donderdag 14 oktober 2010

Rustdag Bratislava

Heey allemaal,

daar zijn we weer! Na gisteren met
zijn viertjes nog buiten hebben gezeten totdat het toch echt te koud werd gingen we toch maar de tent in. Erwin wilde vooral wel is echt voelen hoe koud het nou eigenlijk was. Maar hij had wel 2jassen (zomerjas + winterjas) over elkaar aan maar dat maakt toch ook niks uit? Hij had het lekker warm dus dan is het prima.
Toen we vanochtend wakker werden scheen de zon helaas nog niet in plaats daarvan was het erg mistig. We hadden allemaal lekker geslapen alleen hadden Erwin & Mariska koude voeten gehad en daardoor hadden zij niet super geslapen, vanavond maar een extra paar sokken aan dan.

Nadat iedereen zoveel kleren aanhad dat zij het niet koud zouden krijgen waren we klaar voor het ontbijt. Voor Brian & Hélène weer een echt feestontbijt want er was weer hageslag in overvloed, bedankt mama’s! Nadat we keken wat de mogelijkheden voor vandaag waren besloten we toch naar de dichtstbijzijnde stad te gaan namelijk Bratislava in Slowakije. We hadden geen idee wat leuker zou zijn het is in ieder geval al gezellig genoeg met zijn viertjes. Dus na ongeveer ander halfuur rijden kwamen we hier dan aan de zon scheen volop dus vol goede moed gingen we beginnen aan de wandeling in Bratislava. Natuurlijk eerst even langs de toeristeninformatie om te vragen wat hier allemaal te zien was. Een standaard wandeling was er niet maar die zou Brian dan wel uitstippelen langs de verschillende bezienswaardigheden. Maar al voordat we goed en wel begonnen met de wandeling waren we alle van mening dat we iets te optimistisch waren geweest wat betreft het weer want de wind was toch wel erg fris. Dus weer terug naar de parkeergarage om allemaal wat extra’s aan te trekken. Na het aanschaffen van verschillende souvernirs hadden we alweer trek gekregen dus hebben we ergens binnen een lekkere sandwich gegeten. En toen konden we dan echt aan de wandeling beginnen! We liepen door leuke straatjes oude kerken en uiteindelijk naar het slot. Deze was weer opgebouwd in 1953 waardoor het niet echt een oud slot was maar toch wel een mooi gebouw. Hier hadden we ook een leuk uitzicht over de stad maar helaas was het toch nog wat mistig waardoor het uitzicht niet heel ver was. Het is ook hier natuurlijk volop herfst en met al die blaadjes krijg je dan spontaan zin om deze in de lucht te gooien. Hélène zong er nog wat herfstliedjes bij en zo hadden we weer een leuke foto;).

Bratislava hadden we eigenlijk vrij snel gezien maar we moesten nog wel even langs het paleis waardoor we nog door een winkelstraat kwamen en Brian dus ook een wind-dicht-fietsjasje heeft gevonden een oranje en we vonden dit allemaal wel een hele leuke kleur. Daarna hebben we bij de supermarkt wat te drinken gekocht met een chippie, banaan en chocola. Misschien een wat vreemde combinatie maar zo had iedereen wat wils. Op een bankje voor het paleis hebben we dan een tijdje gezeten gezellig kletsend en toch nog even een foto gemaakt van de zwerver die een bankje verderop lag te slapen. Brian wilde er graag naast gaan zitten maar daar hadden de meiden niet zoveel zin in.

Daarna zijn we de winkelstraat ingegaan en hebben we allemaal aardig geshopt. Brian heeft nieuwe schoenen gevonden want zijn schoenen waren nu toch erg versleten want als hij door het natte gras liep kreeg hij toch echt natte voeten. Ook Mariska vond een nieuw paar leuke laarsjes. Hélène kocht nog een mooi iets warmer lange mouwen shirt en Erwin & Mariska ook nog echte outdoor-sokken voor in de slaapzak;). Al met al dus een hele leuke en gezellige middag!

We hadden een Slowaakse-restaurant gezien en vonden het dus wel leuk om daar te gaan eten. We kwamen in de kelder terecht waar we een erg leuk plekje hadden om te eten. Erwin, Mariska en Hélène hadden een echte Slowaakse-spies met vlees en Brian had een kip cordon blue. Dit heeft allemaal prima gesmaakt. Eigenlijk wilde we gelijk naar de auto lopen om naar de camping terug te rijden maar op het plein was een gratis concert bezig dus hebben we daar nog even staan kijken, de muziek was erg gevarieerd met zang, basgitaren, violen en rapmuziek. Erg leuk om te zien, helaas was het natuurlijk allemaal in het Slowaaks dus voor ons wat lastig te begrijpen maar: “Hallo Bratislava en hebben jullie er zin in?” Konden we best aardig begrijpen.

Nu zitten we in de auto en gaan we straks nog lekker bij de tent zitten waarschijnlijk met een kopje thee (en natuurlijk een biertje voor Erwin). Morgen Fietsen Brian & Hélène weer verder, Erwin en Mariska zijn er nog niet helemaal uit wat ze morgen gaan doen. Jullie zullen het morgen wel lezen;)
Groetjes weer van ons vieren en Tot morgen!

3 opmerkingen:

  1. Hey klinkt als een leuke dag ,leuk jasje Brian.wij hopen dat de herfst kleuren in Drenthe net zo mooi zijn als in Wenen.we zullen het morgen weten.veel plezier maar weer met fietsen morgen.liefs opa en oma j.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi
    OOOOOOOOhhh je gaat toch niet met z'n ORANJE jasje fietsen!!!
    En weet je zeker dat het wind dicht is en een klein buitje op kan vangen en dat het net genoeg is als je geen jas aan wil trekken? haha.
    Lekker weer fietsen morgen en wens Erwin en Mariska ook veel plezier en goede reis terug!
    Groetjes Leo Rian Edwin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Flitsend zeg dat jasje. xxx

    BeantwoordenVerwijderen