zondag 4 juli 2010

Rustdag Narvik

Zo vandaag een dagje niet gefietst, best vreemd maar ook wel is lekker!
Vanochtend werden we rond 8uur wakker, en alhoewel Brian nog niet zo veel zin had. Had Hélène het toch wel erg warm in de tent dus die ging er snel uit. Hoewel de zon niet scheen was het wel droog, maar we zagen al dat dit niet lang zo zou blijven want er kwamen al vrij donkere wolken aan.

De avond daarvoor hadden we trouwens genoten van het prachtige uitzicht die we hadden vanaf ons kampeerplekje. De zon verdween langzaam achter de bergen wat een prachtig gezicht gaf. Hélène wilde zelfs graag de voortent helemaal open gooien maar dat ging eigenlijk niet. Dus heeft ze voor het slapen nog regelmatig haar hoofd buiten de tent gestoken, ook toen Brian al sliep.

Toen Brian dus nog eventjes in bed lag ging Hélène vast wat dingetjes wassen. Want ook al zou het niet de hele dag droog blijven, hoe eerder gewassen, hoe eerder je het kan ophangen en dus ook hoe eerder droog. Toen Hélène terugkwam was inmiddels uit Brian uit de veren en hebben we lekker op het gemak ontbeten. Daarna allebei een een beetje gerommeld, Hélène beetje afwassen en tassen opnieuw indelen. Want dat had ze nog niet gedaan en moest toch nodig gebeuren en heeft Brian de fietsen schoongemaakt en de kettingen een onderhoudsbeurt gegeven. Want die waren toch behoorlijk vies geworden.

Rond 10uur kwam onze medefietsvakantie ganger (uit duitsland) ons gedag zeggen want hij zou vandaag vertrekken richting Svolvaer daar een stuk verder te fietsen naar een walvissentocht. Maar hij zei al dat hij nog niet precies wist hoe hij dit ging doen omdat er op het moment geen boten varen over de lofoten. Dus mocht dat niet lukken, ging hij misschien nog naar de kabelbaan. Waar wij zowieso naar toe wilde vandaag. Dus wie weet zagen we hem alweer.

En na een boterhammetje op de camping richting Narvik en dan naar de Kabelbaan. En wie kwamen we daar weer tegen, je raadt het al de duitser. Boven op de top wilde hij dan ook een foto van ons maken om te laten zien aan zijn vrouw. Want hij had al verteld over ons. Zijn vrouw is nu gewoon thuis in Duitsland, die vind het niks om mee te gaan op de fiets en heeft hem een paar weken "vrij" gegeven zoals hij het noemde. Hij vind het zowieso erg leuk dat wij dit doen en vertelde ons dat als hij nog jong zou zijn, hij het zeker ook gedaan zou hebben.
Wij zijn toch wel erg blij dat we allebei misschien een beetje gek zijn en graag op fiets-vakantie/reis te gaan. Want samen is toch veel leuker dan alleen!

Ondanks het slechte weer hadden we best nog een aardig uitzicht boven op de top van 734meter. Helaas zijn de foto's niet echt top van het uitzicht dus hier geen foto's van vandaag. Na even op het platform te hebben gestaan voor een mooi uitzicht werden we ineens verast door een mega-wolk waardoor er niks meer te zien was van het uitzicht. Het was werkelijk waar bizar, dat het zo snel ineens zo dicht-bewolkt kan zijn. En Brian zou Brian niet zijn als hij toch nog wilde proberen om naar de echte top te wandelen. Hélène vond dit niet zo een heel goed idee in de dichte mist, maar wilde best een stukje meegaan. Op voorwaarde dat de gps aanging om zo eventueel als we het pad kwijt zouden raken op de gps terug konden gaan. Tot de echte top zijn we niet gekomen, tot groot verdriet van Brian, maar Hélène vond het toch een beetje te gek worden (Brian vond het ook vast een beetje te gek).
Weer terug bij de kabelbaan stelde Brian voor om even een kopje koffie of iets anders warms te drinken in het kleine cafeetje op de berg te drinken. Dit Vond Hélène een heel goed idee, dus even lekker binnen gezeten om daarna naar beneden te wandelen.


Wat opvalt is dat de mensen van hier niet normaal gaan hardlopen, maar op kleine wandelpaden in de bossen gaan rennen. Dit houdt dus eigenlijk in: "springen van steen naar steeen, ongeveer". Brian vind het erg jammer dat dit in Nederland niet kan, anders had hij gelijk een nieuwe hobby gehad.

Toen we beneden waren besloten we even bij de toeristen-informatie langs te gaan. Om te vragen wat we nog voor leuks konden doen. Of eigenlijk vooral of de plaatselijke kerk open was of misschien wel een dienst om te volgen. Het lijkt ons beiden best een keertje leuk om mee te maken in een ander land. En het is tenslotte zondag vandaag. Bij de toeristen-informatie vertelde ze ons dat de dienst om elf uur 's ochtends was geweest (wat misschien ook wel te verwachten was). Maar dat de kerk waarschijnlijk wel open was en dat we dus wel een kijkje binnen konden nemen. Maar helaas toen we daar aankwamen was de kerk gewoon gesloten en konden we dus niet naar binnen.
Dus toen zijn we naar de Italiaan gefietst en hebben het ons daar goed laten smaken. Brian na lang twijfelen van een hamburger met friet en Hélène kebab met friet. En ja de salade hebben we ook netjes opgegeten. We proberen er op te letten om genoeg groente en fruit te eten en alhoewel de diepvries-groente-zaken erg makkelijk zijn. Kopen we toch af en toe verse groente en eten elke dag minimaal 1stuk fruit.

Daarna teruggefietst naar de camping en nu zitten we lekker droog in het keukentje een beetje te lezen en natuurlijk de blog te schrijven. Het was een lekker dagje Cursiefzo, maar we krijgen allebei alweer de kriebels om te gaan fietsen;)

Liefs Brian & Hélène

Ps. Van wie was die mooie tourupdate? En komen er meer?

8 opmerkingen:

  1. Tour de France 2010: Petacchi sprint naar zege
    Sunday 04 July 2010
    Alessandro Petacchi heeft zondag in Brussel de eerste etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De 37-jarige Italiaanse sprinter van Lampre-NGC wist de Australiër Mark Renshaw (HTC-Columbia) en de Noor Thor Hushovd (Cervelo) voor te blijven. De massasprint werd ontsierd door valpartijenwaarin onder andere de sprinters Mark Cavendish (HTC-Columbia) en Oscar Freire (Rabobank) bij betrokken waren.
    Lars Boom (Rabobank) koos meteen na het startschot de aanval en kreeg de Belg Maarten Wynants (Quickstep) en de Spanjaard Alan Perez (Euskaltel) mee. De drie renners bouwden in een mum van tijd een voorsprong op van 7'30 min een voorsprong die opliep tot zevenenhalve minuut. Na een vlucht van ruim 200 kilometer lieten Boom en perez zich terugzakken naar het peloton. De Belg Wynants wilde nog niet capituleren en kreeg uit het peloton steun van Moldavisch kampioen Aleksandr Pliuschin (Katusha) echter werden deze twee ook weer terug gepakt.

    De Zwitser Fabian Cancellara blijft leider in het algemeen klassement. Petacchi mag maandag in de groenetrui van het puntenklassement starten.

    wat was het een leuke uitzending vandaag, harstikke leuk als de renners zo,n bekende route fietsen, wat een mensen zeg , rijen dik stonden ze te kijken.
    was een rit met veel valpartijen, en zelfs een hond door de renners door, als geval weer een valpartij.

    jullie ogen vrij gelukkig, ga zo door ook met het schrijven van jullie harstikke blog.

    groetjes vanuit een winderig warm zuidland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hoi!!

    Ik lees elke dag netjes met jullie mee maar ik vergeet altijd een reactie te plaatsen!

    Volgens mij hebben jullie het samen ontzettend naar jullie zin! Ik vind het erg knap van jullie hoor dat je zomaar 100 km per dag gaat fietsen en dan maar af en toe een dagje rust neemt!!

    Ook erg leuk om de foto's te zien, dat maakt het verhaal echt levendig!! :D

    Veel plezier nog!!
    En geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoop dat het morgen niet regent. Succes verder.
    Leuke manier van hardlopen zeg. doei

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey,

    Even 1 ding - we gingen naar de Italiaan - toen dacht ik gelijk neeeeee he! Geen pizza quatro formaggio want dat gaat nooit goed.. maar gelukkig hadden jullie voor de typisch italiaanse kebab en hamburger gekozen :P - hoop dat het smaakte!

    Die tourupdate was van mij - ik leef met je mee Brian - er gebeurd zoveel op sportgebied - dus hoop je via deze weg toch een beetje te updaten - was alleen schijnbaar niet ingelogd... BTW copy paste van AD.. 8)

    Die duitser is echt te gek - eigenlijk moet je m je blogsite geven voor als hij thuis is - maar ja waarschijnlijk kan hij toch geen nederlands lezen..

    De foto's zijn echt waanzinnig - ik kijk uit naar de update op Picassa!

    Nou mocht er groente & fruit te kort zijn daar - Meeder levert in heel Europa en omstreken! 8)

    Enjoy droppies!
    xxx Ris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier een reactie van opa en oma Landman en Arie.

    Hallo Brian en Helene bedankt voor jullie kaart we denken iedere dag aan jullie en bidden dat de reis voorspoedig mag gaan.
    We lezen iedere week het reisverslag van de fietstocht. We wensen jullie gezondheid en geen pech. opa en oma landman en arie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Brian en Helene.fijn dat jullie genoten hebben van de fietsloze zondag.bedankt voor de kaart ,hij was er toen we thuis kwamen,leuke verrassing.gisteren bij Patrick en Nelleke zalm uit de rook oven geeten [heerlijk].liefs Opa en
    Oma Jansen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haay!

    Klinkt als een heerlijke dag! En wat een mooi uitzicht inderdaad vanuit de tent, geweldig!! Wat grappig ook dat jullie die Duitser steeds tegenkomen :D

    Ik heb gelukkig goed nieuws gekregen vandaag, ik heb een 8 voor mijn zorgscriptie!! Ik kan dus mijn diploma gaan aanvragen!!!

    Liefs, Caroline xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey, hier weer een tourupdate.
    Valt me wel op dat zij meer fietsen op een dag als jullie :P 8)

    SPA - Sylvain Chavanel heeft vandaag de Ronde van Frankrijk naar zijn hand gezet. De Fransman van Quick Step won de tweede etappe, van Brussel naar Spa. Hij kwam na 201 kilometer solo over de streep. Chavanel had voldoende voorsprong om Fabian Cancellara uit de gele leiderstrui te rijden.

    Het peloton met Cancellara arriveerde op een kleine vier minuten aan de streep. Er werd door de grote groep renners niet meer gesprint om de overige plaatsen. De slotfase van de etappe werd ontsierd door een serie valpartijen tijdens de afdaling van de Stockeu. Een van de belangrijkste slachtoffers was de Luxemburger Andy Schleck, een van de kandidaten voor het podium in Parijs.

    Het peloton werd uiteengeslagen in diverse groepen, waarbij Alberto Contador, Lance Armstrong en de broers Schleck op achterstand geraakten. Uiteindelijk kwamen de groepen weer bij elkaar, omdat er in vooraan niet werd doorgereden. ,,Uit respect voor de slachtoffers van de val is er niet gereden'', verklaarde Cancellara voor de Belgische televisie. ,,Er is terecht gewacht.''

    Sylvain Chavanel had geen idee wat er achter hem gebeurde. De Fransman raakte in april bij de aansprekende klassieker Luik-Bastenaken-Luik flink gewond toen hij in de finale op een volgwagen knalde. Door een schedelbasisfractuur was hij enige tijd uitgeschakeld. In dezelfde regio was hij maandag een van de vroege aanvallers. Een groep van acht renners reed al snel na de start in Brussel weg. Chavanel bleef uiteindelijk alleen over aan kop.

    Voor de Fransman was het zijn tweede ritzege in de Tour de France. In 2008 won hij de rit naar Montluçon. In het algemeen klassement heeft Chavanel een voorsprong van een kleine drie minuten op Cancellara.

    BeantwoordenVerwijderen