maandag 4 oktober 2010

Sazava - Praag 69km


Hallo allemaal,

Wat gaat het toch snel zo, we zitten alweer in Praag en de vakantie met Leo en Rian is bijna afgelopen.

Vanochtend was de tent voor de tweede dag op rij gewoon droog met afbreken, heerlijk. Dit komt doordat het s’nachts een beetje blijft waaien waardoor er geen dauw is. Omdat we gisteren uit eten waren gegaan hadden we nog geen boodschappen, dus Leo is eerst even broodjes bij de supermarkt gaan halen en deze waren bijna nog warm. Dus na een heerlijk ontbijt vertrokken we op de fiets naar Praag. Alhoewel ze al een paar dagen lang iedere dag zon opgeven, is deze weer nergens te bedenken, en hebben we allemaal onze handschoenen aan om eerst maar even op te warmen. Dit duurt meestal een kilometer of 5 en dan gaan eerst de handschoenen uit en even later nog een jasje. Maar als het dan pauze is gaat dit allebei weer snel aan en dan begint het weer van vooraf aan.

We volgen vandaag de eerste 20km de Sazava rivier, die erg kronkelig is maar heel leuk om naast te fietsen. Naast dat het meestal aardig vlak is zien we schitterende herfstkleuren. Het wegdek is heel soms goed asfalt, vaak slecht asfalt en op het laatst fietsen we over een bospaadje. Als we even koffie drinken bij een bankje probeert Brian iedereen wijs te maken dat daar het pad stopt en we door de rivier moeten om naar de overkant te komen, niemand gelooft dit natuurlijk. En dat blijkt ook niet waar te zijn want er is gewoon een mooi bruggetje naast, met twee loopplanken. Het is best wel smal en Leo zijn fiets valt dan ook half van de laatste loopplank af.

Vervolgens verlaten we de rivier en dat betekent omhoog, en de redelijke makkelijke eerste kilometers zijn gelijk vergeten. Maar hoe hoger je komt hoe meer je kan zien, en als je tijdens het klimmen even tijd heb om achterom te kijken, zie de rivier in het dal met aan beide kanten de bomen in de kleuren groen, rood en geel. De wind staat net als de afgelopen 3 dagen in de rug en dat merk je toch wel. We schieten dus best wel lekker op. Nadat we een weg gemist hebben en dachten dat er weg erna ook wel goed zou zijn, zitten we vast in de modder bij een akker. Oplossing: even lunchen. Brian, Hélène en Rian gaan lekker eten terwijl Leo dapper de akker oploopt, op zoek naar de goede weg. Langzaam verdwijnt hij uit het zicht en de andere gaan toch maar eten, omdat ze toch best wel honger hebben. Ze eten een broodje maar Leo is nergens te bedenken, daarna het tweede en Leo is nog steeds nergens te bedenken. Als hij uiteindelijk bij het derde broodje (ongeveer 10min later) terugkomt heeft hij gelukkig wel de weg gevonden. Maar er zijn al verschillende grapjes naar boven gekomen zoals: ‘Was je misschien een speurtocht aan het uitzetten?’ of ‘Was het lekker in restaurant?’. Maar goed hij had wel de weg gevonden en na lunch zetten we onze tocht dus voort over de goede route.

Na nog een paar keer omhoog en dan weer naar beneden krijgen we uiteindelijk een hele mooie 2km lange afdaling naar Praag. Langs beide kanten van de weg staan bomen, de snelheid is rond de 40km/p/u en er zijn heel veel mooie bochtjes. En als we dan beneden zijn zien we Praag voor ons liggen en is het nog maar 10km naar het centrum. Het is maar een klein stukje over een drukke weg en dan zitten we al op een fietspad wat helemaal bewegwijzert is dus waar het alleen maar zaak is om goed te kijken naar het bordje. De route volgt voornamelijk de rivier die de Praag loopt en afgezien van de sirenes en de snelwegen die we horen hebben we niet het idee dat we in een grote stad zitten. Jammer genoeg komt deze route niet uit bij de camping dus moeten we op een gegeven moment er van af en dan komen we gelijk bij een grote drukke weg terecht. Na nog een keer verkeerd rijden komen we tenslotte bij de camping aan. Het is zelfs druk op de camping want er staan zomaar meer dan tien campers. Wel zijn wij de enige die in een tent slapen.

We gaan nu eten en douchen en dan pakken we de fiets en rijden we nog naar het centrum van Praag om te kijken of daar misschien weer een concert of iets dergelijks is.

Groetjes van ons.

6 opmerkingen:

  1. zo ik vind het echt knap dat jullie het nog steeds vol houden met al die verschillende weertypes en kou.
    Mijn vakantie is gister eindelijk begonnen, we zitten heerlijk in egypte, nu nog een paar dagen rust maar vanaf donderdag een dag of 6 volop duiken. Daarna weer een paar dagen bijkomen en dan naar huis. Maar dat is pas over twee weken, nu eerst hier genieten van de hitte ;-)
    groetjes van Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej reizigers... tijdje geleden dat ik heb gereageerd :D maar ik lees nog steeds wel regelmatig jullie verhalen hoor! Wij hebben hier afgelopen zaterdag weer mogen genieten van James Blank in de merz.. die missen jullie dan weer! :P hij was uiteraard weer fenomenaal!! Legendary! hahhaa met mij verders alles prima... ik hoop op mooi weer voor jullie!

    groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heey alle 4. wat een leuke fotos en een mooie herft kleuren.leuk huisje ook met die rode kleur er boven.gaan jullie morgen nog voluit genieten van de laatste dag met elkaar.hoop voor jullie op mooi weer. bij ons vandaag weer zomer.liefs [0]pa en[o]ma]j.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezellige dag in Praag zal zeker wel lukken denk ik. Hier is het weer somber maar de temperatuur is prima. Geniet van jullie dag xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De dagen vliegen voorbij...
    Net even bij gelezen.

    Leuke foto's...
    Leuke verhalen...
    Leuk dat jullie zolang lekker met 4 zijn geweest!
    Leuk dat jullie nu weer lekker samen verder gaan!

    En nog leuker dat ik al bijna onderweg ben!!! 8) :D

    xx Ris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi heb net en vanochtend weer bijgelezen van het weekend leuk hoor.

    gr eddie

    BeantwoordenVerwijderen