vrijdag 16 juli 2010

Mooi Kampeerplekje - Minder mooi Kampeerplekje 86km



Hallo Allemaal!

Wat een leuke reacties weer en alle vakantiegangers veel plezier! Het elandfilmpje zijn we erg benieuwd naar maar kunnen we pas kijken als we draadloos internet hebben;). Vanochtend werden we wakker en toen zaten er al weer duizend muggen tussen de binnen en buitentent. Hélène had eigenlijk helemaal geen zin om de tent uit te gaan, maar goed Brian ging zich eerst even wassen zodat Hélène ondertussen de slaapzakken kon oprollen en moed verzamelen om naar buiten te gaan. En buiten viel het eigenlijk allemaal best wel mee.

Alhoewel het zonnetje gisterenmiddag/avond zo heerlijk had geschenen, zat hij nu verstopt achter een heel dik wolkendek. Na een heerlijk ontbijtje van Polarbbrood (houdbaar Zweeds brood) konden we er weer tegenaan. We namen afscheid van dit geweldige kampeerplekje en hoopten op meer van deze. Na zo'n 40km kwamen we in Sorsele aan, waar we gelijk naar de toeristeninformatie gingen om te vragen om een boekje met de campings van heel Zweden. Helaas bleken we hier niet veel wijzer van te worden, want de campings hierboven in zijn gewoon erg schaars. Daarna hebben we grtoe inkopen gedaan bij de supermarkt, want de volgende supermarkt kan zomaar een paar honderd kilometer verder liggen. Aan het einde van het plaatsje kwamen we (dachten we) een fietsenwinkel tegen, en omdat een fietsenwinkel altijd leuk is om in te kijken gingen we er naar binnen. Toen we binnenkwamen bleek het niet alleen een fietsenwinkel te zijn maar er was ook kleding vismateriaal, barbeque's, grasmaaiers, gereedschap, outdoorspullen en ga zo nog maar even door te koop.

Ongeveer 5 kilometer na het plaatsje besloten we te gaan eten en kwam het zonnetje zelfs even door=). Zittend eten was eigenlijk onmogelijk in verband met de muggen dus hebben we lopend ons broodje opgegeten. We zaten dus vrij snel weer op de fiets;) en ondanks de toch steile heuveltjes is het heerlijk oin de Zweedse rust te fietsen. Helaas heeft het zonnetje ons weer verlaten maar al vrij snel waren we bij het rustplaatsje aangegeven op de kaart. Maar omdat het nog vrij vroeg was, drie uur, en het plekje niet zo denderent was en je niet graag stilzit in verband met de muggen, besloten we toch maar even verder te fietsen en we zouden wel zien waar we uitkwamen. Maar bij de komende mogelijkheden (bij water, wt toch wel een pre is met wassen, water zuiveren enzo) wilde het niet echt lukken. Omdat er huisjes stonden of omdat het een groot moeras was richting het water. En we houden allebei niet echt van een waterbed. Maar toen ineens (we hadden de moed op een leuk plekje al bijna opgegeven) kwamen we bij een klein grindstrandje met precies een plaatsje voor de tent. Geweldig toch!

Dus na diepvries aardappeltje, wokgroenten en een stukje vlees zijn we in een weer heel koud bad geweest. Het voelt serieus heel even of je niet kan ademen van de kou, dan denk je ahh heerlijk even fris en dan ga je heel snel weer eruit want fris is koud! Daarna snel de tent in want de muggen en vliegjes zijn niet fijn! Het is nu best warm in de tent want de zon schijnt hier al sinds we hier zitten (hoe bedoel je verkeerde timing;))

Nou dat was het tot morgen (nu dus vandaag)! xx

ps. blog was een dag te laat omdat we gisteren geen verbinding hadden. We zitten nu in een klein plaatsje de blog te typen en de laptop op te laden aan een elektriciteitspaal die bestemd is om auto's in de winter warm te houden!

2 opmerkingen:

  1. Hallo, Vinokourov heeft de tour gewonnen, de rest massasprint op 10 sec. groetjes xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey leuk dat jullie er weer zijn .wat vervelend die muggen, ik dacht altijd dat ze er alleen in juni waren ,maar dat is dus niet zo.en dat koude bad stoer hoor.vroeger ook weleens in de fjorden gezwommen dit lijkt net zo iets.slaap lekker staks.liefs opa en oma jansen.

    BeantwoordenVerwijderen