donderdag 28 oktober 2010

Rustdag Venetie 17km


Hallo allemaal,

Wat een luxe was het vandaag weer voor ons, want we hadden na 3 dagen fietsen alweer een rustdag en ditmaal om Venetie te bekijken. Vanochtend hebben we even wat langer in bed gelegen en hebben daarna in de bijna zon ontbeten. Hij was er eigenlijk pas toen we elkaar klaar waren. Daarna zou je verwachten dat we de fietsen gingen schoonmaken en wassen maar deze keer niet. De fietsen waren nog wel redelijk schoon en we hadden eigenlijk geen was. Dus nadat we even wat broodjes voor tussen de middag bij de supermarkt hadden gehaald reden we om 10 uur al weg naar Venetie, een kleine 10km verderop. De weg ernaartoe was niet de leukste want het was bijna een snelweg waarop we reden, maar dat kon niet anders want er zijn simpelweg geen andere wegen ernaartoe. We hielden ons daarom goed aan de kant en de meeste automobilisten gaven ons toch wel een beetje ruimte. Eenmaal bij de brug naar Venetie toe aangekomen konden we daar gelukkig wel op een soort fiets wandelpad rijden. In ons fietsboekje stond: ‘ervaar het mystieke gevoel als je de ponte liberatad oprijdt naar Venetie’. Nou dat ervoeren wij helemaal niet, de weg was slecht, naast ons raasde de autoweg en een baan verder scheurde de trein langs. Maargoed dit was maar voor even want even later stonden we voor de bruggen die naar Venetie leiden en daar konden we niet met de fiets op, dus moesten we ze parkeren samen bij de talloze scooters die er gestald stonden. Was wel een grappig gezicht, 2 fietsen tussen tientallen scooters. Zo en nu konden we op pad.

We waren nog niet de eerste brug van vandaag over of je was al in een hele andere wereld. Overal smalle straatjes, bruggetjes en waterweggetjes met daarin de gondels en boten. We liepen op goed geluk maar door de stad heen maar nadat we in een doodlopend steegje vast zaten en weer helemaal terug moesten lopen , besloten maar een reisboekje van Venetie te gaan kopen met wandelroutes erin. En dit bleek een hele goede aankoop, want we konden nu zien waar we waren, wat het ‘mooiste’ en ‘leukste’ was om te zien en hoe we daar moesten komen. Dus heel actief begonnen aan wandeling 1, die zou eindigen bij de Sant Rocco kerk, een mooie kerk met hele mooie schilderingen op het plafond. Daarna was wandelroute 2 aan de beurt die ons bij het San Marco plein zou brengen, toch wel het hart van de stad. Onderweg aten we aan het Canal Grande, het grote slingerde kanaal dat door Venetie loopt, onze broodjes op. Daarna wilde we graag verder met een echte Venetiaanse gondel, Hélène ging even vragen hoe duur het was. Maar toen ze hoorde dat een uur ‘gondelen’ maar liefst 100euro zou kosten bedankte ze vriendelijk, we zouden wel gaan lopen.

Daarna liepen we verder over de Ponte Rialto, een brug over het Canal Grande die de linker en rechteroever met elkaar verbinden. Aan de overkant kwamen we ook de toeristen tegen die we de hele ochtend eigenlijk een beetje gemist hadden toen we door de kleine straatjes liepen waar eigenlijk alleen maar de plaatselijke bevolking te zien was. En toen we op het San Marco plein waren we aangekomen leek iedereen zich daar verzameld te hebben. We wilden de bijbehorende basiliek bekijken maar dat moesten we wel om de beurt doen, want je mocht niet naar binnen met een rugzak, die kon je afgeven. Maar met een laptop erin wilde we dat niet doen, dus dan maar een voor een. Nu waren we aan het eind van de stad gekomen, waar alle veerboten lagen. We wandelden de boulevard af en aten een echte Italiaans ijsje, wat erg lekker was.Met wandelroute 5 en 7 liepen we uiteindelijk terug naar de fietsen. Nummer 5 bracht ons weer door hele smalle steegjes waar geen mens te zien. En nummer 7 liep door de winkelstraat van Venetie dus daar was het weer erg druk. Er was zoveel te zien dat we soms gewoon langs dingen heen liepen en dan even later erachter kwamen, oo daar stond nog een kerk die in het boekje vermeld staat.

Het was al 4uur toen we bij de fietsen aankwamen, en we kwamen erachter dat we deze reis nog nooit zo lang een stad hadden bekeken als deze. We vonden het beide heel erg leuk. De smalle steegjes, de watertjes, de gondels, de bruggetjes en de sfeer die er hangt hebben we erg van genoten en daarbij was het heerlijk weer. Het enige wat we kunnen opmerken is wel dat veel gebouwen, zowel huizen als kerken in een slechte staat verkeren.
De terugweg ging een stuk makkelijker dan de heenweg en we waren eigenlijk zo bij de tent met boodschappen voor een lekker avondeten, aardappels met een cordon blue en sla. De tempratuur is alweer aardig afgekoeld dus ik denk niet dat we al te lang buiten blijven zitten. En morgen moeten we ook weer verder naar onze volgende halte: Verona.

Groetjes van ons!













4 opmerkingen:

  1. Hoi nou leuk zeg Venetie! Ziet er zo romantische uit.
    Die kerken en gebouwen zijn ook heel mooi!
    Gondel varen ja wel een beetje prijzig.
    Veel fiets plezier morgen, xxx Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hé venetie, vonden wij ook tig jaar geleden.
    Wij gaan een weekendje weg lekker uitwaaien.
    de vertaling van gister.

    Laat niets je verstoren,
    niets je angst aanjagen
    alles gaat voorbij
    God verandert nooit.

    groetjes xx pap en mam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey, goed te horen dat Venetie toch leuk is!
    Zonde dat er zo hier en daar wat vergane glorie was, maar ja - waar heb je dat niet in grote steden? Men kan vaak niet alles onderhouden...

    Dat ijsje ziet er goed uit! Krijg er gewoon zin in. En die prijs van die gondeltocht tja.. aan de ene kant, je bent er 1 keer en eigenlijk hoort het bij een bezoekje Venice, anderzijds... het is 2,5 dag leefgeld!!

    Alweer vrijdag, ik leef weer richting het weekend! Erwin heeft zich vandaag gigantisch verslapen dus die belt net dat hij net wakker wordt, van Frits die aandacht wil! Haha, we hebben er hard om gelachen!

    Nou enjoy de tocht naar Verona, daar lekker kijken hoe het Stefan vergaan is!

    Liefs x Ris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eej Hallo,

    Ben nu toch wel jaloers geworden op Venetie ziet er leuk uit

    Gisteravond/nacht met Lost,Chris en Paller naar de STAR party geweest, was erg leuk en gezellig.

    Veel plezier met fietsen naar Verona vandaag, gaan jullie ook nog even in de stad zelf kijken?
    Vooral het oude theater uit de Romeinse tijd is erg mooi heb ik gelezen.

    Groeten

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen