donderdag 8 juli 2010

Storkmarknes- Orsvag 66km

Heey allemaal,

wat een leuke reacties weer, we vinden het echt ontzettend leuk dat iedereen zo met ons mee geniet!
En ja hoor we zijn er van op de hoogte. Spanje tegen Nederland, Hélène heeft als kleine support haar beessie's opgezocht en deze op haar stuur geknuseld.

Toen we vanochtend wakker werden was het net of we 24uur hadden geslapen. Want de hele camping stond vol! Toen we gingen slapen stonden wij er en nog een tentje en er zaten twee dronken mannen bij een kampvuurtje te lalleballe. Een rustige camping dus. Toen wij ons tentje uitkwamen waren er minstens 40wielrenners in de weer (jong en oud 12tot 70 jaar dachten wij). Ze waren tentjes aan het afbreken, tassen inpakken, bidons vullen, omkleden, lopend ontbijten, banden oppompen en ga zo nog maar even door.
Later bleek dat dit russen waren en dat ze helemaal vanuit Rusland naar (uiteraard) de Noordkaap op weg waren. 7000km was de bedoeling om af te leggen in slechts anderhalve maand. Tja dan sta je wel even gek te kijken. Laten we wel even vermelde dat zij op de racefiets waren en dat hun bagage (wat een luxe) met de auto vervoerd werd. Hoe dan ook wij hadden genoeg te zien tijdens het ontbijt en om half9 waren ze weer vertrokken. Wij zaten een halfuurtje later op de fiets.

Vandaag was de bedoeling om van Melbu naar Fiskelbol over te varen, helaas moesten we bij de veerboot aangekomen drie kwartier wachten. Maar even later kwamen we dan op (waar wij ook pas vandaag achter kwamen) de echte lofoten eilanden. Echt ontzettend mooi, we keken weer onze ogen uit. We hebben weer aardig wat foto's gemaakt maar jullie zullen nog even moeten wachten tot de volgende picassa-update.

En de Zon scheen, heerlijk! De hele ochtend zelfs maar ja helaas moest het toch weer even gaan regenen en omdat we de donkere wolken al zagen aankomen besloten we vroeg te gaan eten. Zodat we in het zonnetje onze boterham met kaas konden eten. En nog geen kwartier naar de lunchpauze begon het toch te gieten. We hadden eigenlijk niet eens tijd om de regenpakken aan te trekken want we waren al drijfnat. Maar zo snel als de regen gekomen was, was hij ook weer weg. Dus konden we onze natte kleren op de fiets drogen.

Daarna even flink doorgetrapt om even later aan te komen in Svolvaer (imiddels toch weer een flinke regebui). Hier wilde we een museum gaan bezoeken genaam:"magic ice" met ijsbeelden en muziek ofso. Leek vooral Hélène erg leuk, jammer dat we dit museum niet gevonden hebben. Maar Brian blij want nu zouden we naar het Lofoten-museum gaan, tweede keus. En onderweg zouden we een kerkje bezoeken. Bij het kerkje aangekomen, bleek dat er entree betaald moest worden. Dan denk je, doe niet zo moeilijk. Maar Brian gaat toch op een bankje in de kerk zitten en: "ziet er niet zo veel aan". En Hélène vind het ook niet leuk om alleen naar binnen te gaan. En bij het Lofoten-museum aangekomen bleek deze ook niet zo geweldig te zijn als gedacht dus besloten we om hier ook maar niet naar binnen te gaan. Dus hebben we lekker in het zonnetje ons appeltje en wat chocolade gegeten, niet slecht toch! En wie weet is de volgende culturele uitspatting niet mislukt;)

Ook nog wel even leuk om te vertellen is dat we onderweg een hoop ideetjes opdoen die we ook nog wel is willen doen, zien of meemaken. Zoals bijvoorbeeld: "Lofoten in de winter". Dus hebben we een to-do-list gemaakt, das handig voor de volgende vakantie hoef je niet na te denken over wat nu te doen. Klein probleempje is dat we binnen twee en een halve week al 5things to-do hebben. Dat wordt nog lastig kiezen dan;)

Nou dat was het weer voor vandaag, morgen gaan we er optijd uit want er staat 90km op de planning. Dus we hopen op mooi weer=)

Toedeloe xx












6 opmerkingen:

  1. hey jullie. geleidelijk aan word het weer toch wel beter he.hier is het weer warm.ik had al tegen opa gezegd: de lofoten is niets voor ons om te fietsen veel te steil.
    hoop nog van jullie te horen hoe het nu dan word.suces morgen.we zullen duimen voor goed weer.
    liefs opa en oma jansen.ps was leuk vandaag bij ons met steven bama en renee.heerlijk poffertjes geeeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo luitjes leuk die beessie op de fiets. Hier is het echt weer heel warm. groetjes en tot morgen xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat is het toch een mooie omgeving, en jullie blijven op alle foto,s lachen ook al is het koud, nat en heb je geen stoel om op te zitten.
    petje af hoor voor jullie, jullie ogen heel gelukkig samen, lekker genieten hoor.
    het is echt een avontuur.
    hier is iedereen in de ban van het vissen, jari en tom zijn uren bezig.
    groetjes en hoop dat jullie beter weer krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jullie nat van de regen en wij lekker nat van de sproeiers en badjes. hittegolf wordt het dus als jullie wat druppies ter verkoeling deze kant op willen blazen dan zou dat erg fijn zijn.
    op Bonbon is het ook niet veel soeps. er heerst 6e ziekte, buikgriep en ontstoken ogen, daar wordt je niet blij van. maandag met een spugende Nadine op schoot, di thuis met een spugende finn en woensdag kon je mij opdweilen. Michelle ziek en miranda en Renate. Patries ook niet 100 procent. blij dat jij daar niet wat van mee pakt he Helene.
    Ik hoop dat jullie de finale kunnen zien of horen want heel nederland staat op zijn kop, zo iets bijzonders mag je niet missen.

    doei doei groetjes Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Brian en Hélѐne,
    Gisteren had ik mijn laatste werkdag bij eWarehousing (ik ben geslaagd!!:D) en heb vandaag maar even (in 2 uurtjes ongeveer:x) jullie hele blog gelezen, iig het gedeelte van de reis. Het is tot nu toe erg leuk om te lezen, hoewel het wel ff duurde voordat ik doorhad dat de eerste dag onderaan begon en dat je dan naar boven door moet lezen xD. De eerste blog heb ik dus in de verkeerde volgorde gelezen…

    Ook zijn de foto’s erg indrukkwekend. Ik ben er nog niet aan toe gekomen op Picasa te kijken, omdat ik natuurlijk druk bezig ben met het verhuizen terug naar het oosten:p en ik, zo blijkt, met meer zooi terug ga dan ik gekomen ben. Maar als ik de tijd vind, zal ik zeker even kijken.

    Erg vervelend dat jullie in het begin jullie fietsen kwijt waren, maar dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij het avontuur dat jullie nu aan het beleven zijn;) Zelfde met het weer, hoewel het daar zo te lezen wel heel erg waait en regent. Wel diep respect dat jullie er elke keer toch wel doorheen gaan, ik zou lekker de rest van de dag in me tent blijven liggen en wachten tot het droog word, aan de andere kant hebben jullie daar waarschijnlijk ook weer geen tijd voor:’) Hier is het, zoals jullie waarschijnlijk wel weten heerlijk weer, lekker warm en geen wolkje aan de lucht.

    Wat leuk dat jullie veel collega-reizigers tegenkomen. Jammer dat ze niet allemaal zo enthousiast zwaaien als jullie, maar misschien zijn ze al wat langer onderweg:p Daarnaast zijn de meeste alleen en dat zal inderdaad naar verloop van tijd wel gaan vervelend, en zijn ze gewoon jaloers;)

    Ik wens jullie nog veel plezier en een goede reis en zal vanaf nu me best doen om iedere dag het blog te lezen. Moet geen probleem zijn, want ben voorlopig lekker vrij:D


    Groetjes,

    Al(jos)ha

    BeantwoordenVerwijderen