zaterdag 14 augustus 2010

Lohja - Helsinki 100km

Heey allemaal,

we hebben weer genoten van de reacties! Robert is je band inmiddels geplakt? En zaterdag werken is natuurlijk nooit leuk;) Ow ja nog even een huishoudelijke mededeling: er staan weer foto's op Picasa, het zijn er aardig wat want we hadden al een hele tijd geen draadloos internet meer gehad.

Soms weet je gewoon niet wat je moet schrijven maar als je eenmaal terug denkt aan de ochtend komt de rest vanzelf. Zo ook vandaag weer, want toen we wakker werden scheen de zon niet maar het was wel vrij licht dus wij dachten dat die wel snel ging komen. Dat bleek echter niet zo te zijn (voorlopig). Want toen Brian zich ging wassen en Hélène in de tent bezig was met opruimen hoorde zij al gerommel buiten. Eerst dacht ze er niet bij na maar toen Brian terug kwam zei hij dat de lucht aardig donker werd en dat het misschien wel zou gaan regenen. En dat gerommel, dat was toch echt wel onweer. Nou wij snel alles opruimen want we hoopten de tent droog te kunnen inpakken. Maar toen alles op de fietsen zat (behalve de tent) begon het ineens te gieten, niet normaal! Dus plannen gewijzigd dan maar later de tent afbreken we rennen naar binnen om daar lekker te eten. Er was weer een fijn keukentje + woonkamer dus dat was een perfect toevluchtsoord. Na lekker gegeten te hebben, werd het ook weer droog dus konden we de tent alsnog opruimen. En werden we vrolijk uitgezwaaid door alle oude mannetjes van de camping want die waren ook al weer op en hadden zich alweer verzameld om de dag gezellig kletsend door te komen.

Terwijl we op de fiets zaten bleef het nog onweren en geregeld zagen we flitsen in de lucht. Maar de regen kwam niet meer met bakken naar beneden dus een regenjas was niet echt nodig, want het was wel erg warm/benauwd. Bij de koffiepauze hebben we weer is een potje gekaart want dat was alweer een tijdje geleden. Vandaag ook het laatste stukje onverhard gehad in Finland en het was weer een pittige. We hadden regelmatig het idee dat onze band lek was maar dat was gewoon het natte zand/grind;). Tegen de middag begon het weer steeds meer op de klaren het werd steeds wat lichter maar het zonnetje liet nog op zich wachten.

Nadat we een stukje over een drukke weg moesten werd het toch steeds drukker. En kwamen we in de voorsteden van Helsinki, dit is toch altijd wat lastiger fietsen omdat je echt goed om je heen moet kijken i.v.m. ander verkeer. Maar toen we in het echte Helsinki kwamen konden we een fietspad op deze was helaas wel onverhard en met behoorlijk wat hobbels in de weg, toch hadden we er een aardig tempo in zitten. Het was ook weer erg leuk fietsen want we fietsten langs de kust. Met haventjes, zwemplaatjes en een hoop mensen op het water. Onder andere in zeilboten en kayaks, genoeg te zien dus. En we zijn vanaag voor de derde keer een marathon gezien, deze was wel wat minder klein dan die in Rotterdam want er waren slechts 5 Kenianen en na 19km lag het al hele veld uit elkaar en met de marathon van Rotterdam is het vaak toch iets spannender, op de laatste hebben we niet gewacht.
Op een gegeven moment kwamen we langs een supermarkt en kochten we nog even lekker een ijsje want de zon kwam toch af en toe door en het was nog steeds best warm. Ook kwam Brian met twee gebakjes naar buiten lopen (omdat we tot Helsinki zijn gefietst). Eigenlijk was het de bedoeling om deze bij de koffie 's avonds op te eten maar ze waren na een uurtje al aardig geshaked dus besloten we ze maar op een bankje in het park op te eten. Zonder bordje en vork, maar ze gingen er zo in en waren erg lekker.

Alhoewel we dachten dat het vandaag 80 maximaal 90km zou worden hadden we dit toch een beetje verkeerd ingeschat. De kilometers staan niet echt duidelijk aangegeven in dit routeboekje. En het laatste stuk moesten we zonder kaart doen omdat de route stopt in Helsinki. Maar Brian heeft toch de camping weten te vinden, Hélène fietst er dan maar achteraan en heeft het al druk genoeg om Brian te kunnen volgen in de stad;). En de kaartcursus gaat in Estland wel weer verder.

Vandaag hebben we Spaghetti gegeten aan een picknicktafel vlak bij de keuken, maar na het eten snel terug richtig tent want er zaten erg veel wespen. En alhoewel Hélène deze keer (muggen zijn bij Hélène niet zo'n succes) rustig kon blijven zitten werkte deze bij Brian toch wel een beetje op de zenuwen.

En morgen vertrekken we rond kwart over7 weer richting de stad om Brian zijn ouders welkom te heten in Finland! We hebben er erg veel zin om ze weer te zien!=)
Toedeloe xx

2 opmerkingen:

  1. heey
    Nou dat had beter gekund met het weer he.het leek allemaal zo mooi op de weerkaart gisteren.hopelijk morgen wat meer zon.dat jullie nu alweer in Helsinki zijn,best wel weer veel km vandaag.heel veel plezier met Brian zijn ouders geniet er van.
    liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer geen foto van de mannetjes leek me best leuk!
    Wel weer flink gefietst zeg.Ja beter eet je een gebakje direct op.
    Veel plezier morgen met Wim en Dita groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen