zaterdag 16 oktober 2010

Marbach a.d. Donau - Steyr 91km

Heey allemaal,
de eerste foto is nog van Erwin & Mariska, zij waren in Boedapest geweest en dat was erg bijzonder. De omschrijving is als volgt: “druk, groot, mooie gebouwen, moeilijk parkeren en zere voeten” uitleg kan je thuis om vragen;).

Nadat Erwin & Mariska de tent hadden opgezet (in het donker) en Brian maar liefst 2 luchtbedden had opgeblazen zijn we lekker naar binnen gegaan. En konden we opwarmen met een kopje thee (bier voor Erwin). We hebben gezellig zitten kletsen en foto’s gekeken van Boedapest en Erwin & Mariska konden gelijk de filmpjes bekijken. Omdat we allemaal vergeten waren om chips te kopen hadden we bij de wijn drop of snoep.

Vanochtend hebben we weer gezellig met vier gegeten en zaten Brian & Hélène om half9 op de fiets. Erwin & Mariska zouden rustig hun eigen tentje afgebroken en zouden vandaag ons bevoorradingsteam zijn. We hadden allemaal stopplekjes afgesproken waar zij ook met de auto konden komen en ook werden er boodschappen gedaan, ideaal dus voor ons want zo hoefden wij alleen maar te fietsen. Met een lijstje gingen Erwin & Mariska de supermarkt binnen waar zij ten lijve ondervonden dat in het buitenland boodschappen doen toch niet zo makkelijk is als thuis. Zo kwamen zij met maar liefst 5broden naar buiten waarvan vier zure (iets zwaardere dan thuis) broden waar we de komende week dus wel mee vooruit kunnen. Maar met wat extra hagelslag (of smeerworst die ze ook hadden gevonden) smaakt dit prima hoor!

Het fietsen langs de Donau is eigenlijk best leuk. Voor ons ook heel makkelijk omdat hij meerendeel vlak is. Maar we hadden niet verwacht dat we nog zulke mooie stukken tussen zaten. Af en toe is het een beetje ‘saai’(vind Brian) omdat er dan vrij weinig te zien is. Maar het meeste is erg leuk en afwisselend, daarbij is het ook heerlijk om bijna de hele dag over fietspaden te kunnen fietsen waar gewoon geen auto’s mogen rijden.

Daarbij regelde ons bevoorradingsteam niet alleen voor heerlijk eten, drinken en snoep ook maakten zij verschillende foto’s en filmpjes. En dat is toch ook wel is leuk, samen op een filmpje;).
En om dat allebei tegelijk op dezelfde plaats te zijn is soms toch best lastig, daarom werden er heel de dag door verschillende sms-jes en telefoontjes gepleegd. Maar dit ging prima en toen we in de middag net dachten waar zouden ze nou dan zijn? Draaiden we de hoek om en daar zaten ze alweer bij een picknickbank met een sapje + koekje.

Toen we daar dus even zaten kwam er een andere fietser en zoals wel vaker kwam hij dus even een praatje maken. Deze man was van Frankrijk op de fiets naar Nepal onderweg. Hij had een heel boekwerk bij zich van wat hij allemaal ging doen, waar hij precies naartoe ging en wie zijn sponsors waren. Hij had het allemaal prima geregeld en sliep onderweg bij mensen thuis door gewoon een praatje te maken. Daarna fietsten we weer verder en gingen we onderweg naar de camping. Dit was eigenlijk nog maar een klein stukje en om vier uur waren we er al. Na ingecheckt te hebben, zetten we de tent op en nu zitten we nog even lekker voor de tent. De campingbaas kwam vertellen dat we ook nog binnen kunnen zitten dus daar gaan we vanavond zeker naar toe, voor de bonte avond. Natuurlijk worden er nog toneelstukjes opgevoerd en gaat Hélène nog even haar mambo nr.5 dansje doen. Want na deze op het filmpje gezien te hebben willen Erwin & Mariska deze ook nog graag live zien;).

Tot morgen weer!

4 opmerkingen:

  1. Heej daar!

    Leuk om te lezen dat weeda gewoon helemaal is zoals we hem kennen en dus netjes een biertje drinkt als de anderen thee drinken :D
    Ondertussen zullen die twee al wel weer aan de terugreis begonnen zijn... zullen frits en floor wel leuk vinden :P
    Nou.. heel veel plezier nog daar!! Geniet ervan.. ga ik ook zeker doen want ik heb nu herfstvakantie!! :D En Niels is ook tot dinsdag vrij.. dus dat is fijn!

    groetjes Niels en Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo de hele dag bevoorraad worden lijkt mij ook wel wat tijdens het fietsen. Vorige week heb ik trouwens met Peter Sanders 215 km gefietst. Een nieuw record. Die bevoorrading heb ik toen wel gemist. Het weer was trouwens prima, veel beter dan vandaag, vooral veel wind. Groeten van pap.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey, leuk dat Erwin en Mariska nog een dagje met jullie mee gingen, relax voor jullie,alleen jammer van dat zure brood hihi, of vinden jullie het lekker!?
    O dat dansje wil ik ook zien maak ook maar even een foto!
    Erwin en Mariska goede reis terug!
    Groetjes ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,

    http://www.pedouins.org/index.html hier een link van een gezin die net zoiets doen als jullie(11000km 1 fiets 5 personen van Kentucky naar Alaska)best leuk om te lezen

    gr. Leo

    BeantwoordenVerwijderen