woensdag 27 oktober 2010

San Michele - Venetie 100km

Heey allemaal,

na lekker geslapen te hebben in het ietwat kleine bedje en een ontbijt op bed (er zat geen ontbijt bij)
hadden we er weer zin in. En het goede nieuws was dat de lucht haast helemaal blauw was! Maar toen we buiten kwamen merkten we dat de zon overal scheen, behalve waar wij fietsten. Later kwam deze wel goed achter de wolken vandaan en hebben we dus een heerlijk weertje gehad. Het waaide best flink, maar in ons voordeel want we hadden het windje in de rug.
Omdat we nog geen fietsroute hebben moeten we best veel over wat drukke wegen en omdat de kaart soms niet helemaal klopt komen we na een onverhard weggentje in bij een doodlopend graspaadje. We gaan nog even kijken of we niet over het dijkje kunnen en dan misschien toevallig uitkomen waar we moeten zijn, maar die blijk toch niet zo te zijn dus fietsen we weer terug.
Na dertig kilometer besluiten we toch maar gewoon in de graskant te gaan zitten want er zijn simpelweg gewoon geen bankje te vinden hier. En om nou ergens binnen te gaan zitten als de zon schijnt vinden we ook een beetje zonde. Als Hélène het keteltje vult met water voor de thee vergeet ze de dop van de fles water dicht te draaien waardoor Brian een koude douche krijgt. Gelukkig kunnen we er best een beetje om lachen en Brian verbaast zich vooral om Hélène haar onhandigheid.
We fietsen verder over een dijkje als Hélène ineens een vlinder ziet liggen, ze besluit hem op te rapen om hem in haar boekje te kunnen plakken. Dus stopt ze hem in haar stuurtas en word de vlinder meegenomen. Maar ja, als blijkt dat de vlinder nog leeft vind Hélène dit toch een beetje zielig en laat ze hem weer vrij in het gras. Ik weet niet of jullie het kunnen zien op de foto maar het was wel een erg mooi vlindertje.
Tijdens de lunch zitten we lekker in het zonnetje en genieten we dus ook van dit heerlijke weer. Met
een lekker broodje salami. Als we weer verder moeten hebben we niet zo heel veel zin, dit komt vooral omdat we veel achter elkaar moeten fietsen. Dit is omdat we geen fietsroute hebben en dus over de drukkere wegen moeten. Maar de zon schijnt dus eigenlijk vinden we dat we helemaal niet mogen klagen, vol goede moed gaan we weer verder. Als we ’s middags in een stadje komen besluiten we een supermark op te zoeken voor de boodschappen. Maar als we deze eenmaal gevonden hebben is deze gesloten. Om twee uur ’s middags, tja dat waren we even vergeten hier gaan dus alle winkels dicht tussen de middag. Siesta waarschijnlijk, wij weten vinden dit maar een beetje vreemd en vooral erg lastig. Gelukkig komen we in nog wel wat plaatsjes dus zullen we het daar moeten proberen later in de middag.

We fietsen, verder en verder we gaan werkelijk als een trein! Windje in de rug grotendeels vlak best een vreemde ervaring als het zo makkelijk gaat. In het volgende plaatsje vrezen we even dat de supermarkt niet meer gaat lukken. De meeste winkels zijn om half vier nog steeds dicht maar we zien een bord met supermarkt aangegeven en als we hier naar toe fietsen is deze (gelukkig) nog open ook. Dus kopen we de boodschapjes en is het nog maar een klein stukje naar de camping toe. Yeah, weer een camping! Dit is de eerste camping in Italie en we hebben wel weer erg veel zin om in de tent te slapen, ook al is deze nog een beetje nat het is nog vroeg (half5) dus als we geluk hebben is die vanavond droog. We eten soep, tortellini’s met salade en een lekkere vruchtenyoghurt als toetje. Nu is het al donker maar zitten we lekker buiten het word al wat frisjes maar met een kopje thee warmen we vast lekker op en anders kruipen we gewoon lekker de tent in.

Morgen naar Venetie!
Ciao!

7 opmerkingen:

  1. Hoi
    Zo joepie weer een honderdje!
    Leuk om weer in de tent te slapen.
    En die siesta is inderdaad even wennen he.
    Veel plezier in Venetie morgen.
    Toederloe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi.

    omgeving lijkt wel zoals in nederland.
    nog geen idee dat jullie in italie verblijven.
    hoop dat jullie wel het mooie weer krijgen maar we zien op het weer niet veel goeds.
    ben wel benieuwd hoe jullie venetie gaan vinden, gaan jullie ook in de vondel, is een hele romantische stad hoor, de vlinder heb je vandaag al gehad, morgen de duiven.
    veel plezier
    liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als het goed is rijden jullie door de Po vlakte, dus dat moet vlak zijn. Fijn dat jullie weer eens lekker weer hebben. Veel plezier in Venetie. Wij zijn daar in 1983 geweest. Wat ik mij nog heel goed herinner is dat wij op het San Marco plein voor een cola en een bier (wel Heineken) 16 gulden moesten betalen. Onwijs duur voor die tijd. Dus kijk maar eerst naar de prijs voor je bestelt. Groeten van pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ola (is dat geen spaans?? :P)

    Tegen de tijd dat jullie dit lezen hebben jullie Venetie achter de rug. Beetje genoten van deze toch wel zeer bijzonderen stad? Hopelijk voor jullie blijft het weer een tijdje zo. Oja hadden jullie ook het idee dat er veel meer duiven in Venetie zijn dan in A'dam.

    Ciao

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne dag in Venietie. Nog een spreuk voor de dag.

    Nada te turbe.
    Nada te espante,
    Todo se pasa,
    Dios no se muda.

    Vond ik wel erg mooi. Morgen de vertaling? xx mam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ola (Ja, Niels dat is Spaans)
    Ciao, (Dit is Italiaans, Niels)

    Ik stel voor, doe gewoon lekker mee met de heersende cultuur, SIESTA dus... kan me voorstellen dat dat aantrekkelijk is als je even geen zin meer hebt!
    Héléne, goed idee om een watergevecht te starten, jammer dat Brian dan niet gelijk meedoet! Volgende keer foto's!
    Ik hoop dat jullie snel op mooie landweggetjes kunnen fietsen i.p.v. naast een drukke weg... houden ze een beetje rekening met fietsers in het land van het wielrennen?

    Vandaag maar weer eens lekker lachen....
    Hij is een beetje gestolen.... (Praktijkgrap van Polder): 'Hoe knipoogt een ambtenaar?'
    .
    .
    .
    .
    .
    Hij doet 1 oog open!

    Nou vriendjes, enjoy de beste slaapplek die er is!
    Heel veel liefs Ris

    P.S. Het fotoboek is eindelijk binnen, heb hem gisteren opgehaald, hij is erg mooi, en had hem zo graag willen laten zien! 8-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren in de Kuip geweest waar Feyenoord gelukkig met 3-0 van VVV gewonnen heeft. Was nog niet best, maar de punten zijn binnen.

    Ben erg benieuwd naar de foto's van Venetie vandaag.

    Have fun!

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen