zaterdag 2 oktober 2010

Radim - Brehy 49km


Hallo allemaal weer!

Gisterenavond was het al vrij snel heel koud, en het broodje met soep werd dan ook heel snel naar binnen gewerkt. De thermometer gaf 4 graden aan, dus snel afwassen en onder de douche. Het Nederlandse stel waar we verbleven was zo vriendelijk dat we gebruikt mochten maken van een van de appartementen die ze normaal verhuurde maar die nu leeg stond. Dat was nog eens luxe want hier stond een echte bank en een tv, met jawel Nederlandse zenders. Dus hebben we voor het eerst sinds we onderweg zijn weer eens het 8uur journaal gezien en het weer. Het enige wat ons opviel was dat Erwin Kroll toch iets minder haar had en iets grijzer was geworden. Na Flikken Maastricht en een boekje lezen was het bedtijd en konden we de kou in. Het minst leuke is dan om je uit te kleden en dan in de slaapzak te gaan, maar als je eenmaal in de slaapzak ligt en je opgewarmd bent is het heerlijk warm.

Vanochtend gaf het kwik 5 graden, ooo dachten we dan is niet zo heel koud geweest. Maar zodra je het tentzeil aanraakte viel er een maartse bui op je hoofd, zo vochtig was het geweest. Ook de slaapzak was nat maar nog wel lekker warm. Nadat je jezelf dan echt zo ver heb gekregen om eruit te gaan doe je de rits van de tent open. En dat ging best even vreemd, want je hoorde allemaal gekraak, en het ging heel stroef. En toen de rits helemaal open was kwamen we erachter waarom, de tent zat onder het ijs, de voor en achterkant. Dus we hebben onze eerste nacht onder nul gehad, en was dit koud? Nou we hebben er eigenlijk vrij weinig van gemerkt want we hebben heerlijk geslapen. Alleen het aankleden is niet zo geweldig met al dat nat en koud. En als je de tent dan in moet pakken heb je ook hele zere handen van de koud. Voor het ontbijt mochten we gelukkig weer gebruik maken van het appartement en dit was toch wel even lekker warm. Vervolgens jas en handschoenen aan en op de fiets.

De handschoenen en de jassen ging snel uit want de zon deed heel goed zijn werk. De bergen van de afgelopen dagen hebben we achter ons gelaten en we rijden nu over de glooiende heuvels. Een paar kilometer licht omhoog en een paar kilometer licht naar beneden. Dat is ook wel eens fijn. Het windje staat in de rug en op het gemak fietsen we de eerste 20km tot de koffie. Hier komen we in een hele grote supermarkt terecht waar we allemaal een gebakje voor bij de koffie uitkiezen, allemaal hetzelfde een rol met vruchtjes en room. Daarna gaan we de supermarkt in, en deze is zo groot dat we elkaar eigenlijk gewoon kwijtraken, als na een paar minuten iedereen weer gevonden is, vind Leo het wel genoeg en dirigeert de rest naar buiten. De rest zou nog wel een tijdje in de supermarkt kunnen rondlopen;). De koffie wordt gedronken op een bankje in de zon en het gebakje smaakt heerlijk!

Even later komen we langs een Tsjechische markt, een niet zo heel grote, maar toch wel even leuk om te gaan kijken. Er is niet zo heel veel te zien, een paar kraampjes met kruiden, houtsnijwerk, boeken en voor de rest eigenlijk alleen etenskraampjes. Dus we hebben het na 5minuten al wel weer gezien en gaan weer verder, heuveltje na heuveltje. We hebben het niet zo warm gehad sinds Polen en iedereen heeft vandaag wel een jasje minder aan.

We komen vandaag langs drie campings en aangezien de meeste campings gesloten zijn per 1 oktober besluiten we stoppen bij de eerste camping die open is. En laat dat nou net de eerste in de rij zijn. Dus na 49km zijn we klaar voor vandaag en dit vinden we eigenlijk niet zo erg. Onze tent en slaapzakken zijn nat van vannacht die moeten gedroogd worden en de fietsen zijn al sinds Polen vies, smerig zelfs. We hebben dus voldoende te doen om de middag te vullen. En als je eenmaal weet dat je klaar bent voor die dag sluipt de luiheid er wel een beetje in. Dus als je het grondzeil van de tent droog is en je gaat even ‘voorvoelen’ of het lekker ligt, lig je al snel 10minuten zomaar in de zon op je grondzeil. Ook hebben we eindelijk eens tijd om bij Hélène der fiets een nieuwe kilometerteller te monteren want diegene die ze nu had deed het af en aan, en de laatste drie dagen gewoon niet.

Nadat dat allemaaaaal gebeurd is, hebben natuurlijk ook nog tijd om lekker in de zon te zitten en een beetje uit te rusten. Nu zijn Leo en Rian net terug van het boodschappen doen en gaan we lekker macaroni eten!

Eet smakelijk!

Groetjes van ons!

2 opmerkingen:

  1. Eet smakeljk en slaap lekker voor straks. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey klinkt reuze gezellig vandaag.en wat een mooie foto in de nevel.best pittig koud geweest maar mooi weer overdag dat is heerlijk. ook bij ons vandaag mooi weer ,en als de voorspelling goed is word de hele week mooi voor ons . hopen bij jullie ook.fijne dag morgen .liefs [o]pa en [o]ma j. ps lekker hoor fietse door een glooiend landschap.

    BeantwoordenVerwijderen