donderdag 22 juli 2010

Lilholmsjo - Froso (Ostersund) 84km

Heey allemaal,
nou het was me het dagje wel weer. Vanochtend waren we al eerder wakker dan de wekker ging. Want de zon scheen! Dus het was erg warmpjes in de tent. Maar ons hoor je niet klagen hoor in zulke omstandigheden gaan wij graag de tent uit! En zelfs de korte broeken konden weer een keertje aan. Voor Hélène was dit zelfs de eerste keer (eerder durfde zij het niet aan i.v.m. muggen). Ook de muggen waar we gisteren avond voor gevlucht waren, waren nu eigenlijk nergens te bekennen. Dit omdat het weer lekker hard waaide.

Om 8.50 zaten we dan ook al op de fiets, dit was ons nog niet eerder gelukt dus daar waren we best een beetje trots op. Tot grote teleurstelling van Brian moesten we na anderhalve kilometer alweer stoppen. Dit omdat Hélène een korte broek aan had (voor het eerst aan) met zeem erin, maar deze bleek toch niet zo lekker te zitten dus deze er maar weer uitgehaald. Zo heeft Hélène hem deze dag meerdere keren in en uit gehaald "het zou toch lekker moeten zitten". 'Wie weet gaat Hélène er ooit nog aan wennen.

De ochtend ging ondanks de toch hard waaiende wind en de aardige heuveltjes best snel. We hadden dan om half11 ook al 30km op de teller staan. En wat is het toch heerlijk als de zon schijnt!
We kwamen aan in een plaatsje en besloten daar even een supermarkt in te gaan voor wat brood, avondeten en (vooral voor Brian) een koffiekoek en nieuwe voorraad koekjes. Het is nu wel zo ver dat we een eigen rol koekjes hebben. Want anders eet Brian heel de rol leeg en heeft Hélène met geluk twee mini-koekjes. Wel word het einde van Hélène d'r rol weer gedeeld want Hélène hoeft gewoon niet zoveel koekjes!

Na de koffiepauze gingen we al snel de onverharde weg op. En deze conditie onverharde weg hebben we nog niet gehad. Het was namelijk eigenlijk gewoon zand met heel veel stenen erop. Hard werken dus om hier doorheen te komen, zeker als de weg af en toe nog naar boven gaat. Ook kost het best aardig wat energie om goed op te letten hoe je fietst, want als je niet oplet val je gewoon van je fiets.
Iets later ging het helaas toch weer regenen, maar deze keer hadden we de regenpakken niet nodig ten eerste omdat het niet zo hard regende en ten tweede omdat het veel te warm was voor een regenpak. Na een stukje ging het toch wat harder regenen dus besloten we even onder een boom te gaan staan om te schuilen. Toen het weer droog was fietste we vrolijk weer verder. De onverharde weg duurde zo'n 15km en hier hebben we toch wel anderhalf uur over gedaan we vonden het dan ook beiden niet erg toen we weer over het gladde asfalt konden fietsen.

Rond 1uur kwamen we in weer een groter plaatsje aan en omdat we nog geen vers brood haddden kunnen scoren wilde we nog een poging wagen. En hier hadden ze wel lekker verse broodjes. Hélène vond het een goed idee om brie met komkommer te kopen. Brian had hier eerst niet zoveel trek in, maar na een beetje zeuren van Hélène toch maar meegenomen. En wat was dat heerlijk! Deze konden we weer lekker in het zonnetje opeten want die was weer tevoorschijn gekomen. (Ja ook Brian vond het lekker en was blij dat Hélène een beetje had doorgezeurd;)).

Het viel ons op dat we eigenlijk voor het eerst een beetje vreemd aangestaard werden met onze fietsen + bepakking. Een mannetje die kwam aanrijden in een Shopper (klein mini-motortje met raam/deur achtig scherm en waar een klein mandje achterop zit) stond toch wel heel vreemd te kijken naar onze fietsen. Daarna begon hij een zweeds verhaal tegen ons op te hangen, waarop Hélène reageerde (in het nederlands): "ja dat is zeker een hoop bagage en dat nemen we allemaal mee!" De man besloot toen zijn gepraat maar te stoppen en ging de winkel in. Toen hij echter weer buiten kwam begon hij weer in het Zweeds te praten, hier konden wij uit opmaken dat hij dacht dat we uit Duitsland kwamen. Dus toen we zeiden dat we uit Holland kwamen, bleek hij tevreden te zijn en reed weg (in zijn Shopper).

Toen we weer op de fiets stapten waren we er al bang voor dat het zonnetje niet lang meer zou blijven. Want de lucht zag er heel anders uit dan het blauw van de ochtend. En inderdaad ging het toch weer aardig regenen en zelfs nog even onweren. Maar echt koud werd het nog niet, het regende wel zo hard dat de regenpakken aan moesten. Maar een regenbroek over bloten benen is niet zo fijn! Op een gegeven moment ging het echt heel hard regen en besloten we even te schuilen onder een afdakje. En ja dan ga je natuurlijk niet zo maar staan, dan moet er toch iets gegeten worden (vind vooral Brian). Dus hebben we even een stukje chocola op en konden we er weer tegenaan. Eigenlijk bleef het tot de camping regenen wel was het soms even droog. Onderweg kwamen we nog langs het Froso kerkje en deze was open! (wat erg bijzonder is, aangezien alle kerkjes tot nu toe waar we in wilde dicht waren). Dus gingen we even een kijken nemen binnen. Toen we weer buiten kwamen ging het toch weer flink regenen dus helaas geen foto van het kerkje. We wilde graag naar de camping, want we hadden het best koud gekregen.

Bij de camping aangekomen was het best even raar om te betalen voor maar liefst 3 nachten! We blijven hier nu tot zondag, we gaan namelijk 1dag naar Ostersund en 1dag naar de Froso Zoo! Brian wil namelijk al zo lang, zo graag een keer met Hélène naar de Dierentuin. Maar Hélène vind dat je dit eigenlijk alleen met kinderen hoort te doen (nu hebben we geen kinderen gehuurd ofso, hoor!) Maar toen Hélène thuis de boekjes had doorgespit kwam ze de Froso Zoo tegen, dus vandaar dat we daar nu zaterdag naar toe gaan. We hebben er allebei erg veel zin in!=)

Ow ja, toen we dus net op de camping aankwamen regende het nog steeds best hard dus hebben we eerst een tijdje in de "service-room" (huiskamertje + keukentje) gezeten. Om te wachten tot het droog was zodat we niet in de regen de tent op hoefde te zetten. Even later was het weer droog dus hebben we fijn de tent opgezet (ons eigen verplaatsbare huisje). Daarna dus spulletjes bij elkaar gezocht om te koken en precies optijd zaten we weer binnen, want het begon weer te regenen. Inmiddels is het wel weer droog en hebben we zelfs weer even het zonnetje gezien, maar wij zitten hier best wel lekker op een echte stoel;)

Tot morgen, liefs van ons xx











3 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie weer een camping hebben gevonden.
    Geniet van de rustdagen en vooral van de dierentuin. xxx pap en mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey. wat een dag weer ,maar gelukkig is er de camping en een paar dagen rust .geniet er van.
    liefs opa en oma jansen.

    ps bij ons was het weer vandaag best lekker ,niet meer zo warm.en stuur maar wat regen onze kant op hoor ,want bij ons is het veel te droog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leo Rian Ruta Edwin.23 juli 2010 om 09:17

    hoi
    we zijn nu vlak bij de boot. en we gaan zo inchekken en afschijd nemen van ruta. en veel plezier in de dieren tuin.
    groetjes van ruta ze ziet julie wel bij de outdoorwinkel in riga!! en groetjes van ons.

    BeantwoordenVerwijderen