dinsdag 10 augustus 2010

Stockholm - Boot Stockholm-Turku 18km

Heey allemaal,
meestal begin ik te vertellen over de ochtend maar nu heb ik nog wat boeiends te vertellen over de avond. Toen wij lekker in ons tentje lagen sliepen we (zoals gewoonlijk) vrij snel. Maar rond half12 werden we ineens wakker door herrie bij onze tent. Sterker nog Hélène werd wakker door een rits die openging, zij dacht dat er op zijn minst iemand naar binnen kwam. Maar het bleken gewoon een paar franse scholieren te zijn. Dus Brian vroeg of ze ergens anders wilden gaan staan praten. Dus even gingen ze weg maar even later stonden ze weer voor de tent hard te praten dus daar ging Brian (beetje geirriteerd) wel is even wat van zeggen. Wat Hélène niet zo een strak plan vond maar ja, hou hem maar is tegen;). Daaropvolgend hadden ze een gesprekje in het engels en hoorde Hélène Brian zeggen: "don't start laughing & go to you'r own tent!" Nou dat deden ze en konden wij weer lekker verder slapen. Later die nacht nog wat regen maar in de ochtend was het droog en slechts bewolkt.

Na de tent afgebroken te hebben was het plan naar Stockholm te gaan en daar als toeristen sightseeing te gaan doen. Als eerste reden we naar het oude stadsdeel: "Gamla Stan" waar we vervolgens de hele dag zijn gebleven want er was genoeg te zien. Leuke kleine straatjes, mooie grote gebouwen, kerken en natuurlijk het Royal Palace.
Ze zijn hier helemaal weg van het koningshuis en op het moment is de kroonprinses met haar kersverse man helemaal hot. Overal waar je komt zijn ansichtskaarten, borden, beker, dienbladen, posters en noem maar op met het getrouwde paar erop. Brian & Hélène hadden in het begin geen flauw idee wie het waren dus besloot Hélène dat te vragen bij een souvernirshop in Uppsala (paar dagen terug). Daar kreeg ze met een vreemd gezicht antwoord dat dat de kroonprinses met haar man was. Ow, oké dank je wel. Later kwam er een man naar Hélène toe dat zij twee maanden geleden waren getrouwd en dat het niet zo slim was om te vragen omdat ze hier helemaal gek zijn van het koningshuis. Maar de man kon er de lol wel van inzien en gaf nog wat extra uitleg. Zo ook dat ze dus in Stockholm waren getrouwd bij de kerk vlak achter het Royal Palace. Dus ook daar hebben wij vandaag een bezoekje gebracht.

Ook zijn we vandaag meerdere souvernisshops ingegaan en hebben uiteindelijk van onze laatste zweedse kronen wat landstickers gekocht (Noorwegen, Zweden, Finland Brian wil deze op zijn fietstas proberen te plakken), een aansteker met eland voor het koken en toch nog maar een blauw Dalarna paardje. Eigenlijk vonden we ze een beetje te duur maar het is toch best wel leuk. Het blauwe paardje dat we gekocht hebben staat voor: "vertrouwen, intelligentie en zelfvertrouwen".

Ook zijn we nog met een lift naar een uitzichtspunt gegaan, later bleek dat je ook gratis met de trap naar boven kon. Dus naar beneden hebben we de trap genomen;). Daarna zijn we nog naar een boekenwinkel geweest waar ze zweedse boeken in alle talen hadden dus ook in het Nederlands. En omdat we het wel leuk vonden om een boek te kopen hebben we er samen een uitgekozen zodat we hem allebei kunnen lezen (scheelt ook weer gewicht). En als laatste zijn we nog naar een museum geweest over het onstaan van Stockholm. Dat vonden we beiden erg interessant.
En al snel was het tijd om iets te eten op te zoeken en we hadden wel zin in een Macdonalds. Dus na een lekkere Big-mac snel de fietsen weer opgezocht om naar de haven te fietsen. Wat nog een kleine 7km was. Een uur van te voren waren we al present dus na nog een halfuurtje wachten zaten we om 7uur op de boot. Eerst de hut opgezocht waar we vanavond weer is op een echt bed kunnen slapen. En ook niet geheel onbelangrijk we kunnen weer is met een echte handdoek afdrogen alhoewel de handdoek erg lichtgewicht, sneldrogend en altijd fris is. Is een echte handdoek ook reuze fijn na 7 weken;).

Nu zitten we lekker op het dek van de boot (in het zonnetje) de blog te typen, krant te lezen, tijdschriften lezen en te genieten van het uitzicht. En morgen zijn we in Finland!=)


Toedeloe! (bedankt weer voor de leuke reacties=)










6 opmerkingen:

  1. Hoi,

    jammer? dat jullie nu het prachtige zweden gaan verlaten? maar heerlijk relex om op de boot naar Finland te reizen! geniet ervan die prachtige tocht tussen al die eilandjes door
    gr. van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe konden jullie dat nou niet weten? Had toch wel van helene verwacht dat ze minstens de bruiloft wel gezien zou hebben. Ik heb het wel gezien en die was erg mooi! Allemaal mooie jurken en zo. En ons koningshuis was ook te gast, amalia was zelfs hun bruidsmeisje. Maar ze zijn momenteel in opspraak, omdat ze een huwelijksreis van een zweedse zakenpartner hebben aangenomen. Ze kregen zijn prive vliegtuig en jacht te leen. Alleen de zweden denken dat hij er zo dadelijk iets voor terug verwacht en dat kan natuurlijk niet.
    Maar goed jullie zijn nu alweer weg uit zweden! wat gaat dat enorm snel! we lezen nog trouw elke dag en dat is erg leuk. Geniet er nog maar van, want het lijkt nog ver weg maar het is zo weer voorbij!
    Groetjes Marjolein en Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey
    wat leuk zeg een dagje in de stad rond struinen.
    en nu nog een mooie boot tocht, veel plezier hoop dat het weer goed blijft.en morgen in finland ook alweer geweldig toch?natuurlijk hoort er een dalarna paardje bij die zijn zo gewldig leuk.fijne boot tocht en veel liefs .opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo erg leuke stad zeg, veel te zien. Geniet van de boottocht op naar Finland. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey,

    Die man waar ze de jacht en de privejet van geleend hadden was de een kennis van de familie dus het lijkt allemaal wel mee te vallen met de excapades van de zweeds kroonprinses!
    Wel grappig dat jullie niet wisten wie het waren, ik had het ook niet geweten hoor als ik de bruiloftsverslagen niet gezien/ gelezen had.

    Leuk dat jullie een dagje echt toerist zijn geweest. Erwin & ik kunnen het woord sight seeing niet meer horen. Onze gids in Sri Lanka noemde alles sight seeing zelfs als we de menukaart gingen bekijken was het; sight seeing the menu card!! haha.

    Leuk die souveniertjes - die geef je binnenkort gewoon aan het bezoek mee naar huis - heb je weer ruimte voor nieuwe!

    Vond het weer een leuke blog. Vanaaf wordt het weer een felle strijd golddiggers - goudzoekers, uitslag hoor je morgen!

    Liefs Ris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo ik ben weer helemaal bij met het lezen van julie avonturen. Heerlij dat het een dagje rustig is op me werk...kom ik hier ook eens aan toe.

    Zouden jullie mij aan de mail willen toevoegen zodat ik bericht krijg als er weer een nieuwe blog is (nielsgroot1@hotmail.com) zodat ik niet weer een enorme achterstand oploop.

    Veel plezier vanaf nu in Finland

    BeantwoordenVerwijderen