maandag 11 oktober 2010

Poysdorf - Klosterneuburg 74km


Hallo allemaal!

Bedankt voor alle reacties weer!

Vanochtend werden we weer wakker om een uur of half 7 en Hélène lag helemaal met haar hoofd in de slaapzak. Brian vroeg een beetje raar: ‘wat ben je nou aan het doen joh?’. ‘Ik heb zo’n koud hoofd’ zei ze. We wisten nog helemaal niet dat het zo koud geweest was vanochtend. Maar toen we de tent uitgingen bleek dat het tentdoek toch wel weer onder de rijp zat en ook onze tassen waren een beetje wit. De auto om de hoek moest ook heel hard krappen om het ijs van zijn ramen te krijgen. Omdat gisteren alle winkels al dicht waren moesten we vanochtend nog een stukje rijden voordat we konden ontbijten, dus alle spullen moesten al ingepakt worden. En zo ook de ijzige tent. Eerst maar even met een doekje het ijs ervan af proberen te halen maar binnen een paar seconden deden Brian zijn handen al zo zeer dat hij maar zijn handschoenen aan deed en zo de tent opgerold heeft. Even later bij de supermarkt was het al aardig gezellig iedereen was heel opgetogen(zeker omdat het weekend voorbij was?), en allemaal groeten ze elkaar vriendelijk en ze waren hier en daar grapjes aan het maken. Wij deden voor het eerst ook weer eens dure boodschappen, nouja westerse prijzen heet dat eigenlijk maar als je bijna 2 maanden dat niet betaald heb is het toch best wel even raar kijken bij de kassa. Gelukkig is het wel allemaal makkelijk in euro dat je niet zo hoeft terug te rekenen. Daarna in het zonnetje op een bankje middenin het stadje ons ontbijtje opgegeten.


Bij de toeristeninformatie haalde we daarna even een kaart tot en met Wenen omdat we natuurlijk de route verlegd hadden, hadden we hier geen kaarten van. Brian vindt het altijd een beetje eng om mensen aan te spreken dus vroeg hij een de hele tijd aan Hélène (die hier gisteren al geweest was): ‘spreekt ze nou wel Engels?’.. Gelukkig voor Brian deed ze dat en we kregen een mooie kaart die is erg zou helpen de hele dag. We waren nog niet buiten het stadje en we reden al weer door de druiven, hele lange rijen zo ver je kan kijken. Het ging een beetje op en af en het zonnetje was al lekker warm, ook al was het nog maar 9uur. Oostenrijk ziet er voor ons heel anders uit dan we de afgelopen 2 maanden een beetje gewend zijn geraakt aan Oost-Europa. Hier zien we niet meer dorpjes met huizen die niet afgemaakt zijn, slecht onderhouden of gewoon leeg en vervallen zijn. Nee hier is alles netjes onderhouden en ook de tuinen zien er mooi uit. Een heel ander gezicht dus. Ook werden vandaag door veel mensen begroet, iets wat ook weer een beetje nieuw is voor ons. En waren de fietsroutes in Tsjechië goed, in Oostenrijk zijn ze nog beter. De eerste 35km dat we op de fiets zitten halen in de totaal maar 2 auto’s ons in. Daarnaast is heel veel op fietsers ingericht, zodra je in een stadje komt is er wel een fietspad, er zijn fietshotels, fietsrestaurants, fietsrustplaatsjes en op ieder hoek wel een fietskaart dat je niet hoeft te verdwalen.

Het is warmer dan de afgelopen dagen en de jasjes zijn bijna de hele dag uit en soms worden zelfs de mouwen opgestroopt, zoals bijvoorbeeld s’middags, als we de vlakke weg langs het water verlaten hebben en weer een steile hellingen voor de wielen krijgen. We besluiten vandaag nog niet naar Wenen te fietsen omdat het anders weer een kilometerknaller zou worden en de benen hadden daar niet zo heel veel zin in. Dus is een camping iets voor Wenen ideaal. Na nog een paar heuveltjes gaat het daarna geleidelijk naar beneden naar de Donau. We moeten nog wel even weer boodschappen en het is zulk lekker weer dat we zelfs een ijsje eten.

Daarna gaan we met een pontje de Donau over en zijn we op de camping. En deze blijkt drukbevolkt te zijn door heel veel oude mensen met een kamper. Als wij bij de receptie vertellen dat we op de fiets zijn en graag in een tent willen slapen, zegt ze: ‘ohhw that’s cold’. Waarop wij antwoorden dat we wel goede slaapzakken hebben. Even later vraagt ze toch nog maar even voor de zekerheid of we niet nog een slaapzak willen lenen, nee hor bedankt. We krijgen hier ook alvast wat informatie over Wenen waar we morgen heel even een kijkje gaan nemen op de fiets, omdat je er toch op de fiets geweest moet zijn. Die dag daarna gaan we er met Erwin en Mariska kijken en hebben daar erg veel zin in.

Nu gaan we lekker eten en dan maar weer diep in de slaapzak kruipen voor een koude nacht.

Groetjes van ons








5 opmerkingen:

  1. brrr dat lijkt ons niets in zo'n koude tent slapen! Van het weekend leek het hier wel zomer zo lekker was het. Wij hebben maar besloten niet aan de winter te wennen dit jaar. Straks wordt het voor jullie ookwel weer warm toch? Geniet van wenen schijnt een mooie stad te zijn!Ben er wel eens langs gevlogen en dat was al schitterend!
    Leuk dat jullie weer bezoek krijgen. We missen jullie wel, jammer dat we elkaar straks maar zo kort zien, omdat wij alweer weggaan.
    Groetjes Marjolein en Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi daar zijn we weer!
    Gisteren hadden we geen blog gehad heel gek ik weet ook niet hoe dat kwam.
    Dus vandaag zijn we weer bij.
    Grappig dat in een ander land alles er ook anders uitziet.
    Hey die roos van gisteren is zeker bevroren?
    Veel plezier tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heey ooh wat koud een tent afbreken waar ijs op zit. en dan ook nog zonder ontbijt op de fiets. maar dat kwam allemaal goed he de verdere dag. geniet van wenen erg mooie stad .hopelijk werkt het weer mee ,dan is het nog mooier.ook bij ons geweldig mooi weer .wij hopen dat het nog even aanhoud ook als wij op vak gaan.leuk zeg al die druiven ranken.liefs opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi,

    have a nice time in Vienna, it is a fascinating town. Don't forget to go visit a Heurigenschänke in Grinzing, that definitely belongs to a visit of Vienna!

    I am already wondering which way you will take over the mountains. 30 years ago I went by bicycle over the Semmering (ca. 1000 m) to Graz and Maribor. It was not very steep, just a long road with many serpentines.

    And if you go to Slovenia don't miss the Adelsberger Grotten at Postojna, one of the biggest cave systems of Europe. You go by train into the mountain to see the nicest formations of stalagtites and stalagmites.

    I envy you a little, even when it's cold all the time. But it's nice to follow your tour through the blog!

    Have fun!
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat was haast bevroren neuzen vanochtend zeg. Jeetje wat koud maar dan is het overdag meestal goed weer. Hier is het ook wat kouder maar ook nog steeds zonnig. xxx van ons

    BeantwoordenVerwijderen