zaterdag 24 juli 2010

Rustdag Froso Zoo (16km)

Heey allemaal,

Vanochtend werden we wakker en konden we weer rustig aan doen, wat een luxe! Maar Brian wilde er toch wel optijd uit want we moesten toch optijd in de dierentuin zijn. En daarbij scheen het zonnetje alweer, dus zolang houd je het dan ook niet uit in de tent. Dus na een lekker ontbijtje en toch nog maar even een kleine handwas waren we klaar om te gaan. Tot bleek dat Hélène d'r achterband weer lek stond, dat is vreemd! We hadden de spijker toch uit de achterband verwijderd? Nou goed, zoeken naar het lek dan. Maar na zelfs een emmer water voor een inspectie op de binnen band, een dubbele inspectie op buitenband en velg. Hadden we nog steeds niks gevonden. Dus bandje toch maar weer oppompen en dan maar gaan fietsen, misschien zat het ventiel wel een beetje los. Echter tot frustratie van Brian gingen we dus weg zonder echt het probleem gevonden te hebben. Nou plakspulletjes mee en we zouden wel zien, nu toch iets later maar alsnog om half11 in de dierentuin.
Toen we net binnenkwamen voelden we ons toch wel een beetje vreemd in een dierentuin zonder kinderen. Aangezien je eerst door een kinderpretparkje gingen en we alleen maar kleine kinderen zagen. Maar niet getreurd we zouden wel zien. En alhoewel er niet bijzonder veel dieren waren was het best nog wel leuk. Maar niet te vergelijken met Blijdorp, de dieren hier zitten meer in een onkruidhok (vonden wij) en ook de dierentuin zelfs was niet geweldig onderhouden. De Eland bleek op het eerste gezicht niet thuis te zijn. Maar na later nog een bezoekje hebben we hem toch gezien, vooral Hélène vond het een zielig aangezicht want hij was erg mager en ook Brian vond dit geen echt Eland. Misschien zijn we verwend met wilde elanden;).
Eigenlijk hebbben we vandaag alleen maar foto's van dieren dus mogen jullie ook een beetje meegenieten van de dierentuin.

Maar om kwart voor één hadden we het toch alles wel gezien in de dierentuin, dus ja wat nu? Na even op de kaart gekeken te hebben besloten we naar een uitzichtpunt te fietsen en daarna naar het Froso strand te gaan. En er was ook nog een bijzonder lekker bakkend bakkertje waar we ook wel even wilde kijken. Vooral Brian had wel weer trek in een koffiekoek.
Onderweg naar het uitzichtpunt moesten we toch nog wel aardig omhoog fietsen! Sterker nog na 300meter afgelegd te hebben waren we 60meter gestegen (dat is 20%). En ook al hadden we geen bagage, dit was best pittig. Maar beiden waren we trots dat we boven waren gekomen, zonder te lopen! We vonden dat we na deze mini-prestatie wel een ijsje hadden verdiend. Daar nog een torrentje beklommen met uitzichten tot zelfs in Noorwegen! Best de moeite waard, hier geen foto's van want het was achter glas.
Daarna weer naar beneden en richting het bakkertje, hier was (zoals Brian had gehoopt) genoeg keuze uit koffiekoeken. Eigenlijk een beetje te veel want wat moet je dan kiezen? Maar goed Brian een koek met glazuur en ander lekkers en Hélène een kokosmakroon met chocolade eroverheen. We kunnen haast niet wachten tot het tijd is om ze op te eten;)
Daarna even lekker in het zonnetje gezeten bij het water op een vlondertje en een appeltje gegeten. Wat genieten we van de zon, we hoeven geen lange mouwen aan en eindelijk kunnen de benen een beetje bruinen.

Daarna zijn we op het gemak naar de camping gefietst en hebben we een paar spelletjes pesten gedaan. De score is nu: "25-24 voor Hélène".

En wat is het dan een rommel als haast alles uit de tassen is! Dus zijn we weer even bezig geweest met herinrichten van de tassen, want als we dat morgenochtend allemaal moeten doen zijn we om 10uur nog niet weg;).

Nou eigenlijk niet meer zoveel te vertellen, dus tot morgen!

Liefs Brian & Hélène xx

3 opmerkingen:

  1. hey . nou lekker toch dit dagje. lekker weertje en
    alles op het gemakje.en met de band verder ook geen problemen meer gehad?hopelijk blijft het weer nu goed ,we duimen voor jullie. patrick en fam zijn vandaag doorgereisd naar schotland.ze hebben ook goed weer.zo jullie morgen weer op de pendalen,veel plezier en een mooie rit.lieve groetjes opa en oma j

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Brian en Hélène,

    Ik ben nu in Zevenbergen en heb alles gelezen met Kim, dus ik ben weer helemaal op de hoogte. Hoop dat het wat beter weer blijft, en de muggen wegblijven. Geniet verder van alles!

    Groeten van Oma Rijnsburger.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi drolletjes !

    Ik ben weer terug van weggeweest en jullie hebben zoveel verhalen geschreven dat ik alleen deze gelezen heb en het vanaf nu dus beregoed bij ga houden !
    Het stappenplan voor het plakken van de band is niet meer nodig zie ik, daar is bryan de beste in ! haha

    Nog 10 nachtjes slapen en dan mag de mooie ballon op je fiets ! Woehoeeee

    Dikke knuffel en doe voorzichtig xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen