maandag 18 oktober 2010

Altenmarkt - Trieben 81km

Heey allemaal,

na een nacht heerlijk lang geslapen te hebben waren we vanochtend weer fris en fruitig. We kregen een lekker ontbijtje en alhoewel het echt wel koud was buiten (6graden) was het gelukkig wel droog. En we waren al vrij snel opgewarmd want we gingen weer aardig omhoog. Maar als je dan stop voor een theepauze is het echt wel heel erg koud Hélène had dan ook best even moeite. Maar al snel ging het beter dat kan ook niet anders met zo een mooie omgeving. De alpen zijn echt prachtig en alhoewel het flink klussen is (vandaag weer 1075 hoogtemeters) genieten we enorm. Ook de herfstkleuren geven alles een extra mooi effect. We hebben net als gisteren grotendeels langs de Ems gefietst en deze heeft echt een hele mooie blauwe kleur. We zien ook regelmatig langs de weg drooggelegde stroompjes of zeg maar liefst megawatervallen. Dit betekent dus dat er in het voorjaar erg veel water naar beneden komt stromen. Dat zal vast en zeker ook prachtig zijn om te zien.
Langs de donau zagen we heel veel fietsers maar die zijn nu toch allemaal weer verdwenen er wordt ook regelmatig aan ons gevraagd of het niet te koud is om te fietsen. Tja, misschien wel. Maar tot nu toe kunnen we het prima aan;).

Ook zien we overal ontzettend grote netten om de stenen tegen te houden die naar beneden kunnen rollen. Ook zijn ze bezig met nieuwe netten waarschijnlijk moet dit allemaal weer winterklaar worden. Het is wel erg grappig om te zien hoe die mensen aan allemaal touwen hangen en dan aan het boren zijn om de netten te kunnen instaleren.
Ook zien we heel veel alpen-koeien (zoals Hélène die noemt). We hebben ze wel al op de foto maar die waren niet zo goed zichtbaar dus morgen gaan we ons best doen om een alpen-koe van dichtbij op de foto te zetten.
En als laatste zien we ook nog hertjes, grote aantallen bij elkaar. Deze zitten wel achter hekken en zijn dus geen wilde hertjes. Eerst wisten we niet zo goed wat ze daar dan allemaal mee doen, maar nu denken we dat ze er misschien wel hertenbiefstuk van maken. Ook al hebben we dit nog nergens op de kaart zien staan. En uit principe gaan we dit waarschijnlijk ook niet eten. Want wie wil er nou een stuk vlees van die lieve bambi op zijn bord?

In de middag wordt het langzaamaan iets vlakker of nou ja misschien niet echt vlakker maar gaan de bergen iets minder stijl omhoog en kunnen we even bijkomen. Als we op de GPS kijken licht de camping (waar we naartoe willen vandaag) nog maar slechts 5km horizontaal verder van wij. Als we beter kijken snappen we waarom hier tussen licht een berg en daar hoeven we niet overheen maar gaan we omheen. En als we dan de bocht hebben bereikt hebben we weer een nieuwe uitzicht en roept Hélène ineens: "kijk, ik zie sneeuw! Serieus daar!"Dit is wel een berg die een van de hoogste is maar het is echt waar, zelfs de hoogste bomen zien al wit van de sneeuw. Dit ziet er natuurlijk prachtig uit. Maar nu weten we bijna zeker dat we over een paar daagjes wel heel dicht bij de sneeuw zullen komen. Het is namelijk de bedoeling om vrijdag als het ware de alpen over te steken. Wat betekent dat we op een hoogte van 1215meter komen en daar ligt dus waarschijnlijk al sneeuw, spannend!;)

Als we bij het stadje van de camping aankomen kunnen we de camping nergens vinden en als we het na vragen blijkt hij gesloten te zijn. Dat is wel even jammer maar ja niks aan te doen dus fietsen we nog een stukje verder en besluiten in het volgende plaatsje een overnachtingsmogelijkheid op te zoeken. Dit betekent wel dat we binnen gaan slapen maar wildkamperen vinden we nu wel iets te frisjes aangezien je dan geen douche hebt om op te warmen. In het plaatsje aangekomen komen we bij een pension en word er opengedaan door een oudere vrouw. Enthousiast begint ze hele verhalen te vertellen en alhoewel het duits best lastig te volgen is kunnen we er uit opmaken dat ze al over de tachtig is en dat het eigenlijk dicht is maar voor fietsers wil ze wel een uitzondering maken. En dat vinden wij natuurlijk erg fijn! Het warme water laat nog wel even op zich wachten omdat dit natuurlijk eerst moet opwarmen. En nog een keer herhaalt ze dat ze alleen in de zomer gasten heeft gehad. En laat ze ons alle kamers zien, we mogen kiezen want ze is al maanden leeg. En ook de WC wordt twee keer getoond, wel het licht uit doen hoor jongens! Ja natuurlijk doen we dat. Het is een erg aardige vrouw en we vinden het wel grappig. Op een briefje noteert ze hoelaat we willen ontbijten en als ze vraagt of we nu willen betalen of morgen antwoorden wij nu. Dus schrijft ze op: "betaald" als we even later het geld overhandigen kijkt ze een beetje verward en zegt ze ow ja jullie hebben betaald. Gelukkig voor haar zijn wij eerlijke mensen anders was ze het waarschijnlijk vergeten en hadden we morgen gewoon weg kunnen fietsen zonder te betalen.

We eten een hapje beneden en omdat we wel even genoeg wiener-schnitzels hebben gegeten kiezen we voor een pizza. Deze is lekker maar wel erg vet met als gevolg dat Brian nu een beetje misselijk is en Hélène de helft heeft laten staan. Als de serveerster de borden komt ophalen blijkt later dat ze dus vroeg of we de pizza wilde meenemen want we krijgen een zakje mee met de halve pizza. We besluiten om maar niks te zeggen en bedanken vriendelijk voor het inpakken.

Nu zitten we lekker in de kamer de verwarming staat lekker aan en we lezen een boekje. We hebben nog niet gedoucht want het water is nog niet warm, maar dat zal vast nog wel warm worden.

Tot morgen!

Ps. goeie nieuwe grap Maris;)

5 opmerkingen:

  1. Eej Brian en Helene,

    Een dag werken is toch een stuk minder leuk in vergelijking met rondtrekken in een mooie omgeving. Heb toch een klein beetje heimwee naar mn kouwe tentje.

    Ik verwacht binnen een paar dagen toch nog zeker de foto van het wildkamperen in de sneeuw.

    Laters

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wouw sneeuw! brrrr.
    hoop wel dat het een beetje te fietsen is. het wordt wel spannend.
    Wel fijn een pension met een grappig oud vrouwtje.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hebben jullie nog een foto van dat vrouwtje gemaakt? We hopen maar dat jullie met redelijk weer de Alpen over komen. Het weer is hier niet geweldig: koud, nat en veel wind. Groeten weer van pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker zeg zo´n warme kamer na de kou buiten. Ben benieuwd naar de sneeuw. xx mam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje, waar moet ik beginnen..
    Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat ik jullie nu echt watjes vindt. Want nu blijkt dat zelfs Urrie & Rissy de kou kunnen trotseren, nemen jullie al 2 dagen een lekker pensionnetje met kachel... mmmmmm... verdacht hoor!

    Daarnaast over die alpen-koeien - zien die er zo uit als in de souvenierswinkel? Wit met gekleurde vlekken in de kleuren van de regenboog en het land van oorsprong erop geschilderd? :P
    Dan hadden we die toch moeten kopen! Zie de foto straks wel weer...

    Dan die pizza... was het iets met 4 kazen? En nog lang misselijk geweest? We hadden jullie nog zo gewaarschuwd, neem nou lokale gerechten, wat is mis met 77 keer Wienerschnitzel?! 8)
    Nou geniet van de halve pizza tussen de middag, die kreeg je dan weer niet van het bevoorradingsteam...

    Tot slot de lach van de dag:
    Omdat de telefoonrekening de laatste tijd zo vreselijk hoog is roept vader het hele huishouden bij elkaar. "Zo'n telefoonrekening, dat is te gek voor woorden. Wat voeren jullie uit?" Zegt de zoon: "Ik ben het niet, ik telefoneer bijna altijd vanaf het werk." Moeder reageert: "Ik gebruik ook altijd de telefoon op mijn werk. Ik ben het ook niet." Waarop de dochter zegt: "Ik zeker niet, ik doe mijn gesprekken met de telefoon op mijn stageplaats." Alle blikken wenden zich nu naar de schoonmaakster, waarop die reageert: "Wat scheelt er nu aan? Iedereen belt hier toch vanaf zijn werk!"

    Lachen, gieren, brullen!
    Tot morgen!
    x Rissy

    BeantwoordenVerwijderen