zondag 17 oktober 2010

Steyr - Altenmarkt 71km


Hallo!

Gisterenavond was het dus bonte-avond, en dat was reuze gezellig. Nadat we lekker nasi hadden gegeten, gingen we maar naar binnen want het begon een beetje te druppelen. Om half acht was iedereen klaar en zaten we rond een tafel ergens boven de receptie waar helaas geen kachel was, dus iedereen had zijn winterjas aan. En ja, wat zouden we nu eens gaan doen? Laten we maar een potje kaarten, pesten. Dus om kwart voor 8 werd het eerst potje gespeeld en dit duurde tot kwart over 11 toen het laatste (twintigste) potje gespeeld was. De spelregels zal ik ook nog even uitleggen, de eerste drie kregen punten, nummer 1: 5, nummer 2: 3 en de nummer 3: 1. En dan was het wie het eerst bij de 40 was. Met nog een potje te gaan was de stand: Erwin 38, Brian 36, Hélène 39 en Mariska 39. Dus wie het laatste potje zou winnen. En de winnaar was: Erwin Weeda! Daar moet wel nog even bij gezegd worden dat Hélène op een gegeven moment ver voorstond maar dat de jongens samen tegen Hélène gingen spelen. Maar goed het was een zeer geslaagde avond geweest, maar daarna gingen we snel naar bed want de volgende dag moest iedereen erg vroeg uit, wij gingen verder fietsen en Erwin en Mariska moesten naar huis rijden.

Vanochtend regende het, dus dat was een beetje jammer maar gelukkig konden we gezellig nog binnen ontbijten met een gekookt eitje. Daarna moesten we afscheid nemen van het bezoek en dat is toch altijd wel een beetje lastig. Wij rijden nu na veel zigzaggen echt naar het Zuiden. Eerst moesten we het plaatsje Steyr nog helemaal doorfietsen en dat was erg leuk. Het was een beetje een middeleeuws plaatsje met nog een echte stadspoort en allemaal oude gebouwen met mooie gevels. Het enige minpunt was dat we de fietsen twee trappen op moesten tillen halverwege. Daarna reden we verder langs de rivier de Enns en dit was heel anders dan de Donau, die we de afgelopen twee dagen gevolgd hadden. Was het bij de Donau eigenlijk continue vlak, bij de Enns was er geen meter vlak. We reden of steil naar boven of rolden naar beneden. En als je zo op en af moet fietsen dan moeten er zeker bergen in de buurt zijn, en die waren er ook. Helaas waren de hoogste toppen wel achter de laaghangende wolken verscholen maar we hadden ondanks het weer hele mooie uitzichten op bergen, beekjes, rivieren en weer schitterende herfstkleuren.


Er rijden hier weinig bussen, waardoor er ook bijna geen bushokjes zijn. En dat is best lastig, want als het regent en we willen pauze houden doen we dit meestal in bushokjes. Maar daar heeft Brian iets op verzonnen. Er rijden hier namelijk wel heel veel treinen, en ieder dorpje langs onze route heeft wel een treinstation. Dus s’ochtends hebben we lekker thee gedronken in de warme wachtruimte van een station. En tussen de middag hebben we dat gewoon weer gedaan bij een ander treinstation, al was hier geen kachel.

Na al een hele dag in de regen zijn we het na 71km zat. Het is dan al over 4en en de camping waar we eigenlijk vandaag naartoe wilde is nog bijna 15km fietsen, dus nog minstens een uur rijden en als er daar geen keukentje of zaaltje is waar we kunnen zitten, moeten we dan ook nog eens in het donker en regen eten maken. Dus dat gaan we allemaal niet doen, een plaatsje eerder stoppen we bij een pension en gaan lekker binnen slapen. De eigenaresse meld wel dat de kachel uitgaat s’nachts,, eerst snappen we niet zo goed was ze bedoeld maar dat de kachel uitgaat maakt niet uit hor. Als je gewend bent om in een tent te slapen is binnen slapen al een luxe. Ook mogen we niet met onze natten kleren de kamer in en ze brengt een wasmand waar we ze in moeten doen en dan zal ze de kleren uithangen. En o ja, als we nog willen eten mag dat niet later dan 6uur. Nou dat is wel goed. Na een lekker warm bad gaan we dus beneden lekker eten, en het worden weer twee overheerlijke weiner-schintzels met patat/aardappelen. Als we aan het eten zijn komen er steeds meer mensen binnen en even later worden de kaarten boven tafel gehaald en legt iedereen geld in, nu begrijpen we dus waarom we niet later dan 6uur mochten eten want ze wil gaan kaarten. Dat is prima want na het eten gaan we lekker op bed liggen, het was een pittig dagje vandaag zo door het begin van de Alpen.

Het weer wordt morgen volgens de voorspellingen beter, dus daar hopen we maar op. Over een paar dagen moeten we een pas van 1215meter over en daar was vandaag een aantal centimeter sneeuw gevallen dus dat wordt spannend..

Slaap lekker.

Ps. Als jullie nog iets leuks willen lezen: http://www.pedouins.org/ een familie die op 1 fiets van Kentucky(VS) naar Fairbanks(Alaska) heeft gereden.

4 opmerkingen:

  1. Erwin zal eens niet winnen! Erwin en Mariska zullen nu (19.20 uur) wel bijna thuis zijn. Ze zouden ons vanavond nog bellen. Groot gelijk van jullie om in een pension te gaan. Lekker eten en goed slapen, dan kunnen jullie er morgen weer tegenaan. Groeten van pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eej Hallo,

    Het is hier kwart over 9 s avonds en we zijn een klein uurtje geleden aangekomen. We hebben net een eitje (nog uit Oostenrijk ;)) en een soepie op, want we hadden nog niet gegeten.

    Was toch wel weer een hele reis om thuis te komen. Uiteindelijk hebben we in de afgelopen 5 dagen 3300 kilometer gereden, maar dan heb je ook wat. Het was supergezellig met zn viertjes en we hebben 3 prachtige hoofdsteden kunnen bezoeken. Wat wil je nog meer!

    Nu zijn we redelijk verrot!! Zo nog ff met de katten knuffelen en dan naar bed zonder outdoorsokken ;)!!

    Superveel plezier de komende dagen en ik blijf weer lezen hoor!

    Groeten

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi jamer van de regen!
    Wel een hoop regeltjes in het pension, wel een voordeel dat ze zelf de natte kleren uit ging hangen dan heb je dat niet allemaal in je kamer.
    En dan vandaag maar weer trainen om over die pas te rijden over een paar dagen, hopen dat jullie geen skies onder de fietsen hoeven te binden groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Droppies,

    Wat heb ik heerlijk geslapen vannacht. Zonder outdoor sokken en toch warme voetjes.

    Ik zie geen sneeuwvlokjes op de foto's! Goed nieuws, geen kamp dus tot februari als alles gedooid is.

    Ik heb zoveel geleerd die paar dagen:
    * Dat je met een waterpas moet kijken aan welke kant je je hoofd legt in een tent.
    * Aas draaien
    * Dat het in een Safarica Dakar tent niet regtn smorgens.
    * Dat eten maken op 2 brandertjes echt heel makkelijk is.
    * Dat boter en pasta bevriezen
    * Dat Oostenrijkse supermarkten helemaal niet zo makkelijk zijn.
    * Dat Sour Cream Spicy chips echt heel heet en vies is!
    * Dat Brian echt een vrretschuur is. (schijnt nog erger te zijn dan ik al wist)
    * Dat jullie camera echt heel mooi is.
    * Dat Wenen en Bratislava heel makkelijk zijn met de auto
    * ... en Boedapest moeilijk...
    * en.....
    * en......
    * en.......
    Zoveel geleerd! Vond het fantastisch!

    Als laatste de grap van de dag: Wat eet een vegetarische kanibaal? morgen antwoord :P:P 8)

    haha, nu de echte slechte mop van de dag:

    Mijn vader is cellist:
    Een man vraagt aan zijn kleine buurjongetje: "Wat doet jouw vader eigenlijk?"
    Het jongetje antwoordt: "Die is Cellist."
    De man: "Cellist? Ik wist niet dat je vader aan muziek deed."
    Jongetje: "Dat doet hij ook niet...




    ... Maar voor zijn laatste inbraak heeft hij twee jaar cel gekregen."

    Tot morgen!
    x

    BeantwoordenVerwijderen