maandag 16 augustus 2010

Rustdag 2 Helsinki

Heey,

wat is dat toch gezellig als je dan gaat ontbijten met zijn vieren! En we konden ons weer lekker verwennen met beschuit, ontbijtkoek en natuurlijk weer hagelslag!=)
Na een heerlijk ontbijtje was het tijd om wat te gaan doen want de fietsen hadden wel weer een opknapbeurt nodig (Wim & Dita hadden allemaal nieuwe spullen meegenomen van huis) en er was een wasmachine op deze camping dus hoefde Hélène voor het eerst niet op de hand te wassen maar kon ze alles makkelijk in de wasmachine gooien, erg fijn! En het was een strakblauwe hemel plus een windje dus de was kon lekker buiten drogen.
Maar voor Brian was het toch iets meer werk vandaag want de remblokjes moesten vervangen worden, nieuwe achterband erop, nieuwe ketting en de fietsen moesten ook nodig schoongemaakt worden. Maar het was wel prettig dat Wim af en toe een handje hielp.

Hélène en Dita hebben nog even een boodschapje gehaald en dan is het zo alweer middag! En omdat het zo lekker weer was, moest er natuurlijk wel even gezwommen worden! Dus namen Brian & Hélène even een frisse duik. Vlak bij de camping ligt een klein strandje en alhoewel je makkelijk naar de overkant kan zwemmen is dit wel een stukje zee. Daarna allemaal even lekker onder de douche geweest en ondanks het feit dat je heel je hebben en houden dan mee moet nemen naar de douche vonden Wim & Dita het toch een hele lekkere douche;).
En daarna de auto in op zoek naar een restaurantje om lekker te gaan eten. Maar we konden eigenlijk niet echt iets in de buurt vinden dus besloten we toch maar weer naar Helsinki te gaan, want daar hadden we de dag daarvoor een leuk restaurantje in een klein steegje gezien. Dus na de auto geparkeerd te hebben (nog even dubbel checken of het nu wel gratis parkeren was, Wim & Dita hadden gisteren namelijk een bon van maar liefst 50euro) gingen we op pad. En alhoewel Hélène er niks van snapte kon Brian zo weer het restaurantje vinden, de Italiaan. We hebben echt heerlijk gegeten! Brian, Hélène en Wim een pizza en Dita een lekker stukkie kip met frietjes. En toe een heerlijk Italiaans bolletje ijs. Daarna gingen we weer via een andere route terug (wel zo leuk vond Brian) en het was ook leuk. We kwamen weer een aantal bandje's tegen, wat dronken mensen (ja zo vroeg al) en een soort straat-gochelaar zo benoemde Wim hem. En ik weet het anders ook geen naam te geven (zie foto).

En dan denk je misschien wat hebben ze eigenlijk weinig gedaan dan, ja dat was misschien ook wel zo. Maar het was wel lekker en daarbij hebben onze monden vrij zelden stil gestaan. Het is erg gezellig en leuk om bij te kletsen en ook een hoop van thuis te horen. Zo ook dat Brian zijn Opa's & Oma's nog steeds trouwe volgers zijn en dat jullie het zo leuk vinden om de blog te lezen!=)

Morgen rijden we naar Hanko dit is een soort schiereiland en schijnt erg leuk te zijn om daar naar toe te gaan, het zal ongetwijfeld weer een leuke dag worden!

Toedeloe!

3 opmerkingen:

  1. Hoi, klinkt allemaal erg gezellig.
    Eten bij de Itajiaan niks mis mee.
    En weer 2 nieuwe fietsen! Dan kunnen jullie er weer even tegen.
    Veel plezier oop Hanko morgen groetjes voor iedereen van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey

    Heerlijk toch een dagje weinig doen, en zeker met mooi weer en bezoek.veel plezier morgen.en slaap lekker voor straks.

    liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haay!

    Gezellig dat Brian z'n ouders er nu zijn!! :D Het lijkt me ook echt fijn dat jullie bezoek allebei spulletjes uit Nederland mee hebben genomen, kunnen jullie weer even vooruit :)

    Ik heb net ook even alle nieuwe foto's bekeken, super zeg, blijf er maar lekker veel maken!! 8)

    Nou geniet nog van jullie gezelschap en de laatste rustdag in Helsinki!!

    Liefs, Caroline xx

    BeantwoordenVerwijderen