vrijdag 29 oktober 2010

Venetie - Montagnana 92km

Heey allemaal,

na weer een lekkere nacht in de tent, was het opstaan wel een beetje lastig. Dit vooral omdat het gewoon nog hartstikke donker was! Maar als je er eenmaal uit ben en het ook al vrij snel weer licht wordt gaat het al een stukje beter. En het was een strakblauwe hemel dus het zou super weer worden vandaag en we hadden ook weer een fietsroute dus het kon eigenlijk allemaal niet beter. Eerst moesten we nog wel door steden op de route komen wat zelfs betekende dat we een stukje (soort van) snelweg moesten fietsen. Maar het gaat inmiddels zo soepel allemaal dat we dit zo weer achter de rug hadden.
In het boekje stond al dat het meer een cultuur route was als natuur, maar dat is zeker heel leuk! Langs het kanaal waar we fietsten stonden allemaal oude Villa’s van rijke handelaren deze waren stuk voor stuk erg mooi om te zien.
En de koffiepauze kan zomaar lekker op een bankje in het zonnetje, heerlijk! We hebben besloten om de pestcompetitie weer is op te pakken de stand is nu: 84-103 voor Hélène.

En voor het eerst sinds tijden fietsen we dus ook weer op fiets/wandelpaden op sommige stukken is het een drukte van jewelste met andere fietsers, wandelaars en hardlopers maar dat vinden wij helemaal niet erg. De meesten halen we dan ook zo weer in waarop een man naar ons roept: “snel, snel” Ja inderdaad;). Ook word er een duim naar ons opgestoken en vriendelijk geglimlacht. Dat is nog is wat anders dan die toeterende Italianen in de auto.

Het boterhammetje eten we lekker op een vlondertje langs het kanaal we hebben nog steeds alleen maar vlak gefietst. Maar na de pauze gaan we een stukje weg van het kanaal en moeten we toch een stukje klimmen. Maar we kunnen alleen maar genieten van het prachtige landschap dat dit met zich meebrengt en zelfs Brian kan nu zeggen dat Italië toch ook wel erg leuk is!

We fietsen weer verder en hebben het hoogste punt alweer gehad (slechts 48 meter) en stoppen we voor een M&M-pauze bij een oude stadsmuur van Este en daar maakte Hélène een foto van de fietsen met op de achtergrond de stadsmuur.

Vannacht willen we overnachten in het Montagnana aangezien er geen camping is die open is zoeken we dus een plekje binnen op. Best wel jammer met dit mooie weer maar ja niks aan te doen. We hebben in het routeboekje gezien dat hier een hostel is waar je voor een mooie prijsje kan slapen. Het prijsje is niet zo heel erg mooi als we hadden verwacht maar goed daar komen we wel weer overheen.
Montagnana blijkt een heel leuk stadje te zijn als we hier door heen fietsen. De stadsmuur blijkt ook de mooiste intact gebleven stadsmuur van Italië te zijn en dat is toch best wel grappig om te zien.
Bij de toeristeninformatie vragen we even of zij misschien waar dit (goedkope) Hostel dan is en zo komen we bij de goede terecht. Nog even boodschapjes gehaald en lekker gegeten. In de openbare ruimte konden we met ons eigen kookstelletje eten maken dus dat is wel zo prettig.
Morgen komen we in Verona aan en het is zeker de bedoeling om hier een kijkje te nemen. Hier ontmoeten we Stefan ook want die zit nu bij het Gardameer (niet zo heel ver weg dus). Stefan is in 3dagen de Alpen over gefietst en had een gemiddelde afstand van 110km per dag. Het was wel heel grappig want de eerste sms was iets van: “slapen in de tent is ijskoud!” De tweede dag had hij weer een camping, had hij 100km gefietst en was boven de 1400meter gekomen. De derde dag kregen wij om acht uur een sms met de mededeling dat hij nog geen slaapplaats had maar dat dit wel goed zou komen, een half uur later had hij een kamer: “een bed, TV en douche wat een luxe!”

We vinden het erg gezellig om vanaf morgen dus een tijdje met zijn drieën te fietsen!

Ciao!

3 opmerkingen:

  1. Hey lieverds wij zijn weer thuis hoor, en dat betekend dat wij jullie weer gaan volgen natuurlijk.heb alleen de blog van vandaag nog maar gelezen ,maar alle anderen zullen zeker aan de beurt komen in het weekend.leuk venetie: is weer eens iets anders een cultuur dagje he. leuke fotos heb jullie op het bureau blad gezet [kan ik een poosje van jullie genieten].wij hebben het erg naar onze zin gehad in Drenthe.de herfst kleuren waren erg mooi. veel liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi ja echt leuk die stadsmuur en die oude gebouwen in Italie!
    DE lucht ziet supper blauw, wauw!
    Gezellig morgen met Stefan.
    Veel plezier.xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi,

    what a coincidence, 30 years ago I also stayed during my cycle tour at the youth hostel in Montagnana! At that time the hostel was located in one of the towers of the town wall and it was very simple and cheap. That town wall is really impressive! Montagnana is a nice place even for a longer holiday. From there one can visit further interesting towns, which all can be conveniently reached for a day trip: Venice, Padua, Ferrara, Vicenca and Verona.

    Have fun tomorrow at Verona and don't forget to have a look at the Arena and to touch Juliet's statue!

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen