Nou dat hebben jullie wel verdient zeg! Avignon is een mooie stad, in de 14e eeuw was het het religieuze centrum van Europa, er woonden toen 7 pausen (niet allemaal tegelijk!) in Avignon met hun bijbehorende paleizen en Italiaanse invloeden, dus best leuk denk ik.
    Het weer wordt wel fris en wat bewolkt morgen daarna zonnig 8 a 10 graden.
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Droppies!
    Wauw, wat een mooie foto's zitten er weer tussen.. vooral die foto's aan zee trekken mij wel! 8) Goed om te zien dat jullie nog steeds bruin zijn.. en Bri.. je moet toch vragen of de kapper nog een keer langs wil komen... je haar wordt weer lang 8)

    Hier alles prima, gisterenavond naar Holiday on Ice geweest en vandaag wonen we precies 1 jaar aan de Vegastraat 8)

    Dat de Fransen zo aardig zijn in het verkeer komt vast doordat ze gewend zijn aan fietsers, ieder jaar die Tour de France weer... dit keer denk ik niet dat het aan het voetbal ligt :P

    Nou enjoy de tent!
    Liefs xx Risssss

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ken nog een liedje over Avignon:
    Sur le pont d'Avignon (Op de brug van Avignon)
    L'on y danse, l'on y danse (daar danst men, daar danst men)
    Sur le pont d'Avignon (Op de brug van Avignon)
    L'on y danse tout en rond. (daar danst men in het rond). Gaan jullie daar morgen met z´n tweetjes ook maar een dansje op maken. Als ik daar morgen op de weblog een foto van zie, betaal ik een etentje voor jullie. Groeten van pap en mam.

    BeantwoordenVerwijderen