zaterdag 28 augustus 2010

Sigulda-Riga 92km

Heey allemaal,

vanochtend toen we wakker werden was het gestopt met regenen, die avond daar voor hadden we nog een tijdje met een ander nederlands stel zitten kletsen wat erg gezellig was geweest. Toen we naar bed gingen konden we even meegenieten van een festival slecht een paar honderd meter buiten de camping. Brian heeft zijn i-pod opgezet en Hélène is vanzelf in slaap gevallen. Midden in de nacht moest Hélène nog even plassen dus onze nacht was iets anders dan normaal;).
En vanochtend bleek het vele malen plassen van Hélène toch een blaasontsteking te zijn, dus moesten we eerst op zoek naar een apotheek. Dus na deze gevonden te hebben en duidelijk maken wat er aan de hand was (de vrouw in kwestie kon geen engels) kregen we een kuurtje mee en nu maar hopen dat het gaat werken.

Om tien uur zaten we dan echt op de fiets, het zonnetje was een beetje doorgekomen en met het windje in de rug en eigenlijk alleen maar naar beneden ging het erg makkelijk. Bij de koffiepauze kreeg Hélene een echte: "hartie-koek" van Brian omdat ze een beetje ziekjes was (dit valt overigens wel mee hoor, want ze kan nog prima fietsen).
En daarna was het ook even bellen met Hélène haar letse-zusje want vandaag zouden we in Riga aankomen en haar dus weer ontmoeten. Uiteindelijk leek het ons allemaal het handigste om haar te sms-en als we bij de camping aan zouden komen zodat zij daar naar toe zou komen.

Maar daar zijn we nog lang niet! Hoewel het fietsen nog steeds erg makkelijk ging. Hoewel we aardig was loslopende honden zijn tegengekomen waren deze zo mak als een lammetje en merkte ze ons niet eens op (wat voor Brian wel prettig was want die zat al met zijn bidon in de aanslag om ze eventueel nat te spijten, dit is zijn nieuwe tactiek voor als het nodig mocht zijn;)).

Op een gegeven moment kwamen we dan in Riga aan. Prettig was wel dat Brian de straten nu wel in zijn GPS had staan waardoor het eigenlijk best goed te doen was. Op de spoorwegoversteek na dan, we konden geen andere overgang vinden dan de snelweg dus moesten we er maar zo overheen (we waren trouwens niet de enige die dat deden en hebben we heel goed gekeken).

Maar toen begon de volgende zoekactie: 'campinggas'. We hadden op internet een winkel gevonden die gas zou moeten verkopen in Riga. Maar helaas nog geen adres dus besloten we het bij de toeristeninformatie te gaan vragen. De vrouw zocht het op en we kregen een adres + kaartje hoe er naar toe te fietsen. Dus wij gingen vol goede moed op pad. Nadeel was dat er 1001 stoplichten stonden die natuurlijk allemaal rood waren waardoor het iets langer duurde. Maar toen kwamen we dan toch bij het adres maar ja, je raadt het al: "geen winkel". Dus Brian op zijn I-pod zoeken en zowaar kregen we een ander adres. Dus wij weer heel de stad door maar daar aangekomen weer geen winkel die gas verkocht. Nou ondertussen vonden we het wel gescheten en besloten we naar de camping te gaan en dan morgen maar verder zoeken. En toen stond Hélène bij de receptie en wat stond daar: "campinggas!" Voordeel we hoeven morgen niet meer te zoeken;).

Daarna kwam al heel snel Ruta naar de camping en dat was toch wel erg leuk om elkaar weer te zien na toch al weer 3jaar. We hebben elkaar een hoop te vertellen en nadat Brian en Hélène allebei even hebben gedoucht besluiten we lekker te gaan eten. Ruta wist wel wat leuks, en het was zeker leuk. Allemaal verschillende tentjes waar je allemaal je eigen eten kan samenstellen, wat ideaal is omdat iedereen zelf kan kiezen. Maar ook lastig want wat moet je dan allemaal kiezen? Brian is er vrij snel uit en terwijl Hélène en Ruta nog staan te dubben heeft Brian zijn frietjes al op.
Het toetje gaat wel tegelijk en was ook Ruta haar idee, zoete soep. Hélène & Ruta gaan voor de aardbei met perzikken soep en Brian heeft een kersensoep met gutenkaas. Die hij voor het eerst deze vakantie niet kan opeten, wat hij wel erg jammer vind maar het was toch iets teveel en te machtig.

Daarna nog in wat winkeltjes gesnuffeld en naar Ruta haar huisje/appartementje gegaan om wat thee te gaan drinken. Ruta heeft een heel gezellig kamertje en ook Deijga (Ruta haar zus) komt nog langs met haar man en kindje. Wat erg gezellig is, het was ook best een vreemde samenstelling en er werden dan ook in 3 verschillende talen gesproken (Nederlands, Lets en Engels). Rond tien uur zijn we terug gefietst naar de camping want er moest nog een blog geschreven worden;).


Morgen gaan we naar een poppentheater waar ook Ruta haar werk is dus daar gaan we gelijk een kijkje nemen!

Toedeloe

3 opmerkingen:

  1. hey wat een gedoe zeg met dat gas. ja leuk dat Ruta is gekomen .hopen op een leuke dag morgen.we dachten al waar blijft die blog [grapje] komt dat we hem vroeger gewend zijn .leuk en lief koekje. hoop dat alles snel weer goed is met je Helene drink wat vaker iets wellicht helpt het . nou lieve groetjes en een kue voor alle drie.opa en oma j.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi,
    wat mij eigelijk nu pas opvalt is dat of Ruta een heel klein hoofd heeft of Helene een heel groot heeft. kijk maar eens op de foto`s! en gaat ruta nog mee fietsen eigenlijk? veel plezier in het poppen theater.
    doei

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel plezier in het poppentheater ben benieuwd.
    Hier is het koud en nat. groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen